پیام خراسان - انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در پی نگرانیهای فزاینده از وضعیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دو نامه به مقامات دولتی ارسال کرده است. یکی از این نامهها در شهریورماه به وزیر آموزش و پرورش ارسال شد و امروز نیز این انجمن نامه دومش را برای رئیسجمهور نوشت. به گزارش سرویس فرهنگی تابناک، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در نامهای خطاب به رئیسجمهور از او خواست که نگذارد از رمق انداختن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دولت وفاق و به نام او ثبت شود.
کانون را زیرمجموعه ریاست جمهوری قرار دهید این نهاد در این نامه که خطاب به رئیسجمهور نوشته شده است، از او خواستهاند «این نهاد ارزشمند را در جایگاه شایستهاش بنشاند» و گفتهاند «کانون پرورش فکری را به نهادی زیر نظر رئیسجمهور و برخوردار از هیئت امنایی متشکل از نمایندگان تشکلهای تخصصی و فرهنگی حوزه کودک و نوجوان و چهرههای باتجربه و متخصص این حوزه تبدیل کنید.» نگرانی از فرجام کانون در این نامه با اشاره به اهمیت جایگاه و نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ایران و جهان، درباره وضعیت فعلی این نهاد و با اشاره به نیمهتعطیل شدن بسیاری از کتابخانهها و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی، بازنشستگی زودهنگام و تعدیل بسیاری از کارشناسان و مربیان هنرمند و باتجربه، پایین آمدن کیفیت کتابها و عرضه محصولات نازل، تعطیلی بسیاری از فعالیتها و رویدادهای ارزشمند نوشته شده است که «متأسفانه اهالی فرهنگ و هنر کودکان و نوجوانان بهتدریج و بهویژه در سالهای اخیر، با نگرانی، نظارهگر دور شدن این نهاد مهم و معتبر از اهداف و وظایف ذاتی خود شدهاند.» در بخش دیگری از این نامه پیشنهاد تجمیع یا درواقع ادغام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سازمانهای استانی آموزش و پرورش، در طرح موسوم به «طرح تقویت آموزش و پرورش» مورد اعتراض قرار گرفته و گفته شده که این طرح نسنجیده، با نادیده انگاشتن ماهیت کانون پرورش فکری که فعالیتهای آن بر پایه حضور داوطلبانه، در اوقات فراغت و مبتنی بر علاقه مخاطبان نهاده شده، عملاً حاصلی جز مضمحل کردن کانون در ساختار پرمشکل آموزش و پرورش نخواهد داشت. در این نامه یادآوری شده که تقریباً عموم اهل فرهنگ و هنر کشور در حوزه کودک و نوجوان، از دهه 40 به بعد، در فضای فرهنگی این مرکز بزرگ زیسته و بالیدهاند. کانون پرورش فکری خانه چندین نسل از کودکان بوده و در عمر 60 سالهاش، ضمن برگزاری انواع رویدادهای فرهنگی هنری خلاقیتمحور، با افزایش تعداد کتابخانهها و مراکز فرهنگی، همه امکانات خود را در آموزشهای ادبی-هنری و نمایش تئاتر و فیلم برای مخاطبان در سراسر کشور و از جمله در روستاهای محروم، به کار گرفته است. حامد علامتی با کانون چه کرد؟
دوره مدیریت حامد علامتی یکی از ضعیفترین دورانهای کانون را رقم زده است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارای گستردهترین شبکهٔ کتابخانههای کودکان و نوجوانان است و همچنین از برجستهترین تولیدکنندگان و ناشران کتابهای کودکان و نوجوانان در ایران بهشمار میرود.
کانون، بیش از 1000 مرکز فرهنگی ثابت، سیار شهری، سیار روستایی و پستی در سراسر ایران داشته و با ارائه فعالیتهای فرهنگی، هنری با مخاطبان کودک و نوجوان خود ارتباطی چهره به چهره و نزدیک برقرار میکند.
کانون همچنین تهیهکنندهٔ فیلم و سایر فراوردههای فرهنگی برای کودکان و نوجوانان هم بوده است. بسیاری از شاهکارهای سینمای ایران محصول کانون است، آثاری، چون سازدهنی، خانه دوست کجاست؟ رگبار و ... و فیلمسازان بزرگی، چون عباس کیارستمی، بهرام بیضایی، امیر نادری، نورالدین زرین کلک و ... از بستر فراهم آمده در کانون به سینمای ایران راه یافتند. اما امروز هیچ اثر از آن همه شادابی و پویایی در کار کانون وجود ندارد.
با این حال دوره حضور حامد علامتی در این نهاد، رفته رفته به تضعیف هر چه بیشتر آن منجر شده است و انتقادات بسیاری از دلسوزان این حوزه را در پی داشته است.
علامتی، نتوانسته از امکانات و شرایط موجود در کانون استفاده مناسبی داشته باشد که شرایط تضعیف آن را نیز فراهم کرده است. پیش از او فاضل نظری، چهره شناخته شده ادبیات و شعر کشورمان، ریاست کانون را بر عهده داشته است.
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/773313/نامه-دوم-این-بار-به-پزشکیان؛-کانون-پرورشی-را-نجات-دهید--حامد-علامتی-با-کانون-چه-کرد؟