پیام خراسان
ریشه تفکر نوین، عرفان های نوظهور و قانون جذب، مبانی غیرخدایی است
سه شنبه 6 آذر 1403 - 13:48:39
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت‌الاسلام علیرضا متین نژاد، استاد حوزه و دانشگاه در طی سخنرانی در مدرسه علمیه جواد الائمه (ع) خمینی شهر بیان داست: قانون جذب و تفکرات مرتبط با آن بخشی از جریان هایی هستند که در قالب معنویت‌های کاذب یا عرفان‌های نوپدید ظاهر می‌شوند و به شدت می‌توانند بر روح و روان افراد تاثیر بگذارند.
وی تصریح کرد: این جریان‌ها که عمدتاً ریشه در تفکر نوین دارند، با ایجاد انحرافاتی در باورهای دینی، می‌توانند تاثیرات مخربی در جامعه داشته باشند.
حجت‌الاسلام‌ متین‌نژاد خاطرنشان کرد: این مفاهیم گاه با ظاهر مثبت و دلنشین خود، انسان‌ها را به سوی باورهایی سوق می‌دهند که اساساً ارتباط مستقیمی با معنویت الهی ندارند.
وی افزود: در تفکر نوین، خداوند به مثابه موجودی معرفی می‌شود که صرفاً تابع خواسته‌های انسان است و از قدرت او برای هر نوع معجزه‌ای استفاده می‌شود؛ این در حالی است که در آموزه‌های دینی ما، اسلام، قائل به چنان قدرت بلامنازعی نیست
استاد حوزه و دانشگاه تشریح کرد: پیشینه قانون جذب جریانی به عنوان تفکر نوین بوده است، آنها می‌گویند عصرهای مختلفی در دوران خلقت انسان وجود داشت که الان به عصر تکامل انسان رسیده است.
وی افزود: آنها این جمله را گفته اند: "چیز حیرت آوری دارد اتفاق می‌افتد ما قابلیت هایی داریم که به خدایانمان نسبت می‌دادیم اما الان به خودمان" این جمله به این معناست که رزق و روزی، قدرت و هرچه می‌خواستیم از خدا به ما نمی‌رسد و بلکه داریم چیزی می‌شویم که عادت داشتیم خدایان بخواهد و کل قانون جذب به این معناست.
وی با اشاره به کتاب‌های معروفی مثل "راز" که سبب رواج هرچه بیشتر این اندیشه‌ها در بین افراد شده است، تأکید کرد: این کتاب‌ها و مفاهیمشان، از راه‌های ساده و بدون کوشش برای رسیدن به موفقیت حمایت می‌کنند، و به این دلیل مردم بسیاری را جذب خود کرده اند، امری که مغایر تلاش و کوشش واقعی و برخلاف اصول دینی است و داشتن سختی در زندگی انسان را از تفکرات و تلاش نکردن او می‌داند در صورتیکه در زندگی ائمه ما نیز سختی و رنج وجود داشته که گاه آن از آزمایشات الهی است.
حجت الاسلام متین نژاد اظهار داشت: ما همانطور که معنویت الهی و حقیقی داریم، معنویتی شیطانی هم داریم و در بحث شیطان در جریان فراماسونری نیز عرفان داریم و در یهود نیز عرفان داریم اما باید این نکته را بدانیم که از عرفانی بوده که رنگ و بوی خدایی ندارد و حقیقی نیست.
وی سخنان خود با هشدار نسبت به خواندن سطحی و بدون آگاهی کتاب‌های مرتبط با قانون جذب، یادآور شد: اگرچه مطالعه این کتاب‌ها می‌تواند برای برخی بی‌ضرر باشد، اما اگر فردی خود را عمیقاً درگیر این جریان کند، می‌تواند به افسردگی و مشکلات روحی دچار شود.
استاد حوزه و دانشگاه سه اصل مشترک را در تمام این جریان ها معرفی کرد و گفت: نخست خدا را قبول ندارند یا خدایی که قبول دارند دیگر هیچ قدرتی ندارد و تمام قدرت به دست خودشان است دوم، در تمام قانون های جذب هیچکدام شریعت را قبول ندارند آنها می‌گویند نماز نخوان و ما راهی میگوییم که بدون نماز بخدا برسی، سوم چیزی که این عرفان ها قبول ندارند قیامت است و آن‌ها قائل به تناسخ هستند یعنی بعد از مرگ روح به دنیای دیگر نمی‌رود، اما روح شما وارد یکی از نباتات یا حیوانات یا در صورت خوب بودن وارد یک انسان دیگر می‌شود.
حجت الاسلام متین نژاد گفت: نشست‌های آینده به نقد روانشناختی، علمی و دینی این جریان‌ها بیشتر پرداخته خواهد شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/774728/ریشه-تفکر-نوین،-عرفان-های-نوظهور-و-قانون-جذب،-مبانی-غیرخدایی-است
بستن   چاپ