پیام خراسان
بهره‌گیری از کتاب «بی‌چتر زیر باران» به‌عنوان اثر سینمایی/ خاطرات دفاع مقدس یادآور خاطرات موحدانه میان زندگی مدرن است
سه شنبه 13 آذر 1403 - 21:22:16
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، آیین رونمایی و نقد کتاب «بی‌چتر زیر باران» از انتشارات «27 بعثت» نوشته «اصغر آب‌خضر» عصر امروز در دانشکده رسانه خبرگزاری فارس برگزار شد. «گلعلی بابایی» نویسنده دفاع مقدس در این مراسم اظهار داشت: ما بچه‌های مسجد جوادالائمه (ع)، افراد خوش‌شانسی بودیم؛ چون هم پیش از انقلاب و هم پس از آن در یک فضای معنوی قرار گرفتیم و این به ما کمک کرد تا بتوانیم کار‌های خوبی انجام دهیم.
مرحوم فرج‌الله سلحشور، اصغر آب‌خضر، محمدرضا تخت‌کشیان و... از جمله افرادی بودند که در این مسجد حضور داشتند. «اصغر آب‌خضر» جنگ خود را ناتمام نگذاشت وی افزود: آب‌خضر از جمله رزمندگانی بود که جنگ خود را ناتمام نگذاشت. محمدرضا سرهنگی اعتقاد دارد که رزمنده‌ای که سلاحش را زمین می‌گذارد، باید قلم در دست بگیرد. وی افزود: آب‌خضر همیشه نسبت به برخی از شهدا مانند شهید محسن تقی‌زاده، شهید بنکدار، شهید حمید فلاح‌پور و... احساس دِین می‌کرد. بابایی درباره این کتاب گفت: کتاب «بی‌چتر زیر باران» کتابی روان، خوش‌خوان و با نثر خوب و سرشار از معنویات و اتفاقات هیجان‌انگیز است که می‌تواند به‌عنوان یک اثر سینمایی مورد استفاده قرار بگیرد. با راهنمایی «حسین بهزاد» به نام کتاب رسیدیم در ادامه «اصغر آب‌خضر» نویسنده و «محمدصادق علیزاده» منتقد به توضیحاتی حول محور این کتاب پرداختند. آب‌خضر اظهار داشت: کتاب «بی‌چتر زیر باران» در مورد سه عملیات «رمضان»، «مسلم‌بن‌عقیل» و «والفجر مقدماتی» است؛ همچنین از آنجا که من در عملیات «رمضان» حضور نداشتم، اما دوست داشتم گریزی هم به این عملیات بزنم، کار دانشگاهی در مورد این عملیات انجام دادم. نویسنده کتاب «بی‌چتر زیر باران» با اشاره به اینکه نام کتاب از کجا آمده است، گفت: با راهنمایی‌های «حسین بهزاد» به این نام رسیدیم و دیدیم بهترین گزینه است؛ چون در عملیات‌ها گلوله‌باران می‌شد و ما پناهی نداشتیم و منظور از «باران» در عنوان کتاب، همان گلوله‌باران است. «بی‌چتر زیر باران» روایت یک آدم کف میدانی است در ادامه، «محمدصادق علیزاده» منتقد اظهار داشت: پس از سه دهه فرصت مناسبی برای انتقاد از ادبیات جنگ حاصل شده است. ادبیات جنگ اگر در سال‌های اولِ خود، توسط برخی از افراد نقد می‌شد، باعث بارورتر شدن این نوع ادبیات می‌شد؛ اگر بخواهیم به آن به‌عنوان درخت تنومندی نگاه کنیم. وی افزود: نگاه، روایت، بیان و زبان کتاب «بی‌چتر زیر باران» نه دیدگاه استراتژی یک فرمانده است که از روی نقشه اوضاع را فرماندهی می‌کند و نه از جایگاه یک رهبر است که دارد بیرون از فضا نقش تربیتی خود را جلو می‌برد؛ بلکه روایت یک آدم کف میدانی است که سعی دارد فرد خوبی باشد. مؤلف در این اثر امتداد خود را در طول زمان می‌چیند. علیزاده افزود: نقدی که به ناشر وارد است، این است که معلوم نیست مخاطب این کتاب، عام است یا خاص. منظور من از مخاطب خاص کسی است که اینگونه مطالعات، دغدغه و مسئله او است. زبان و بیان مشترکی با نسل جدید نداریم در ادامه، «مهدی رمضانی» دبیرکل نهاد کتابخانه‌های کشور اظهار داشت: توجه به حوزه نگارش، نوشتن و بیان توسط کسانی که خودشان شاهد ماجرا بودند، اقدام ارزشمندی است. وی افزود: مسئله‌ی بخشی از نسل جدید ما، امام خمینی (ره) و دفاع مقدس نیست. ما زبان و بیان مشترکی با نسل جدید نداریم.

پیام خراسان

وی افزود: عملیات «والفجر مقدماتی» عملیات بسیار سختی بود که افراد را پیر می‌کرد، اما چون موفقیتی در پی نداشت، چندان به آن پرداخته نمی‌شود.

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/779886/بهره‌گیری-از-کتاب-«بی‌چتر-زیر-باران»-به‌عنوان-اثر-سینمایی--خاطرات-دفاع-مقدس-یادآور-خاطرات-موحدانه-میان-زندگی-مدرن-است
بستن   چاپ