پیام خراسان - x تبلیغات
نئولیبرالها این ایده را نهادینه کردهاند که همه کشورها و جوامع برای رسیدن به توسعه، باید از مسیری بروند که آمریکا پیش از این رفته است.
به گزارش سرویس فرهنگ و رسانه کاماپرس، هاجون چانگ، اقتصاددان برجسته کرهای به همراه آیلین گریبل، استاد اقتصاد دانشگاه دنور در کرادوی آمریکا، در کتاب «بازپسگیری توسعه» سعی دارد این ایده را به چالش کشیده و راههای جایگزین برای رسیدن به توسعه را معرفی کند.
آنها به تبیین روشن و قانعکننده دعاوی اصلی مکتب نئولیبرالیسم میپردازند و توضیح میدهند که از چشمانداز نئولیبرال اقتصادها چگونه توسعه مییابند و چه سیاستهایی باید در تمامی کشورها دنبال شوند. نویسندهها در ادامه، دادهها و منطق اقتصادی قوی را با تحلیلی از تجربیات تاریخی اقتصادهای پیشرو غربی و آسیای شرقی در طول دوران توسعهشان ترکیب میکنند تا اعتبار این مدل را زیر سئوال ببرند. این دو اقتصاددان دگراندیش، سعی میکنند در حوزههای کلیدی اقتصاد مانند سیاست تجاری و صنعتی، خصوصیسازی، حقوق مالکیت معنوی، استقراض خارجی، سرمایهگذاری مستقیم خارجی، مقررات مالی درونکشوری، مدیریت نرخ ارز، جایگاه بانک مرکزی، سیاستهای پولی و … بدیلهایی انضمامی و عملی برای نئولیبرالیسم ارائه دهند.
یک کتاب بسیار خوب جان لنگمور، نماینده سازمان بینالمللی کار در سازمان ملل درباره اهمیت کتاب «بازپسگیری توسعه» عقیده دارد: این کتاب که به طرزی استثنائی خوب، صریح و مختصر نوشته شده، مواضع نئولیبرالها را منصفانه شرح میدهد؛ در موردشان نقدهای نظری و تجربی قوی و دقیق ارائه میکند؛ و با نگاهی واقعبینانه به محدودیتهای سیاسی، اقتصادی و مالی به توصیف بعضی خطمشیهای بدیل میپردازد که قابل اجرا و عملی هستند. به ویژه مباحث کتاب در زمینه سیاستهای مالی و پولی، خطمشیهای تجاری و صنعتی و حقوق مالکیت معنوی قوی، سازنده و متضمن ابتکاراتی مهم است. این اثر همچنین متضمن دستاوردهای تحلیلی مفید و دقیق است که اگر بهدرستی استفاده شوند میتوانند در همهجا نقشی در توسعه کارآمد و در عین حال عادلانه داشته باشند.
علی دینی ترکمانی، عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در مقدمهای که برای این کتاب نوشته، پس از مرور اندیشههای اقتصادی مسلط بر برنامههای توسعه جهان، ایدههای هاجون چانگ را معرفی کرده است. دینی ترکمانی کتاب «بازپسگیری توسعه» را از چند زاویه حائز اهمیت میداند: اول اینکه نشان میدهد که زبان تجزیه و تحلیل اقتصادی را نمیتوان تنها به یک زبان، آن هم «مدلسازی آکسیوماتیک ریاضیگرا» تقلیل داد. میتوان به روشهای دیگر از جمله تطبیقی تاریخی نیز به تجزیه و تحلیلهای سودمند پرداخت و بینشهای جدید ارائه کرد. دوم اینکه آنچه را به عنوان آیین مقدس اقتصادی جاافتاده است با استناد به دادههای تاریخی معتبر به چالش کشید. سوم اینکه این برداشت که نظریه بازار آزاد جایگزینی ندارد، خود افسانهای بیش نیست.
بیشتر بخوانید:
x تبلیغات
کتاب بازپسگیری توسعه توسط برزین جعفرتاش ترجمه و به همت انتشارات لوح فکر در 246 صفحه و با قیمت 300 هزار تومان چاپ شده است. این کتاب با حمایت مجمع کارآفرینان ایران منتشر شده است.
انتهای پیام
مرتبط با :
اختران
انتشارات لوح فکر
دیجی کالا
نشر ثالث
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/782643/آیا-راه-دیگری-برای-رسیدن-به-توسعه-وجود-دارد؟---پیشنهاد-کتاب