پیام خراسان
فراموشی تخصیص ارز به صنعت کاغذ
چهارشنبه 21 آذر 1403 - 09:02:25
پیام خراسان - - بی‌تردید تپش نبض فرهنگ هر جامعه در چاپ و نشر آن است و اصولاً سطح و میزان چاپ در یک جامعه از شاخص‌‌های مهم توسعه‌یافتگی و پویایی فکر و فرهنگ جامعه محسوب می شود و چاپ صنعت بزرگ و با اهمیتی است که در بیشتر کشورهای توسعه‌یافته دارای رتبه های برتر می باشد.
متاسفانه نشر کتاب و چاپ آن در کشور با توجه به سیاست های ارزی بانک مرکزی برای این صنعت حال خوبی ندارد و به طور کلی یکی از چالش‌های جدی فعالان حوزه چاپ و نشر کشور، تامین کاغذ و مواد اولیه مرغوب و استاندارد است، طی ماه‌های اخیر، نوسانات قیمت ارز در بازار ارز موجب شده که حجم رسمی برای خرید ارز رشد کند و همین موضوع باعث شده که برخی از متقاضیان در صف‌های طولانی‌مدت چندماهه بمانند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تأثیر تأخیر ارز بر تعادل بازار کاغذ حسن میرباقری، رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا نیز درباره تخصیص نیافتن ارز واردات کاغذ،گفت: به طور کلی این مسئله، مشکلات زیادی برای وارد کنندگان ایجاد کرده است که بخش عمده آن مشکلات مالی و هزینه‌های سربار شامل انبارداری است که تخصیص نیافتن ارز ایجاد کرده است چرا که عموماً هزینه دموراژ به نرخ روز دلار محاسبه می‌شود و همین مسئله هزینه های زیادی برای آن‌ها ایجاد کرده است.
رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا بیان کرد: ادامه این روند می‌تواند منجر به برهم خوردن تعادل موجودی کالا در بازار و بروز مشکلات جدی برای واردکنندگان و مشتریان شود. عدم تخصیص به موقع ارز باعث افزایش قیمت کاغذ و نوسانات شدید در بازار خواهد شد، که در نهایت به ضرر مصرف‌کنندگان و فعالان نشر خواهد بود.
در این میان برخی کارشناسان بازار بر این باورند که واردکنندگان مواد اولیه و مواد مصرفی کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی برای اینکه با افزایش قیمت روبه‌رو نشوند، زودتر از موعد مقرر به دنبال دریافت ارز دولتی هستند که همین موضوع به طولانی شدن صف دریافت ارز دامن‌زده است و به نوعی تقاضای کاذب وجود دارد و به همین دلیل بانک مرکزی در تخصیص ارزها کمی تعلل دارد.
اهتمام ویژه دو وزارت خانه برای تخصیص ارز به صنعت کاغذ هادی ابراهیمی سنائی رئیس انجمن صنفی ناشران کتاب در خصوص تامین ارز مورد نیاز متقاضیان برای خرید کاغذ،گفت: کاغذ در جهات مختلف در کشور مورد استفاده قرار می گیرد مقوا هم در بسته بندهای مختلف و در بخش های دیگر بخصوص صنعت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد:قسمت به طور کلی کاغذ بیشتر در حوزه های چاپ نشریات مکتوب و کتاب مورد استفاده قرار می گیرد که باید دولت و مجلس آن را تفکیک کنند به نظر من برخی از ناشران که کارت بازرگانی دارند باید واردات کاغذ را از کشورهای چین،اندونزی، روسیه و غیره وارد کنند و فقط کالای خود را به صنف افراد حوزه چاپ نشر کتاب بفروش برسانند.
رئیس انجمن صنفی ناشران کتاب بیان کرد: موضو واردات کاغذ توسط ناشرانی که دارای کارت بازرگانی هستند باید مدنظر و مجلس،دولت و وزارت ارشاد هم قرار گیرد در غیر این صورت تحولی در عرضه کتاب و چاپ آن ایجاد نخواهد شد.
در هر حال صنعت چاپ ایران این روزها با وجود همه چالش‌ها و دغدغه‌هایی که فعالانش را آزار می‌دهد، درحال فعالیت است و در مقاطع مختلف و شرایط فصلی متنوع توانسته بحران‌ها و چالش‌ها را به‌صورت مقطعی پشت‌سر بگذارد اما در هر حال، صنعت چاپ برای حل پایدار مشکلاتش نیازمند توجه بیشتر مسئولان دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و نیز فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا بتواند شاهد پیشرفت‌های بیشتر در حوزه این صنعت باشد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/784167/فراموشی-تخصیص-ارز-به-صنعت-کاغذ
بستن   چاپ