پیام خراسان
آمادگی پژوهش مساجد استان‌های خراسان برای حمایت از آثار پژوهشگران مسجدی
چهارشنبه 21 آذر 1403 - 15:42:53
پیام خراسان - حجت‌الاسلام محمدی‌پور، مدیر پژوهش و نشر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از زحمات بی‌دریغ پژوهشگران مسجدی، به این سخن رهبر انقلاب اشاره کرد که فرمودند: کشور ما بدون حرکت در جاده گسترش دانش و گسترش پژوهش امکان ندارد بتواند به نقطه‏ مطلوب خودش دست پیدا بکند.
کلید، دانش و پژوهش است.
وی افزود: مسجد به‌عنوان نخستین نهاد اجتماعی، فرهنگی و علمی در تمدن اسلامی، نقشی بنیادین در شکل‌گیری و گسترش این تمدن ایفا می‌کند و از صدر اسلام تا عصر طلایی تمدن اسلامی و دوران انقلاب اسلامی، مسجد نه‌تنها مکان عبادت، بلکه کانونی برای آموزش، پژوهش، تصمیم‌گیری‌های سیاسی و تقویت همبستگی‌های اجتماعی بوده است.
وی تأکید کرد: برای تبیین گفتمان مسجد محوری جهت ادارۀ امور با محوریت مسجد در بین آحاد جامعه به پژوهش مسجدی و تألیف آثار پژوهشی بنیادین و کاربردی نیازمندیم.
مدیر پژوهش و نشر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان تصریح کرد: این مدیریت با هدف تحقق و دستیابی به این مهم، فعالیت‌های پژوهشی‌ خود را از ابتدای تشکیل این نهاد مقدس آغاز کرده و از سال 1401 با تأسیس انتشارات مسجدنا به دنبال اهداف و سیاست‌های خود است.
لزوم تألیف و حمایت از کتب گفتمان‌ساز
وی همچنین به توضیح کوتاهی از این اهداف و سیاست‌ها پرداخت و تصریح کرد: کتب گفتمان‌ساز یکی از مهم‌ترین ابزارهای شکل‌دهی به افکار عمومی و هدایت جامعه در مسیر اهداف و ارزش‌های مورد نظر است که با بهره‌گیری از مفاهیم علمی، فرهنگی، دینی و اجتماعی، بستر مناسبی را برای ترویج اندیشه‌های بنیادین و ایجاد تحولات عمیق در جامعه فراهم می‌کند و انتشارات مسجدنا در جهت حمایت از کتب گفتمان‌ساز با تدوین کتبی نظیر مسجد شایسته (مبانی، راهبردها و راهکارها) در صدد تعریفی جامع از مسجد تراز انقلاب اسلامی بر آمده که براساس مبانی و راهبردهای امامین انقلاب در حال نگارش می‌باشد.
وی با اشاره به حمایت از تألیف کتب فرهنگ ساز نیز گفت: کتبی که در جهت تبیین و توسعۀ فرهنگ و سبک زندگی اسلامی و جهت دهی رفتاری آحاد جامعه تولید می‌شود، فرهنگ‌ساز است که در این راستا کتاب‌هایی برای گروه‌های سنی مختلف بر اساس گفتمان مسجد محوری به نگارش در آمده و از جملۀ آن‌ها می‌توان به هنایا (زندگی‌نامۀ شهید اصلانی ره)، اینجا جای کسی خالی است (زندگی نامۀ شهید دارایی ^)، درآمدی بر امر به معروف و نهی از منکر، مثل ابراهیم، اشک در بهشت، حقیقت در گودال، آفتاب سرخ، هجرت آفتاب، پدر مهربان، مادر مهربان، زنگ نقاشی، داستان‌های حلماء، داستان‌های حامد و... اشاره کرد.
ایجاد ارتباط اجتماعی با مخاطبین مسجدی
حجت‌الاسلام محمدی‌پور اضافه کرد: در کنار این تألیفات و با عنایت به اهمیت شبکه‌سازی، فرهنگ‌سازی و ایجاد ارتباط اجتماعی با مخاطبین مسجدی، به صورت هدفمند و منظم نشریۀ رواق معرفت با موضوعات خانواده، مناسبتی، کودک و نوجوان، جوان و مسائل روز در شمارگان 70 به صورت ماهانه چاپ و دربین مساجد منتخب توزیع می‌گردد.
وی گفت: همچنین نشریۀ بچه‌های مسجد، ویژۀ ردۀ‌ سنی نوجوان با شمارگان 73 با هدف تربیت و پرورش نسلی آگاه، خلاق و مسئولیت‌پذیر با استفاده از محتواهای مناسب اسلامی با تصویرسازی جذاب و روش‌های خلاقانه به صورت ماهیانه در بین مساجد منتخب توزیع می‌گردد.
مدیر پژوهش و نشر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان تصریح کرد: نشریۀ خطبه‌ها که تدوین خطبه‌های نماز جمعۀ مشهد مقدس می‌باشد نیز با شمارگان 129 با هدف شبکه‌سازی ولایی در میان نخبگان و دستگاه‌های اجرایی استان توزیع می‌گردد و علاوه بر این، نشریات موضوعی در مناسبت‌های مختلف تولید و به صورت مجازی منتشر می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه سال گذشته 11 عنوان کتاب به‌همت انتشارات این مرکز به چاپ رسیده و 4 عنوان نیز در دست تألیف است، آمادگی این مدیریت برای حمایت از آثار پژوهشی حول محور مسجد در اهداف ذکر شده را اعلام کرد.
انتهای پیام 313/49

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/784410/آمادگی-پژوهش-مساجد-استان‌های-خراسان-برای-حمایت-از-آثار-پژوهشگران-مسجدی
بستن   چاپ