پیام خراسان - رئیس جمهور در روزهای آتی به خراسان شمالی سفر خواهد داشت و در این بین مردم استان مطالبات متعددی همچون اتمام پروژههای نیمه تمام، تسهیل پرداخت وام و برقراری پروازهای ثابت از فرودگاه بجنورد را مطرح میکنند.
به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ خراسان شمالی به عنوان یکی از استانهای کم برخوردار کشور در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت؛ شهید رئیسی در سفر خود به خراسان شمالی با تصویب بیش از 12 همت بودجه و حدود 12 همت تسهیلات بانکی موجب شد پروژههای نیمه کاره متعددی دوباره احیا شوند و رونق زیرساختها به استان بازگردد.
یکی از مهمترین پروژههای آغاز شده در این سفر انتقال پساب شهر بجنورد به پتروشیمی خراسان بود؛ پروژهای که بنا بود در اردیبهشت و خرداد سال جاری افتتاح شود، اما اتفاقات و حوادث منجر شد افتتاح آن به تعویق بیفتد و اینک توسط دولت چهاردهم در آستانه افتتاح باشد.
خراسان شمالی این بار بناست میزبان رئیس دولت چهاردهم، مسعود پزشکیان و هیات همراه باشد؛ طبق گفته مسئولان این سفر در چند روز ابتدایی دی ماه بناست رخ دهد، اما در این بین مطالبات مردم و فعالان اقتصادی باید در اولویت قرار بگیرد تا این سفر از حالت نمایشی خارج شده و دستاوردهای ملموسی برای مردم داشته باشد.
دهها طرح نیمه تمام در خراسان شمالی یکی از مشکلات اساسی خراسان شمالی که میلیاردها تومان بودجه را به خود اختصاص داده و اکنون در مسیر اسراف است، طرحهای نیمه تمام است؛ از طرحهای یک یا دو ساله گرفته تا پروژهای که ابتدای دهه 80 کلنگ زنی شده، اما همچنان بدون هیچ پیشرفت قابل ملاحظهای به خواب رفته است.
سیمان سمنگان از سال 1382 کلنگ زنی شد ولی هم اکنون با پیشرفت حدود 35 درصدی رها شده؛ دولتهای مختلفی برای حل این پروژه آستین بالا زدند، اما تاکنون اقدام خاصی در این راستا انجام نشده است؛ چندین و چند وزیر و حتی رئیس مجلس از این پروژه بازدید کردند و برای اتمام آن وعده دادند، اما هیچ کدام محقق نشده است.
بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی در این خصوص اظهار کرد: تکمیل طرحهای نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا در دستورکار دولت چهاردهم قرار دارد، اما تکمیل این طرحها نیز با اولویت بندی انجام خواهد شد.
وی افزود: تکمیل جاده بجنورد- جنگل گلستان و آب رسانی با هدف بهره مندی شهروندان از آب شرب پایدار از طرحهای اولویت دار است.
استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تاکنون بازدیدهای متعددی از طرحهای نیمه تمام استان انجام شده است تا موانع و گرههای اداری طرحها رفع شود.
نوری با بیان اینکه افزایش اعتبارات ملی و استانی در دستور کار است، گفت: هدف اصلی این است که اعداد اعتبارات این استان در جداول بودجه و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزایش پیدا کند.
وی افزود: در بخش اعتبارات ملی مصوبات خوبی داشته ایم، اما در تخصیص آن توفیق زیادی کسب نشده است.
نوری خاطرنشان کرد: این استان برای اجرای طرحها نیاز به اعتبارات ملی دارد و سعی میشود تا پایان سال منابع لازم جذب شود.
سوت پایان 30 طرح تا پایان سال مرتضی بهزادفر، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در گفتگو با خبرنگار دانشجو اظهار داشت: 30 طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصد در استان وجود دارد که تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
وی اعتبار این طرحها را 150 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: آبرسانی و مدارس عمده پروژههای در آستانه افتتاح هستند.
بهزادفر با تاکید بر اینکه بنا نیست دولت تنها تامین مالی پروژههای نیمه تمام را بر عهده داشته باشد، گفت: صندوق توسعه ملی، خیران، مشارکتهای عمومی، بازار سرمایه و... میتوانند در این راستا کمک کننده باشند.
وی افزود: بخشی از بودجه مورد نیاز از محل پرداخت مالیات همین منطقه تامین خواهد شد که در این راستا 75 میلیارد تومان از طریق اخذ مالیات در پروژهها هزینه شده است.
فرودگاهی که همچنان یک پایش میلنگد فرودگاه بجنورد طی سالیان گذشته کارایی خاصی برای این استان نداشته است؛ عدهای فرودگاه بجنورد را معلول مینامند و معتقدند پتانسیل انجام پروازهای سنگین را ندارد؛ با همین بهانه نیز یکی از کوههای اطراف شهر در سالیان گذشته تراشیده شد، اما باز هم مشکل همچنان بر طرف نشد.
مسئولان استان در هر سطح و ردهای حضور سرمایه گذاران و مسئولان ارشد دولتی در استان را یکی از عوامل مهم رشد و توسعه میدانند و با بهانه اینکه تعداد پروازهای بجنورد بسیار معدود است، رشد استان را در این شرایط محال بیان میکنند.
هر چند ممکن است این موضوع یک بهانه باشد و مسئولان باید تلاش بیشتری داشته باشند، اما نمیتوان از اثر نبود راههای مواصلاتی خصوصا پرواز در استان به راحتی عبور کرد.
کلاف سر در گم فرودگاه بجنورد چندین سال است که یافت نشده بنابراین یکی از مطالبات فعالان اقتصادی حل این مشکل توسط دولت جدید است؛ یقینا گماردن پرواز ثابت در استان میتواند در توسعه خراسان شمالی نقش بسزایی داشته باشد.
خراسان شمالی نیازمند خط اعتباری ویژه تسهیلات پرداختی در استانی محروم مانند خراسان شمالی جایگاه مهمی در رونق اقتصاد خصوصا مشاغل خرد دارد؛ استانی که نیمی از جمعیت آن روستایی هستند بدون تسهیلات نمیتواند شاهد رشد و جهش قابل ملاحظهای باشد و یقینا سال به سال شرایط نامطلوب تری را تجربه خواهد کرد.
شرایط نامطلوب خراسان شمالی در پرداخت تسهیلات به گونهای است که بسیاری از بانکها تسهیلات تکلیفی خود مانند ازدواج و فرزندآوری را نیز به درستی و به موقع پرداخت نمیکنند؛ صفوف طولانی و بلندمدت پرداخت این قبیل وامها تبدیل به یک معضل اساسی شده است.
اما مسئولان معتقدند بانکهای استان در پرداخت تسهیلات کم کاری ندارند. رضا طهماسبی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان شمالی هفته گذشته در پاسخ به سئوال خبرنگار دانشجو در نشست خبری، گفت: از ابتدای سال دو و نیم برابر منابع جذب شده، معادل 143 هزار میلیارد ریال به مردم تسهیلات پرداخت شده است.
وی افزود: در سال گذشته در بخش ازدواج و فرزندآوری به اهداف صد در صدی خود رسیدیم و امسال نیز به هدف صد در صدی خواهیم رسید؛ این هدف به نسبت منابع خودمان است و ارتباطی با تقاضا ندارد.
اما نکته قابل توجه در این راستا میتواند ایجاد خط اعتباری ویژه باشد؛ زیرا منابع محدود بانکهای استان توان پاسخ به نیاز استان را ندارد؛ از سوی دیگر بانکهای خصوصی عملا جز زیان برای استان نداشته، زیرا هیچ گونه پرداختی در خراسان شمالی نداشته و تمام منابع را به مرکز خود در کشور ارسال میکنند.
طهماسبی در خصوص ایجاد این خط اعتباری ویژه نیز در پاسخ به خبرنگار ما گفت: پیگیری خط اعتباری ویژه باید جزو سیاستهای دولت باشد و استان به تنهایی نمیتواند در این زمینه اقدامی کند؛ در دولت گذشته پیگیریهایی در این خصوص انجام شد، اما باید مسئولان و نمایندگان موضوع را همچنان پیگیری کنند.
استاندار: حداقل 20 همت آورده سفر رئیس جمهور است بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی در گفتگو با دانشجو در خصوص سفر رئیس جمهور به استان، اظهار کرد: جلساتی پیش از سفر رئیس جمهور به استان برگزار شده است.
وی افزود: به دنبال آن هستیم که مصوبات قرار گرفته در قالب سفر رئیس جمهور، استحکام کافی و قابلیت اجرا داشته باشد تا قولی به مردم دهیم که نتوانیم آن را اجرا کنیم.
نوری تصریح کرد: دستاوردهای امیدبخشی از دل این سفر برای مردم استان خواهیم داشت؛ فکر میکنیم در سه موضوع انتظارات دیرینه مردم خراسان شمالی بر طرف خواهد شد.
استاندار خراسان شمالی گفت: حداقل مصوبات سفر 20 هزار میلیارد تومان خواهد بود؛ با کار کارشناسی و ترسیم درست سیمای استان به هیات دولت، این عدد را افزایش دهیم.
به نظر میرسد هفته آینده خراسان شمالی میزبان رئیس جمهور خواهد بود؛ سفری که به گفته مسئولان میتواند هزاران میلیارد تومان را برای مردم به ارمغان داشته باشد؛ اینک مردم انتظار دارند تا پس از این سفر شاهد رونق استان و ارتقا جایگاه خراسان شمالی در شاخصهای اقتصادی باشند.
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/788463/خراسان-شمالی-و-دهها-مطالبه-مردمی-در-آستانه-سفر-رئیس-جمهور