پیام خراسان
فریمان: اولین رئیس جمهور زن در مکزیک/ السالوادور پیشرو در حوزه رمزارز/ تقابل خاویر میلی با ساختار دولتی آرژانتین/ ابهام در انتخابات ونزوئلا
جمعه 14 دي 1403 - 08:18:35
پیام خراسان - هادی اعلمی فریمان، کارشناس مسائل آمریکای لاتین با اشاره به مهمترین تحولات این جغرافیا در سال 2024 در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخاب کلودیا شینباوم به عنوان اولین رئیسجمهوری زن مکزیک، یکی از مهمترین اتفاقات آمریکای لاتین در سال گذشته میلادی بود. او یک چپگرای ضد فساد است که اخیراً هم به عنوان اولین رئیس جمهور زن مکزیک نسبت به مواضع تعرفه‌ای ترامپ موضع گرفت و عموماً سیاست وی تحکیم جنبش‌های مدنی و مبارزه با فساد در این کشور است.
بسیاری از چپگراها در مکزیک به وی علاقه دارند و باید دید که در سال آینده چگونه کار می‌کند. تحول دیگر انتخاب نایب بوکله در السالوادور بود که سر و صدای زیادی به پا کرد. او بر دو مساله تمرکز کرده که نخست بحث رمز ارزها در این کشور بوده که به نوعی قطب رمز ارز در آمریکای لاتین به حساب می‌آید و مسئله دوم هم مقابله با جرم و جنایت در السالوادور بوده است. او تقابل با باندهای جنایتکار را کلید زد و به صورت کاملاً قاطع با این پدیده مقابله کرده است. این دو موضوع سبب شد تا نایب بوکله برای دومین دوره پنج ساله خود به عنوان رئیس جمهور السالوادور انتخاب شود و همین رویکرد موجب شده تا مردم این کشور به وی رای بدهند و اساساً یک الگوی با اهمیت برای مردم این کشور به حساب می‌آید.
وی ادامه داد: در برزیل هم لولا داسیلوا سعی میکند تا وزن کشورش را در بریکس از حیث اقتصادی سنگین‌تر کند. مضاف بر این، رئیس جمهوری برزیل سعی کرد تا برای دموکرات نشان دادن خود انتخابات ونزوئلا که نتایج آن با تاکید بر پیروزی نیکولاس مادورو نتایج اعلام شده بود را فاقد اعتبار و ارزش اعلام کند. او همچنین به همراه مقامات کلمبیا سعی کرد تا جنایات اسرائیل در غزه را محکوم کند. در شیلی هم مانند کشورهای مذکور به دلیل مشی چپ گرایانه اقدامات نتانیاهو علیه فلسطینی‌ها محکوم شد و این در حالیست که طیف نخبگان فلسطین در شیلی ساکن هستند. یکی از مهمترین تحولات در حوزه آمریکای لاتین طی سال گذشته را باید پیروزی خاویر میلی به عنوان یک لیبرتارین در آرژانتین بدانیم. او زمانی که اداره امور کشور را به دست گرفت، از سوی طیف‌های مختلفی در آرژانتین مورد انتقاد قرار گرفت؛ چراکه عملاً وزارتخانه‌ها و بودجه‌های ناکارآمد و زائد را حذف کرد و مخالف این روند بود و بر اصلاح آن تأکید داشت.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: خاویر میلی به صورت مشخص از ساختار و سیستم دولت حجیم و زیر شاخه‌های آن متنفر است و به دنبال مقررات زدایی و از بین بردن و حذف مقررات بیهوده است. در این راستا چیزی در حدود هزار و 200 اصلاحیه برای کاهش قوانین و مقررات به مجلس آرژانتین ارجاع داده که بخشی از آن بر اساس طرح وی حذف شد. رشد اقتصادی آرژانتین هم در سال گذشته با اقدامات ضد دولتی رئیس جمهور این کشور تا حدودی آن هم در اوضاع و احوال نابسامان این کشور افزایش پیدا کرد و بر همین اساس باید گفت که خاویر میلی توانست تا حد زیادی اوضاع و احوال را مدیریت کند. در مورد ونزوئلا هم معافیت های فروش نفت این کشور از سوی ایالات متحده یکی از مهم‌ترین محورها بود و به نوعی باید گفت که جو بایدن در سال 2024 میلادی با نیکولاس مادورو مماشات کرد. این در حالیست که بحث تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا همچنان مطرح است؛ چراکه مجدداً اپوزیسیون ونزوئلا فعال شده و احتمال دارد که طی سال جدید میلادی تحولات سیاسی مهمی در این کشور رخ دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آمریکای لاتین در سال 2025 احتمالاً رشد اقتصادی چشمگیری را تجربه خواهد کرد و از سوی دیگر به دلیل توافق کشورهای این منطقه با اتحادیه اروپا ممکن است روابط آنها با قاره سبز گسترش پیدا کند. بحث اساسی در این میان، ورود ترامپ به کاخ سفید و دخالت‌های احتمالی او در پرونده‌های مربوط به آمریکای لاتین است. ترامپ در فاز اول تامین منافع ملی بر اساس شعار اول آمریکا از سوی ترامپ دنبال خواهد شد که بحث توسعه ارضی هم در این راستا اهمیت پیدا می‌کند. به عنوان مثال او اخیراً در مورد کانال پاناما اظهار نظر کرده و به نظرم احتمال دارد که اقدامات عملی در مورد مالکیت این کریدور با اهمیت را اجرایی کند. همچنین بحث افزایش و اعمال تعرفه‌های مکزیک مطرح خواهد بود و در کل ترامپ به دنبال خشنودی مردم آمریکا و رأی‌دهندگان طرفدار وی است و بر همین اساس مسائلی مانند کنترل مهاجرت و مقابله با باندهای جنایتکار و قاچاق مواد مخدر از سوی کشورهای آمریکای لاتین را در دستور کار قرار خواهد داد یا حداقل آنها را تشدید می‌کند.
انتهای پیام/

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/799612/فریمان--اولین-رئیس-جمهور-زن-در-مکزیک--السالوادور-پیشرو-در-حوزه-رمزارز--تقابل-خاویر-میلی-با-ساختار-دولتی-آرژانتین--ابهام-در-انتخابات-ونزوئلا
بستن   چاپ