پیام خراسان
مردم به جای وانتی‌ها از تره‌بار خرید کنند/ هماهنگی با پلیس و دادستانی برای ساماندهی دستفروشان افسریه
جمعه 14 دي 1403 - 10:27:22
پیام خراسان - الفت‌پور در گفت‌وگو با آنا:
شهردار منطقه 15 تهران گفت‌: من از مردم می‌خواهم فرهنگ خرید کردنشان را تغییر دهند و به جای خرید از دستفروشان و وانتی‌ها مبادی رسمی و تره‌بار‌ها را انتخاب کنند. وقتی مردم از این وانت‌ها درخواستی نداشته باشند، تعداد آنها نیز روز به روز کم می‌شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محله افسریه در جنوب شرقی تهران، یکی از پرتراکم‌ترین مناطق پایتخت است.
محله‌ای وسیع با جمعیتی فراوان که همین مسئله باعث به وجود آمدن مشکلات ریز و درشت زیادی برای اهالی محله شده است.
خیابان 20 متری افسریه، به عنوان خیابان مرکزی این منطقه، بدون شک یکی از شلوغ‌ترین خیابان‌های شرق تهران است. جایی که هر دو طرف خیابان پر است از مغازه‌های مختلف که تمام مایحتاج مردم منطقه را در این مغازه‌ها و پاساژ‌ها به فروش می‌رسانند. بازار این خیابان به قدری در شرق تهران شناخته شده است که در ایام پرفروش سال (مثل شب عید) این خیابان یکی از پاتوق‌های اصلی برای خرید شرق نشینان پایتخت است.
اما یکی از مسائل مهم و مشکلات بزرگ در این خیابان و کوچه‌های نزدیک به آن، حضور پررنگ دستفروشان و وانتی‌هایی است که محصولات‌شان را زیر قیمت بازار و مغازه‌ها می‌فروشند و همین مسئله مشتری‌های زیادی هم برای آنها دست و پا کرده است. در برخی از مواقع سال هم این دستفروش‌ها کل خیابان را در اختیار می‌گیرند، تا جایی که امکان رفت و آمد عابرین پیاده نیز در آنجا بسیار سخت می‌شود.
موضوع دیگر در این خیابان خودرو‌هایی هستند که به صورت دوبله در 20 متری پارک می‌کنند. در ساعات عصر این مسئله به یکی از مشکلات مهم منطقه تبدیل می‌شود که حجم ترافیکی این معبر را بیش از پیش کرده و شرایط را برای رفت و آمد اهالی محله بسیار دشوار می‌کند. به بهانه این مسائل با علی الفت‌پور شهردار منطقه 15 تهران گفت‌و‌گو کردیم.
هماهنگی با پلیس و دادستانی برای ساماندهی دستفروشان
الفت‌پور در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا در رابطه با موضوع دستفروشان در بیست متری افسریه و خیابان‌های اطرافش گفت: منطقه ما یکی از مناطق تهران است که سطح دستفروشی چه در کنار خیابان و چه با وانت در آن زیاد است که البته این مربوط به مسئله عرضه و تقاضا در این منطقه می‌شود.
وی با اشاره به طرح‌های شهرداری برای کنترل کردن این شرایط هم عنوان کرد: ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم و هماهنگی‌هایی را با مجموعه پلیس راهور، نیروی انتطامی و دادستانی انجام دادیم و در پنج محور عملیات ویژه‌ای را جلو می‌بریم. البته که این به صورت موقت است و یک جور مسکن محسوب می‌شود و ما با این طرح‌ها فقط می‌توانیم برای مدت محدودی معابر را پاکسازی کنیم.
شهردار منطقه 15 در مورد برخورد با خودرو‌هایی که باعث ایجاد ترافیک سنگین در این منطقه می‌شوند هم گفت: ما یک طرح فناورانه برای بیست متری افسریه در این خصوص داریم. یکی از مشکلات این منطقه پارک دوبل خودروهاست و ما قرار است در اینجا دوربین‌هایی مخصوص ثبت تخلف پارک دوبله نصب کنیم، اتفاقی که برای اولین بار در تهران است رخ دهد و ما در شهرداری منطقه در حال پیگیری آن هستیم.
وی افزود: ما طرح‌هایی از این دست داریم برنامه‌ریزی می‌کنیم که آن طرح‌ها را عملیاتی کنیم، ولی توان، امکانات و استعدادمان هم مشخص است. از طرف دیگر میزان مشارکت پلیس یا دیگر سازمان‌ها نیز مشخص است و هر ارگانی باتوجه به شرح وظایف و توانایی‌هایش برای رفع این موانع به ما کمک می‌کند.
الفت‌پور درخصوص ساماندهی وضعیت دستفروشان و وانتی‌های فعال در مرکز محله افسریه اظهار کرد: در مورد دستفروشان امکان سازماندهی وجود دارد ولی امکان سازماندهی وانت‌ها وجود ندارد. مثلا در منطقه افسریه 300 تا 400 وانتی مشغول به کار هستند و ما جایی در این منطقه نداریم که این تعداد خودرو را یک جا جمع کنیم و دیگر اجازه ندهیم در سطح محلات باشند. این طرح از نظر امکانات محلی قالبیت اجرا نداره و هرجایی هم در سطح پایتخت چنین طرحی عملی شده شکست خورده و به سرانجام نرسیده است.
مردم به جای وانتی‌ها از تره‌بار خرید کنند
وی اضافه کرد: ما در میدان عمل یک وظیفه داریم و سعی می‌کنیم با کم و زیاد‌هایی که هست آن را انجام دهیم. اگر کم و کاستی هم وجود دارد از مردم عذرخواهی می‌کنیم، ولی اهالی این محله باید بدانند اگر بخواهند مشکل دستفروشان و وانتی‌ها حل شود، خود این عزیزان هم باید پای کار باشند و به کمک کنند.
شهردار منطقه در پایان سخنانش در تکمیل این درخواست کمک از مردم توضیح داد: من از مردم می‌خواهم فرهنگ خرید کردنشان را تغییر دهند و به جای خرید از دستفروشان، مبادی رسمی و تره‌بار‌ها را انتخاب کنند. وقتی مردم از این وانت‌ها درخواستی نداشته باشند، تعداد آنها نیز روز به روز کم می‌شود، چون بحث اصلی همان عرضه و تقاضا است که به هم ارتباط دارند. وقتی تقاضایی باشد عرضه هم هست، ما اگر این خودرو‌ها را هم جمع کنیم باز این افراد در آنجا بساط می‌کنند، چون می‌دانند مردم آن محله از سر کوچه خرید می‌کنند. در حقیقت مردم و ذینفعان محلی باید کمک کنند که اینگونه خرید کردن باید تمام شود.
منبع:+

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/799650/مردم-به-جای-وانتی‌ها-از-تره‌بار-خرید-کنند--هماهنگی-با-پلیس-و-دادستانی-برای-ساماندهی-دستفروشان-افسریه
بستن   چاپ