پیام خراسان - به گزارش سلامت نیوز در توییت سید یوسف مرادی، مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آمده است: « فارغ از موضوع تبصره یک ماده 36 برنامه هفتم در خصوص درختان شکسته وافتاده که ابلاغ قبلی ان، یک ماه پیش لغو شده باید توجه داشت که هر گونه بهره برداری چوبی از جنگل و برداشت درختان جنگلی ممنوع است؛ حتی با طرح مدیریت پایدار جنگل و جنگل داری نوین.
این صراحتا در صدر ماده 26 تاکید شده است.»
ماده 36 قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (1407-1403)
سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور مکلف به حفظ، احیا و توسعه جنگل در چهارچوب "طرح مدیریت پایدار جنگل" و "جنگلداری نوین" می باشد. هر گونه بهره برداری چوب از جنگل و برداشت درختان جنگلی ممنوع است.
این توییت درست در روزهایی منتشر شد که پس از انتشار نامه حسن وحید سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور و اعلام موافقت با برداشت شکسته افتاده ها و درختان (به اصطلاح) خطرآفرین، موج مخالفت ها آغاز شد و کارزاری تشکیل شد که تعداد امضاهای آن به سرعت به پنجاه هزار رسید.
با اعلام مخالفت ها از سوی کنشگران و نیز افکار عمومی، "معاونت راهبردی رییس جمهوری" به ماجرا ورود کرد و از "سازمان منابع طبیعی" خواست تا با فعالان و کنشگران نشست هایی را برگزار کرده و سپس تصمیم بگیرند.
پس از آن، نشست هایی با حضور دو طرف –البته ناعادلانه و ابهام آور- برگزار شد و تحرکات مختلفی از سوی طرفداران بهره برداری چوب از جنگل های شمال کشور برای ورود دوباره به هیرکانی صورت گرفت. کار به آنجا کشید که در یکی از این نشست ها نقی شعبانیان با صراحت اعلام کرد که مطالعات برای برداشت چوب های شکسته-افتاده کنار جاده های جنگلی در دست بررسی است و ما بدون مطالعه کار نمی کنیم.
حالا اما چند روزی است اعلام شده که برداشت درختان شکسته-افتاده لغو شده است و توییت مدیرکل دفتر ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی نیز به نوعی تایید این خبر است. هر چند فعالان و کنشگران بنا به تجربه های تلخ گذشته چنین وعده هایی را باور نمی کنند اما اعلام رسمی آن از سوی "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" این سازمان را مکلف می کند که به آن پایبند باشد و اقلا در دولت کنونی به برداشت چوب از جنگل های شمال فکر نکند.
یک کلام؛ ممنوع است!
سیدیوسف مرادی مدیرکل دفتر ترویج ومشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور درباره اعلام نظر خود در یک توییت درباره تبصره 1 ماده 36 قانون برنامه هفتم توسعه به "سلامت نیوز" گفت:« متن قانون این است که هر گونه بهره برداری چوبی از جنگل و برداشت درختان جنگلی ممنوع است. چنین برداشتی حتی با تهیه "طرح مدیریت پایدار جنگل" و یا "جنگلداری نوین" و یا هر نام دیگری نیز ممنوع است.»
مرادی گفت:« برخی می گویند در "جنگل های دست کاشت" می توان بر اساس شرایط خاص و با نظرات فنی چوبی را برداشت؛ اما باید توجه کرد که حتی جنگل های دست کاشت نیز مشمول این قانون می شوند. این قانون حتی آن مدل بهره برداری و برداشت را نیز ممنوع کرده و در جنگل دست کاشت نیز فقط می توان درختی را با دلایل فنی و شرایط خاص و ناچار بودن، قطع کرد؛ اما نمی توان چوب های آنرا از جنگل خارج کرد.»
مدیرکل دفتر آموزش ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور درباره اینکه پس از امضای نامه مجوز برداشت شکسته افتاده ها و خطرسازها از جنگل، برخی افراد اظهارنظرهای متعددی در مخالفت با "قانون ممنوعیت برداشت چوب جنگل های هیرکانی" موسوم به "قانون تنفس" داشته اند گفت:« این امکان دارد که افراد با نظرات و دیدگاه های گوناگون نظر علمی، فنی یا تخصصی درباره مدیریت جنگل داشته باشند و اظهار مخالفت یا موافقت کنند؛ اما قانون در اینباره صراحت دارد و هر گونه بهره برداری و برداشت چوبی از جنگل را ممنوع اعلام کرده است.»
توده ای بودن شکسته افتاده ها
او درباره تبصره یک ماده 36 قانون برنامه هفتم توسعه کشور گفت:« این تبصره حالت خاصی را گفته و تصریح کرده اگر درختان شکسته و افتاده به صورت "توده ای" باشند و خطر ایجاد کنند می توان برداشت کرد که البته سازمان منابع طبیعی اخیرا اعلام کرد که از اساس هر گونه برداشت لغو است.»
مرادی در پاسخ به این پرسش "سلامت نیوز" که « علیرغم اعلام لغو نامه برداشت، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی در نشت اداره کل مازندران به صراحت اعلام کرد که موضوع در دست مطالعه و تهیه طرح است و ما کدام را باور کنیم؟ » گفت:« هر چند این اجازه به سازمان داده شده بود اما آنچه تکلیف است این است که هر گونه برداشت چوب از هیرکانی ممنوع است. بر اساس قانون کسی که در اینباره تصمیم می گیرد رییس سازمان است و ایشان به طور رسمی اعلام کرده اند که چنین برنامه ای از اساس لغو شده است.»
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/804621/بر-اساس-قانون-برداشت-چوب-از-جنگل-ممنوع-است-و-اگر-و-اما-ندارد