پیام خراسان
برگزاری آیین افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در خراسان رضوی
پنجشنبه 27 دي 1403 - 12:13:31
پیام خراسان - به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی در آیین افتتاح سالن نمایش گذر فرهنگ و هنر نیشابور، اظهارداشت: دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی، دو راهبرد ویژه‌ای است که در دولت چهاردهم به شکل جدی در دستورکار قرار دارد، زیرا در دولت چهاردهم، متصدی همه وزارتخانه‌های فرهنگی، وزرای خراسانی هستند و این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که خراسان، مهد تمدنی این سرزمین است.
وی افزود: زمانیکه روز‌های ملی به نام عطار و خیام نامگذاری شدند، این یک مطالبه ملی بود که محقق شد، اما اکنون بر همگان روشن است که برای ترویج این حکمت‌ها و تبیین این منطق، صرفاً نامگذاری یک روز کافی نیست و این مطالبه جدی وجود دارد که سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و تمرکز جدی برای کار‌های فرهنگی عمیق‌تر و دقیق‌تر صورت بگیرد.
مظفری با اشاره به برگزاری افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در خراسان برای نخستین‌بار خاطرنشان کرد: در این آیین، از اپرای پنج‌زبانه هفت شهر عشق به قلم استاد منصور دانشور رونمایی خواهد شد و براساس برنامه‌ریزی قبلی، اجرای آن امسال در روز عطار با 358 مجری و صداپیشه در نیشابور و با حضور مهمانان برجسته بین‌المللی انجام خواهد شد.
بنیاد ملی عطار و خیام در انتظار تأسیس
سیدیحیی سلیمانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه در این شهرستان، همواره هنر زیربنای توسعه بوده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی، اجلاس بین‌المللی گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها به همت دانشگاه نیشابور برگزار می‌شود. این مزیت ارزنده‌ای است، اما این ضرورت هم وجود دارد که بنیاد ملی عطار و خیام نیز هرچه زودتر روال قانونی خود را سپری کند و ایجاد شود.
وی تأکید کرد: ما نیازمند برگزاری هفته نیشابور هستیم. باید ساختار‌های اداری و سازوکار‌های اجرایی در حوزه فرهنگ به‌شکلی تقویت شود که بنیاد‌های ملی و تفاهم‌نامه‌های مختلف با تشکل‌های مردمی، کمک‌حال دستگاه‌های دولتی برای پیشبرد طرح‌ها باشند.
ماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همه‌چیز پول و بودجه و اعتبار نیست؛ گاهی اوقات حمایت معنوی می‌تواند بیشتر از هر تزریق اعتباری راه‌گشا باشد و این مسئولیتی ویژه برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
بنیاد خیام، عطار و سلسه الذهب در نیشابور باید تاسیس شود
مهدی دونده فرماندار ویژه شهرستان نیشابور نیز در این مراسم ابراز داشت: نیشابور سهم بسزایی در شکل‌گیری تاریخ و تمدن ایران اسلامی داشته است. تا اوایل قرن ششم هجری، بیش از چهار هزار و 300 نفر از مفاخر و ادبای زمانه یا زاده نیشابور بوده‌اند یا فضای فکری و تمدنی این شهر را درک کرده‌اند. این خاک حاصلخیز، شهر قلمدان‌های مرصع و موطن حدیث سلسله‌الذهب است و روز عطار، روز خیام و سالروز ورود امام‌رضا (ع) به خراسان، سه مناسبت ویژه‌ای است که در تقویم رسمی کشور به‌نام نیشابور نام‌گذاری شده است.
قائم مقام شورای فرهنگ عمومی نیشابور خاطرنشان کرد: با توجه به سه روز ملی که در تقویم به نام نیشابور ثبت شده، این مطالبه در شهرستان وجود دارد که سه بنیاد خیام، عطار و‌ سلسه الذهب تاسیس شود و از آنجا که انجمن مفاخر در شهرستان شروع به کار‌نموده است، اعتبار ویژه‌ای برای برگزاری این روز‌های ملی تعلق گیرد.
دونده با اشاره به تعداد اموزشگاه‌های هنری آموزشگاه‌ها و موسسات هنری بیان داشت: در نیشابور 45 آموزشگاه، 9 موسسه هنری، چهار نگارخانه و 2 پردیس سینمایی داریم، اما کماکان نیشابور از نداشتن کتابخانه مرکزی رنج می‌برد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور با گلایه از عدم‌ تکمیل ساختمان کتابخانه مرکزی در بوستان ارغوان و‌طولانی شدن روند احداث آن گفت: نیشابور با جمعیت بالغ بر 400 هزار نفر بعد از مشهد دومین شهر پر جمعیت استان و در شرق کشور سومین شهر پرجمعیت بعد از زاهدان هستیم و باحضور 11 هزار دانشجو هنوز این شهرستان فاقد کتابخانه مرکزی است.
دونده از ساختمان متعلق به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ضلع شرقی افلاک‌نما سخن گفت و افزود: ساختمان مجتمع فرهنگی و هنری که در ضلع شرقی افلاک‌نمای خیام که متعلق به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است، فاقد تجهیزات می‌باشد و خواهان آن هستیم که استقرار اداره فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی در آن محل صورت بگیرد و به معاونت اداره‌کل ارتقا یابد و همچنین ساختمان را به‌عنوان موزه شهرستان نیشابور در اختیار اداره میراث فرهنگی قرار بگیرد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط استفاده از توانمندی‌های مشهد برای تعامل با دیگر کشور‌ها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد نیشابور شد

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/807874/برگزاری-آیین-افتتاحیه-جشنواره-تئاتر-فجر-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ