پیام خراسان
قاضی علی رازینی و محمد مقیسه که بودند؟ + سوابق و زندگینامه
يکشنبه 30 دي 1403 - 00:07:02
پیام خراسان - حجت‌الاسلام علی رازینی، چهره شناخته‌شده دستگاه قضایی بود که صبح امروز 29 دی به ضرب گلوله در محل کار خود واقع در دیوان عالی کشور جان باخت. قاضی رازینی هنگام ترور، ریاست شعبه 39 دیوان عالی کشور را بر عهده داشت.
به گزارش صدای ایران از فرارو، رازینی در سال‌های 1363 تا 1366 دادستان انقلاب تهران بود و سال 1365 به عنوان اولین رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح منصوب شد.
او از سال 1366 تا اوایل دهه 90 به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت فعالیت کرد و از 1373 تا 1383 نیز به مدت 10 سال رئیس کل دادگستری استان تهران بود. قاضی رازینی سابقه ریاست دیوان عدالت اداری (1383 - 1388) و معاونت حقوقی قوه قضائیه (1388 - 1393) را در کارنامه خود دارد. او در انتخاب سال 1385 توانست به دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کند، اما به دوره پنجم راه پیدا نکرد. او نماینده استان همدان در این مجلس بود. از او به عنوان یکی از چهره‌های قضایی دخیل در وقایع تابستان سال 1367 نام برده می‌شود. او از مرداد 1367 با حکم امام خمینی، دادگاه ویژه تخلفات جنگ را تشکیل داد.
ورود به دستگاه قضا رازینی از جمله طلاب مدرسه علمیه منتظریه یا حقانی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستگاه قضایی رفتند. او سال 1359 به دعوت شهید قدوسی به صورت رسمی کار خود را در دستگاه قضایی آغاز کرد و مسئول رسیدگی به پرونده متهمان مواد مخدر شد. او در همین سال به عنوان قاضی دادگاه انقلاب منصوب شد. مرحوم رازینی در سال‌های دهه 60 نقش موثری در محاکمه و مجازات اعضای سازمان مجاهدین خلق در تهران و خراسان داشت.
سابقه ترور ناموفق رازینی یک بار در سال 1377 مورد سوءقصد گروهی موسوم به مهدویت قرار گرفت. او در زمان انجام این ترور رئیس کل دادگستری استان تهران بود. در جریان این عملیات تروریستی، چهار نفر همراه رازینی زخمی و یک فرد عادی رهگذر نیز کشته شد. مقام معظم رهبری پس از این حادثه به عیادت رازینی رفتند و فرمودند: «این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ انشالله در آخر یک عمر طولانی شهادت هم نصیبتان بشود. همه‌ی ما در آرزوی شهادتیم. ان‌شاءالله خداوند این را وسیله‌ای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد. رازینی نیز در این دیدار خطاب به رهبر انقلاب گفته بود: ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم.»
آن طور که خبرگزاری برنا گزارش داد، رازینی یک بار دیگر نیز هدف سوءقصد قرار گرفته بود. زنی به عنوان خبرنگار درخواست مصاحبه کرده و در منزل او قصد استفاده از نارنجک داشت. رازینی با هوشیاری و اقدام به‌موقع، او را خلع سلاح کرد و از وقوع حادثه جلوگیری شد.
قاضی محمد مقیسه که بود؟ قوه قضاییه فهرستی از سوابق قاضی محمد مقیسه منتشر کرد.
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد:
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقیسه، از قضات برجسته و شجاع دیوان عالی کشور، روز 29 دی‌ماه 1403، در یک اقدام برنامه‌ریزی شده ترور و به درجه رفیع شهادت نائل شد.
زندگی‌نامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقیسه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مُقیسه در سال 1335 در شهر سبزوار خراسان رضوی، به دنیا آمد. این روحانی و قاضی خدوم و خوش‌نام کشور با سابقه 33 سال خدمت در دادگاه انقلاب، یکی از قضات برجسته این دادگاه به شمار می‌رفت.
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ 23 فروردین 1390 (13 آوریل 2011)، 32 مقام ایرانی از جمله شهید مقیسه را در لیست تحریم‌های ضد ایرانی خود قرار داد. همچنین، در 28 آذر سال 1398 نیز وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا نام محمد مقیسه را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و در 29 خرداد 1402، وزارت خارجه کانادا نیز نام محمد مقیسه را در فهرست تحریم‌های خود گنجاند.
سوابق حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقیسه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقیسه، فعالیت خود را از سال 1360 با نام مستعار ناصریان در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز کرد.
وی ابتدا دادیار شعبه بود و در سال 64 ناظر زندان قزل‌حصار شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین مقیسه، بعد از بسته شدن زندان قزل‌حصار، دادیار و ناظر زندان رجایی‌شهر (گوهردشت) شد.
قاضی مقیسه 33 سال در دادگاه انقلاب حضور داشته و یکی از قضات با سابقه این دادگاه به حساب می‌آید.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقیسه آبان 1399 به دیوان‌عالی کشور منتقل شد.
قاضی شهید محمد مقیسه سابقه حضور در مناطق عملیاتی طی جنگ تحمیلی ایران و عراق را نیز در کارنامه خود داشته است.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقیسه، در زمان شهادت و طی روز‌های گذشته به ریاست شعبه 53 دیوان عالی کشور منصوب شده است.
قاضی مقیسه پرونده‌های مهم زیادی را قضاوت کرده و احکام قضایی بسیاری از منافقین، داعشی‌ها و محارب‌ها را صادر کرده بود.
پرونده سرکردگان فرقه بهایی و همچنین برخی اغتشاشگران سال 88 از جمله پرونده‌هایی بود که قاضی مقیسه مسئول رسیدگی به آن بوده است.
شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی و حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه، اگرچه ضایعه‌ای دردناک برای دستگاه قضایی و ملت ایران است، اما بی‌شک راه و مسیر این بزرگمردان عدالت، با قدرت و صلابت توسط دیگر قضات و مسئولان نظام ادامه خواهد یافت.
این ترور بزدلانه، نشانه‌ای از عمق دشمنی بدخواهان نظام اسلامی با عدالت و امنیت ملی است، اما همان‌گونه که تاکنون دشمنان در اجرای نقشه‌های شوم خود ناکام مانده‌اند، این‌بار نیز با ایستادگی ملت و اقتدار دستگاه قضایی، راهشان به شکست خواهد انجامید.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/809703/قاضی-علی-رازینی-و-محمد-مقیسه-که-بودند؟---سوابق-و-زندگینامه
بستن   چاپ