پیام خراسان
رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» در مشهد
پنجشنبه 4 بهمن 1403 - 12:23:21
پیام خراسان - به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، سرهنگ پاسدار «مهدی بهرامی» فرمانده بسیج فرهنگیان سپاه امام رضا (ع) در آیین رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» که با حضور جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس و اهالی فرهنگ و ادب در مشهد برگزار شد، ضمن تجلیل از روح شهدای والامقام انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، تأکید کرد که این مراسم فرصتی است برای زنده‌نگه‌داشتن یاد این شهدای گران‌قدر و گرامیداشت آرمان‌های انقلاب اسلامی.
بررسی تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی و ضرورت آشنایی با آن
وی در بخشی از سخنان خود، با اشاره به اهمیت کار فرهنگی و آموزشی در شرایط کنونی، گفت: امروز ما در شرایط حساس و سرنوشت‌سازی قرار داریم که دشمنان انقلاب اسلامی در تلاش‌اند تا با استفاده از رسانه‌ها، تاریخ انقلاب را تحریف کنند و چهره‌ای مخدوش از نظام مقدس جمهوری اسلامی به نمایش بگذارند. در این مسیر، بر عهده ما است که از ابزارهایی، چون تاریخ‌نگاری صحیح و آموزش‌های فرهنگی و علمی به نسل‌های آینده، مفاهیم اصلی انقلاب اسلامی را انتقال دهیم.
فرمانده بسیج فرهنگیان سپاه امام رضا (ع) در ادامه با اشاره به اهمیت هنرستان‌ها در سیستم آموزشی تصریح کرد: هنرستان‌ها نه‌تنها در پرورش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای، بلکه در تربیت نسل آینده‌ساز کشور نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. جوانان امروز باید بیاموزند که در شرایط مختلف چگونه با مهارت‌ها و خلاقیت‌های خود به‌عنوان آینده‌سازان ایران اسلامی، در مسیر پیشرفت و توسعه کشور گام بردارند.
سرهنگ پاسدار بهرامی افزود: اینکه امروز در قلب محدودیت‌ها، خلاقیت و نوآوری را به عنوان یک ضرورت در نظر بگیریم، یکی از مهم‌ترین ابعاد جهاد فرهنگی و امیدآفرینی در جامعه است. امروزه در نظام تعلیم و تربیت، باید با تکیه بر مهارت‌های فنی و علمی، نسلی تربیت کنیم که قادر باشد در برابر چالش‌ها و بحران‌ها ایستادگی کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر اهمیت تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی و ضرورت آشنایی نسل جوان با این تاریخ تأکید کرد و گفت: ما باید تاریخ انقلاب اسلامی را به طور کامل و دقیق مطالعه کنیم. انقلاب اسلامی ایران از نهضت 42 تا پیروزی در سال 57، یک مسیر پرچالش و پرفرازونشیب را پشت سر گذاشته است. دفاع مقدس و تمامی دستاورد‌های بزرگ انقلاب اسلامی ازجمله پیروزی‌های علمی و فناوری، نباید به فراموشی سپرده شود. نسل‌های آینده باید بدانند که ایران امروز، محصول دستاورد‌هایی است که در این مسیر طولانی و دشوار به دست آمده است.
اختراعات دوران دفاع مقدس جنبه عمومی دارد
در ادامه علی حمامی راوی کتاب بساز بفروش‌ها بیان داشت: در آن زمان، تلاش ما فقط محدود به جنگ و تولید ابزار‌های نظامی نبود، بلکه به فکر آینده کشور و زندگی مردم هم بودیم. بسیاری از پروژه‌ها و اختراعات ما نه تنها در جنگ به کار آمدند، بلکه بعد‌ها در صنایع مختلف به‌ویژه صنعت فرش، کاربرد یافتند. همین‌طور که در کتاب خود اشاره کرده‌ام، ما در کنار تجهیزاتی که به جنگ می‌بردیم، در فکر ساختن ابزار‌هایی بودیم که بعد از جنگ، به زندگی و صنعت کشور خدمت کند.
وی تأکید کرد: همانطور که در بسازنفروش‌ها آمده است، زندگی ما از جنگ آغاز شد، اما هدف نهایی‌مان همیشه زندگی بهتر برای مردم و ساختن ایران مستقل و قدرتمند بود. برای ما، هیچ‌چیز مهم‌تر از این نبود که بعد از پایان جنگ، بتوانیم با همان اشتیاق و قدرت، به بازسازی کشور بپردازیم و آنچه که در دوران سخت جنگ از دست رفته بود، دوباره بازسازی کنیم.
نقش پنهان در جنگ و اهمیت کار‌هایی که دیده نمی‌شوند
سپس محمد خسروی‌راد در سخنانی در خصوص عنوان کتاب گفت: عنوان کتاب بسازنفروش‌ها را به این دلیل انتخاب کردم که در جامعه امروز، خیلی‌ها در صنعت و تجارت تنها به فکر ساخت و فروش هستند. این مشکل البته در همه‌جای دنیا وجود دارد، اما آنچه که من می‌خواستم بیان کنم، این است که در این جامعه کسانی هم بودند که ساختند و نفروختند. این کتاب در تلاش است تا یادآوری کند که بسیاری از انسان‌ها و افراد در تاریخ کشور ما بوده‌اند که چیزی ساختند، اما در شرایط سخت جنگ، آن را نفروختند.
وی ادامه داد: در این اثر، یکی از بخش‌های مهمی که به آن پرداخته‌ام، نقش پنهان برخی افراد در جنگ است. امثال جناب آقای حمامی که کار‌های بزرگی انجام دادند، اما این تلاش‌ها در تاریخ ثبت نشده و کمتر به آن پرداخته شده است. وقتی جنگ آغاز شد، بسیاری از مردم نه تنها خود را در خط مقدم جنگ نمی‌دیدند، بلکه در پشت جبهه‌ها هم نقش‌های مهمی ایفا می‌کردند که در ذهن مردم جا نیفتاده است. این نویسنده تأکید کرد: من در این کتاب سعی کردم این جنبه‌های پنهان را به تصویر بکشم، چراکه ساختن چیزی در شرایط جنگ و بازسازی بعد از آن، بدون دریافت هیچ‌گونه پاداش یا شهرت، کاری بسیار دشوار است.
در پایان، خسروی‌راد با اشاره به یکی از خاطرات خود از زمان نگارش ابراز داشت: یکی از خاطراتی که همیشه در ذهنم مانده این است که در زمان نوشتن این کتاب، بحث‌های فنی بسیاری درباره ساخت خمپاره‌ها و تجهیزات نظامی داشتیم. یادم می‌آید که در آن دوران با گروهی از متخصصان و مهندسان صحبت می‌کردیم که در شرایط جنگی، با کمترین امکانات کار می‌کردند. توضیح دادن این مسائل به صورت داستانی و همزمان فنی، کار بسیار پیچیده‌ای بود.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط ارزیابی تولیدات هنری دانش آموزان در جشنواره ملی"فانوس"+تصاویر فیلم/ آیین رونمایی از کتاب بساز نفروش‌ها

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/813070/رونمایی-از-کتاب-«بسازنفروش‌ها»-در-مشهد
بستن   چاپ