پیام خراسان
مجلس در آستانه سقوط؛ فضایی پرتنش، مملو از فریاد‌های توخالی و رادیکالی
يکشنبه 14 بهمن 1403 - 13:14:46
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار پارلمانی ایونا به نقل از روزنامه خراسان: صحن علنی به فضایی پرتنش، مملو از فریاد‌های توخالی و رادیکال تبدیل شده است. در این میان، مدیریت مجلس سکوت اختیار کرده! سکوتی که می‌تواند به دو شکل تفسیر شود: یا نشانه رضایت است، یا حاکی از ناتوانی در اداره مجلس.
نحوه مدیریت مجلس توسط قالیباف صدای روزنامه نزدیک به خودش را هم درآورد! روزنامه اصولگرای خراسان در شماره امروز خود از «هزینه‌های سکوت آقای رئیس!» نوشته و سعی کرده به این سوال پاسخ دهد که سکوت قالیباف در برابر فریاد‌ها و سروصدای جریان رادیکال که این روز‌ها در مجلس صدایش بلند است، از سر رضایت است یا ناتوانی در اداره مجلس.
این روزنامه اصولگرا نوشته: «در هفته‌های اخیر، صحن علنی مجلس بیش از آن که عرصه تضارب آرا، تصمیم‌سازی کلان و حل مسائل اساسی کشور باشد، به فضایی پرتنش، مملو از فریاد‌های توخالی و رادیکال تبدیل شده است. در این میان، مدیریت مجلس توسط رئیس مجلس که پنجمین سال ریاست خود را سپری می‌کند، در برابر این وضعیت تا حدی سکوت اختیار کرده است؛ سکوتی که می‌تواند به دو شکل تفسیر شود: یا نشانه رضایت است، یا حاکی از ناتوانی در اداره مجلس.»
«خراسان» با اشاره به رویکرد و ادبیات تند طیف رادیکال در مجلس، نوشته: «قالیباف نباید از واکنش این قشر رادیکال به اقتدار مدیریتی خود ترسی داشته باشد و باید با اقتدار و مدیریتی هوشمندانه نگذارد چهره مجلس توسط این گروه در بین اذهان جامعه خراب شود.» کیهان به نماینده مجلس حمله کرد بخوانید
این روزنامه اصولگرا تاکید کرده که «عدم واکنش صریح و قاطع قالیباف در برابر این رفتارها، علاوه بر آن که مجلس را به صحنه‌ای برای نمایش نزاع‌های شخصی و جناحی تبدیل می‌کند، خود او را نیز در معرض آسیب‌های جدی سیاسی قرار داده است. وقتی رئیس مجلس نسبت به توهین‌های نمایندگان در قبال مقامات دولتی بی‌تفاوت است، این بی‌تفاوتی نه‌تنها نشانه‌ای از تساهل و تسامح نیست، بلکه به‌عنوان نشانه‌ای از ضعف مدیریتی و ناتوانی در کنترل جلسات برداشت می‌شود.»
«خراسان» با اشاره به اینکه «این وضعیت، 3 پیامد مشخص به همراه دارد» نوشته: «بی‌اعتبار شدن مجلس در میان افکار عمومی: مجلسی که باید الگوی قانون‌مداری و اخلاق سیاسی باشد، به محلی برای تسویه‌حساب‌های شخصی و جناحی تنزل می‌یابد.
* کاهش اقتدار قالیباف به‌عنوان رئیس مجلس: او که سال‌ها تلاش کرده است تصویری مقتدر از خود ارائه دهد، اکنون در برابر نمایندگانی که به‌شدت هتاک و بی‌پروا شده‌اند، دست‌بسته و منفعل ظاهر می‌شود.
* تقویت این تلقی که قالیباف قادر به کنترل مجلس نیست و شاید حتی برخی از این رفتار‌ها را تلویحاً تایید می‌کند.»
«خراسان» با انتقاد از نحوه مدیریت مجلس توسط قالیباف، نوشته: «محمدباقر قالیباف که سابقه حضور در فرماندهی نیروی انتظامی، شهرداری تهران و رقابت‌های انتخاباتی را در کارنامه دارد، همواره تلاش کرده است تصویر یک مدیر مقتدر و توانمند را از خود ارائه دهد. بااین‌حال، مدیریت مجلس، آزمونی متفاوت برای اوست. برخلاف نیروی انتظامی که سلسله‌مراتبی کاملاً عمودی دارد، یا شهرداری تهران که مبتنی بر ساختاری اجرایی و مدیریتی است، مجلس نهادی متکثر، پویا و بعضاً غیرقابل‌کنترل است. این جا نمی‌توان با دستور و فرمان، نظم برقرار کرد؛ بلکه اقتدار رئیس مجلس، نیازمند هوشمندی، دیپلماسی و برخورد‌های مدیریتی حساب‌شده است. چیزی که به نظر می‌رسد قالیباف، در این مقطع، نیاز به بازنگری در استراتژی مدیریت خود دارد.»
این روزنامه اصولگرا در شرح آسیب‌های تداوم این وضعیت نیز نوشته: «اگر رئیس مجلس همچنان نسبت به این اتفاقات بی‌اعتنا بماند، هزینه‌های سیاسی این انفعال، تنها متوجه جایگاه او نخواهد بود، بلکه به کل مجلس و حتی کلیت حاکمیت ضربه خواهد زد. پیامد‌های این وضعیت را می‌توان در چند محور خلاصه کرد:
* افزایش دلسردی عمومی نسبت به عملکرد مجلس: مردمی که مشکلات معیشتی و اقتصادی دارند، وقتی ببینند که نمایندگانشان به‌جای حل مشکلات اساسی کشور، به فحاشی و درگیری مشغول هستند، بیشتر از گذشته از این نهاد ناامید می‌شوند.
* باز شدن فضا برای تندرو‌ها و کاهش فضای عقلانیت در مجلس: این رویه، میدان را برای افراط‌گرایان سیاسی که به‌دنبال جنجال و هیاهو هستند، بازتر می‌کند و صدای عقلای مجلس را خاموش می‌سازد.
* تضعیف جایگاه قالیباف در انتخابات‌های آینده: چه در صورت نامزدی مجدد برای ریاست مجلس و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری، این ضعف مدیریتی می‌تواند یک نقطه ضعف بزرگ در کارنامه او باشد.» مچ گیری و بازداشت یک از نمایندگان مجلس حین خرید مواد مخدر بخوانید
روزنامه خراسان در پایان تاکید کرده که «نهاد مجلس نباید به محل گسترش ادبیات لمپنیسم و خشونت کلامی تبدیل شود. رئیس مجلس باید بدون لکنت، در برابر این روند بایستد و با صدای بلند اعلام کند که «فحاشی، ادبیات مجلس شورای اسلامی نیست.»

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/819535/مجلس-در-آستانه-سقوط؛-فضایی-پرتنش،-مملو-از-فریاد‌های-توخالی-و-رادیکالی
بستن   چاپ