پیام خراسان
نامگذاری روز ولادت حضرت سجاد(ع) به عنوان روز صحیفه سجادیه
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 17:32:11
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پاسداشت روز صحیفه سجادیه ظهر امروز 16 بهمن ماه با حضور حجت الاسلام وافی رئیس بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه در مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
حجت الاسلام وافی با تبریک میلاد سرداران کربلا بیان کرد: روز ولادت امام سجاد علیه السلام روز میراث جهانی اسلام یعنی کتاب صحیفه سجادیه است.
وی ادامه داد: کتاب شریف صحیفه سجادیه حاوی پنجاه و چهار دعا است، البته این کتاب صرفاً یک کتاب دعا نیست که امام خوانده باشند و راویان نقل کرده باشند، بلکه امام املا کردند و فرزندان ایشان امام باقر بن علی و زید بن علی آن را نوشته‌اند. نکته دیگر شجره یا درخت اسانید صحیفه سجادیه است، اینکه این متن چگونه به دست ما رسیده خیلی نکته مهمی است. برای همه اندیشمندان ثابت شده است که غیر از امام معصوم نمی‌تواند چنین کلماتی بیاورد.
وافی با بیان اینکه این کتاب به درستی مردم دنیا معرفی نشده است، گفت: برخی از دانشگاه‌های معتبر دنیا با بررسی مفاهیم کتاب صحیفه سجادیه معتقدند که اگر این کتاب به دنیا معرفی می‌شد مورد توجه دانشمندان قرار می‌گرفت و مقالات زیادی درباره آن نوشته می‌شد.
مدیر بنیاد صحیفه سجادیه درباره ارزش بالای کتاب صحیفه سجادیه گفت: شیخ طنطاوی بیان می‌کند که این کتاب بالاتر از کلام مخلوق است و پایین‌تر از کلام خالق. وی افسوس می‌خورد که چرا ما از این گنجینه محروم بودیم و الازهر ما را از آن بهره‌مند نساخت.
وی با بیان اینکه از کتاب صحیفه سجادیه هزاران موضوع استخراج شده است، گفت: در تحقیقاتی که در اصفهان انجام داده‌اند بیش از سه هزار موضوع از همین پنجاه و چهار دعای صحیفه سجادیه استخراج شده است که در حوزه‌های امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، عقیدتی، سلامتی، پزشکی، تربیتی، اخلاقی و… است.
وافی ادامه داد: این به کتاب زبان دعا است، یعنی زبان ساده فطری انسان امروز و این‌گونه کتاب محور وحدت است. کسی که به این مضامین نگاه کند می‌بیند اسراری در این دعاها هست که در کلام اهل بیت (ع) نیست
وی با بیان چهار محور اصلی کتاب صحیفه سجادیه گفت: این کتاب نسخه روز و کتاب امید و زندگی و کتاب آینده است و به یک معنی کتاب آخر الزمانی است چون ابتدا ارتباط انسان را با خودش بیان می‌کند، سپس ارتباط انسان را به خالق هستی و مبدأ وصل می‌کند، ارتباط انسان را با محیط پیرامون وصل می‌کند، با خانواده، با فرزندان، با همسایه، با جامعه، با شب و روز و…، ارتباط انسان را با وقایع پیرامون انسان وصل می‌کند مثل بلایا و بیماری‌ها و اینکه در مشکلات چگونه دنبال عافیت و آرامش بگردیم.
مدیر بنیاد صحیفه سجادیه گفت: بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه به دنبال توسعه فرهنگ و معارف صحیفه سجادیه است و تلاش می‌کند که ارتباط خود را با نهادهای ترویجی و مردمی برقرار کند و کار را به آنها بسپارد. یعنی دنبال حرکت ستادی برای ترویج معارف صحیفه سجادیه هستیم.
وافی با بیان اینکه فردا 300 نفر از دانش‌آموزان صحیفه‌خوان گرد هم جمع می‌شوند، گفت: دانشگاه‌های ما در این خصوص ویژه کار کردند و با آنها همکاری‌های خوبی داشته و داریم. تفاهم‌هایی هم با نهادها و مجامع بین‌المللی مثل جامعه المصطفی، مجمع جهانی اهل بیت، سازمان فرهنگ و ارتباطات، آستان‌های حسینی و دیگر آستان‌ها، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، بنیاد شهید و… امضا کرده‌ایم و امید است در آینده با نهادهای دیگری هم توافق کنیم.
وی از رونمایی سند صحیفه سجادیه خبر داد و گفت: این سند نهایی شده و امیدواریم در نمایشگاه قرآن رونمایی شود و انجمن ملی خادمان صحیفه سجادیه هم بزودی راه‌اندازی می‌شود.
مدیر بنیاد صحیفه سجادیه گفت: دو خبر مهم داریم، ستادی در تهران شکل گرفته که ستاد توسعه فرهنگ دعا و نیایش است و تفاهم نامه‌ای با عزیزان دانشگاه تهران امروز به امضا می‌رسانیم. دو تفاهم‌نامه هم در آینده با سازمان فرهنگی هنری، شهرداری تهران و با سازمان فرهنگ و ارتباطات امضا می‌کنیم، تفاهم‌نامه‌ای هم با مرکز رسیدگی به امور مساجد درحال آماده‌سازی است تا ظرفیت‌های مردمی را به خدمت بگیریم.
وافی از فعالیت بنیاد صحیفه سجادیه در مسجد جمکران خبر داد و گفت: مسجد جمکران سالانه پذیرای حدود 17 میلیون زائر است که یک ظرفیت بزرگ و یک سرمایه و ثروت ملی است. از این رو قرار است یک دفتر نشر معارف صحیفه سجادیه در جمکران شکل بگیرد.
وی از برگزاری اجلاس صحیفه سجادیه خبر داد و گفت: اجلاس بین‌المللی صحیفه سجادیه فردا 16 بهمن با حضور نمایندگان بیش از 28 ملیت توسط جامعهالمصطفی در قم برگزار می‌شود.
مدیر بنیاد صحیفه سجادیه از برگزاری پویش ملی حال خوب خبر داد و گفت: در این پویش از عموم خواستیم که یک جمله از صحیفه که حالشان را خوب می‌کند برای ما ارسال کنند و امیدوارم امسال بتوانیم همایش آن را هم برگزار کنیم، البته خروجی کار را در نمایشگاه قرآن عرضه می‌کنیم. همچنین در نمایشگاه قرآن با قوت هستیم و 17 رویداد را برای نمایشگاه قرآن آماده کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه در تهران یک پایگاه تخصصی برای صحیفه سجادیه تدارک دیده‌ایم، گفت: در این خصوص با شهرداری توافق شده که یکی از فرهنگسراهای تهران را به این موضوع اختصاص دهند و با اسم صحیفه سجادیه خدمت‌رسانی کنند.
کد خبر 6367197

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/820387/نامگذاری-روز-ولادت-حضرت-سجاد(ع)-به-عنوان-روز-صحیفه-سجادیه
بستن   چاپ