پیام خراسان
پولدارها چطور اوقات فراغت خود را سپری می‌کنند؟ / پیشنهاد کتاب
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 21:54:35
پیام خراسان - x تبلیغات

پیام خراسان

جالب است بدانید که قرن‌ها پیش در اکثر فرهنگ‌ها، کار به عنوان یک رسالت و فراغت به عنوان یک گناه شناخته می‌شد. با این حال، دنیای مدرن جای کار و فراغت را تغییر داده است؛ امروزه کار به کرات همچون زحمت و فراغت همچون رهایی تصویر می‌شود.
به گزارش کاماپرس، ییری زوزانک که متخصص حوزه مطالعات فراغت و استاد دانشگاه واترلو کانادا است در کتاب «زمان، فراغت و به‌زیستن» سیر تغییر معنای کار و فراغت در طول تاریخ را بررسی کرده است.
این نویسنده که متولد کشور چک است و تجربه زندگی زیر سایه دولت‌های کمونیستی را تجربه کرده، درک عمیقی از تفاوت مفهوم کار و فراغت در کشورهای سوسیالیستی و سرمایه‌داری دارد. او در این کتاب دو هدف اصلی را دنبال می‌کند. در بخش اول کتاب که 25 فصل را دربرمی‌گیرد، مروری تاریخی بر دیدگاه‌های مختلف درباره نسبت کار، فراغت و شادکامی از دورۀ باستان تا دورۀ معاصر ارائه می‌دهد. او با شرح اندیشه‌های فلاسفه بزرگی همچون افلاطون و ارسطو و سنکا شروع می‌کند و به آراء آگوستین و توماس آکویینی و در ادامه به مونتنی، پاسکال، آدام اسمیت و آلکسی دو توکویل می‌رسد.
فراغت در دوره امروز یکی از نشانه‌های تفیکیک افراد بین طبقه‌های اجتماعی است. نویسنده به خوبی رابطه بین فراغت و وجهه اجتماعی را مورد تحلیل قرار می‌دهد و به چشم و هم‌چشمی‌ با دیگران در تعریف و استفاده از اوقات فراغت اشاره می‌کند. «رابطه میان فراغت و امتیازهای اجتماعی مدت‌ها متخصصان علوم اجتماعی را به خود مشغول کرده است. تحلیل‌های مطرح‌شده درباره این رابطه معمولا بر چهار موضوع متمرکز می‌شوند: دسترسی به زمان فراغت، کاربردهای فراغت، دسترسی به منابع و خدمات فراغت و وجهه اجتماعی‌ای به فعالیت‌های فراغت‌مندانه نسبت داده می‌شود. در گذشته این عناصر پیوند نزدیکی با هم داشتند. دسترسی بیشتر به زمان فراغت معمولا با طیف وسیع‌تری از مشارکت در فراغت و همچنین مصرف متظاهرانه و موقعیت اجتماعی بالاتر همراه بود.»

پیام خراسان

زوزانک در ادامه به اندیشه‌های تورستن وبلن، اندیشمند مهاجرزاده آمریکایی اشاره می‌کند و می‌نویسد: «ثروتمندان برای آنکه ثروتمند تلقی شوند، باید شواهدی ارائه کنند و این کاری است که فراغت انجام می‌دهد. فراغت تفاوت‌های طبقاتی را رمزگذاری می‌کند و مشروعیت می‌بخشد. به قدرت و ثروت احترام گذاشته می‌شود.»
x تبلیغات

پیام خراسان

بیشتر بخوانید:
آیا راه دیگری برای رسیدن به توسعه وجود دارد؟ / پیشنهاد کتابزندگی خوب چیست و چطور ساخته می‌شود؟ / پیشنهاد کتاب کتاب «زمان، فراغت و به‌زیستی» با زیرعنوان «دوگانه کار و فراغت از گذشته تا اکنون» در مجموعه کتاب‌های شکوفایی موسسه فرهنگی دکسا منتشر شده است. تاکنون در این مجموعه کتاب‌هایی از جمله «فراسوی اقتصاد» ، «اخلاق و اقتصاد» و «درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی» به چاپ رسیده است.
یاسر خوشنویس با وسواس همیشگی‌اش کتاب «زمان، فراغت و به‌زیستی» را ترجمه کرده است. تاکنون با ترجمه خوشنویس کتاب‌های دیگری مانند «فرهنگ کوچینگ»، «قضاوت انسانی»، «نبرد سیم‌ها»، «ما کلان‌داده‌ایم»، «انقلاب علمی» و «تاریخ اجتماعی معرفت» توسط ناشران مختلف به چاپ رسیده است.
انتهای پیام
مرتبط با :

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/820560/پولدارها-چطور-اوقات-فراغت-خود-را-سپری-می‌کنند؟---پیشنهاد-کتاب
بستن   چاپ