پیام خراسان
نشست «بازنمایی زیارت در رسانه‌های دشمن» برگزار شد
شنبه 20 بهمن 1403 - 13:34:06
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست «بازنمایی زیارت در رسانه‌های دشمن» که صبح امروز در سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی(ع) روز پنجشنبه 18 بهمن ماه برگزار شد.
در این نشست حجت‌الاسلام محمدمهدی محققی، دبیر کارگروه هنر، رسانه و فضای مجازی دبیرخانه کارگروه سند ملی زیارت، با بررسی راهبردهای بازنمایی زیارت در رسانه‌های دشمن، اظهار داشت: فرآیند تولید معنا و تبادل مفاهیم از طریق ساختارهای زبانی و نشانه‌ها در رسانه‌ها صورت می‌گیرد و دشمن با بهره‌گیری از این ابزارها، تلاش در تغییر و تحریف مفهوم زیارت برای مخاطبان دارد.
وی در ادامه افزود: این تحریف‌ها تنها محدود به زیارت نیست، بلکه جریان‌های معارض درصدد تغییر مفاهیمی مانند انقلاب اسلامی نیز هستند.
مدیر عامل خبرگزاری رسا با اشاره به این که جغرافیای رسانه‌ای جهان اسلام پیرامون پدیده اجتماعی زیارت شکل گرفته است، اظهار داشت: در گفتمان تمدن‌ساز ناشی از انقلاب اسلامی، هدف این است که معنای واقعی زیارت به منظور طلوع خورشید عظمای ولایت تبیین شود، از این رو نیازمند تحقق بیشترین همگرایی، هم‌کنشی و هم‌شناسی فرهنگ‌ها و ملت‌های مسلمان در کنار یکدیگر هستیم.
حجت‌الاسلام عبدالله رضایی، مسئول مؤسسه رسانه‌ای نسل سلمان، در این نشست به تکنیک‌هایی همچون ارائه تصاویر خاص به جای نمایش تصاویر تمدنی از زیارت، ایجاد تصورات پیش‌فرض درباره تضاد میان زیارت و زندگی مدرن، و نمایش سوگیرانه پدیده‌هایی مانند حجاب استایل‌ها و یا به سخره گرفتن مقدسات به اشکال گوناگون اشاره کرد.
وی تحلیل‌های تفرقه‌افکن میان گروه‌های مذهبی، بایکوت خبری زیارت ازجمله درمورد اجتماع عظیم انسانی وجهانی اربعین، ایجاد وتقویت نگرش کاسبکارانه درمورد زائر نسبت به زیارت همانند خریدن بهشت در قرون وسطی را از جمله الثقاط های معرفتی دشمن نسبت به زیارت دانست، و ترویج اباحه گری و بی‌احترامی به اماکن مقدس را از دیگر اقدامات اخیر رسانه‌های معاند برشمرد و افزود: حتی حمله به زیارتگاه‌ها، مقدسات و القای دیدگاه‌های حکومت محور درباره زیارت نیز در رسانه‌های معاند به عنوان خط محتوایی آنها به امری عادی تبدیل شده است.
این نشست با حضور کارشناسان و فعالان حوزه رسانه و فرهنگ که به صورت حضوری یا مجازی از طریق سامانه http://meet.razavi.ir/ch/sco_qom شرکت داشتند، برگزار شد و به بررسی مبانی نظری، تهدیدها و آسیب‌های بازنمایی تحریف شده زیارت و برخی راهکارهای مقابله با تحریف‌های رسانه‌ای در حوزه زیارت پرداخت.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/823455/نشست-«بازنمایی-زیارت-در-رسانه‌های-دشمن»-برگزار-شد
بستن   چاپ