پیام خراسان
تلاش قابل تقدیر آلومینای ایران- جاجرم، برای تامین نیروی برق
سه شنبه 23 بهمن 1403 - 17:06:29
پیام خراسان - به گزارش ، ناترازی انرژی به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی ایران، تاثیرات عمیق و گسترده‌ای بر اقتصاد، صنایع، محیط‌زیست و بازار سرمایه گذاشته است. این ناترازی که به معنای عدم تعادل میان عرضه و تقاضای انرژی است، نه‌تنها بهره‌‌وری صنایع بزرگ کشور را تحت‌تاثیر قرار داده، بلکه ثبات اقتصادی را نیز تهدید کرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بررسی ابعاد این بحران و پیش‌بینی پیامدهای آن در سال‌های آینده، اهمیت اقدامات فوری و استراتژیک برای مهار این مشکل را برجسته‌تر می‌‌کند.
ایران با وجود برخورداری از منابع عظیم انرژی، به دلیل افزایش مصرف، کاهش تولید و سیاست‌های ناکارآمد، در تامین انرژی مورد نیاز صنایع و مردم با مشکلات اساسی روبه‌روست. میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف، به 315میلیون مترمکعب در روز رسیده است، که نه‌تنها به قطعی‌های گسترده برق و گاز در فصول سرد و گرم منجر شده، بلکه صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، سیمان و فلزات را به تعطیلی یا کاهش تولید کشانده است. در این میان، تولید بنزین نیز با چالش‌های مشابهی مواجه است. افزایش تقاضا و کاهش ظرفیت تولید پالایشگاه‌ها، کشور را به سمت تولید بنزین بی‌کیفیت سوق داده که علاوه بر آسیب به وسایل نقلیه، تاثیرات مخربی بر محیط‌زیست به همراه داشته است.
یکی از ابعاد کمتر مورد توجه بحران انرژی، تاثیرات زیست‌‌محیطی آن است. تولید بنزین بی‌کیفیت در شرایطی که پالایشگاه‌های کشور توانایی پاسخگویی به تقاضای روزافزون را ندارند، به افزایش آلودگی هوا و گازهای گلخانه‌ای منجر شده است. این بنزین حاوی مقادیر بالای آلاینده‌هاست که نه‌تنها سلامت شهروندان را تهدید می‌کند، بلکه تعهدات بین‌المللی ایران در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را نیز به چالش می‌کشد. استفاده از سوخت‌های جایگزین مانند مازوت نیز، به‌‌ویژه در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ، به‌شدت بر کیفیت هوا تاثیر گذاشته و شهرهای بزرگ ایران را با بحران آلودگی مواجه کرده است.
راه حلی برای ناترازی انرژی
با افزایش ناترازی انرژی، شرکت آلومینای ایران تلاش می‌کند تا با احداث نیروگاه جدید بر چالش کمبود انرژی غلبه کند.
به تازگی نیز عملیات اجرایی فاز یک نیروگاه 60 مگاواتی شرکت‌ آلومینای ایران با حضور دکتر بادکوبه مدیرعامل و چند تن از مدیران و مسولین در فاز نخست آغاز شد.
قرارداد اجرایی نیروگاه پس از طی تشریفات قانونی طی مراسمی در سوم بهمن ماه به امضای دکتر بادکوبه، رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آلومینا و دکتر مهدی کشاورز امیری مدیرعامل شرکت دانش بنیان سیمرغ نوآوری پایدار ایرانیان(سنا) به عنوان پیمانکار اجرایی این پروژه به امضا رسید و همزمان عملیات اجرایی احداث نیروگاه در خاستگاه 90 هکتاری نیروگاه آغاز شد.
دکتر حمیدرضا بادکوبه در آیین آغاز به کار این‌ پروژه اظهار داشت: این پروژه در فاز نخست با ظرفیت 15 مگاوات وارد مرحله اجرایی گردیده است.
همچنین بخوانید آلومینای ایران-جاجرم الگوی پیشرفت و توسعه وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تا خرداد ماه سال 1404 و قبل از شروع موج ناترازی برق کشور در تابستان آینده برق تولیدی این نیروگاه وارد مدار خواهد شد.
دکتر بادکوبه با اشاره به اینکه ایجاد این نیروگاه در طرح‌های توسعه‌ای شرکت آلومینای ایران مورد نیاز است، اضافه کرد: نیروگاه 60 مگاواتی در چهار فاز 15 مگاواتی پیش بینی شده تا با توجه به شرایط در هر مرحله یک فاز 15 مگاواتی به بهره‌برداری رسیده و با ادامه فعالیت اجرایی وارد فاز بعد گردد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/825583/تلاش-قابل-تقدیر-آلومینای-ایران--جاجرم،-برای-تامین-نیروی-برق
بستن   چاپ