پیام خراسان
عاشقانه‌های نزار قبانی تجدید چاپ شد
چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 15:28:42
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تا سبز شوم از عشق» شامل شعرهای عاشقانه و نثر نِزار قبّانی، دیپلمات، شاعر، نویسنده و ناشر شناخته شده اهل سوریه، با ترجمه موسی اسوار به تازگی توسط انتشارات سخن به چاپ ششم رسیده است.
نزار قبانی را با اشعار عاشقانه و پرشورش می‌شناسند، عشق پر بسامدترین و اساسی‌ترین مضمون اشعار او است و نگاهش در این ساحت، زیباشناسانه، جستجوگرانه و لطیف است.
این کتاب دو زبانه است و اشعار عربی و ترجمه فارسی شأن در سطور متناظر و روبروی هم قرار گرفته‌اند که به خواننده کمک می‌کند کلمات اصلی شعر را به عربی بخواند.

پیام خراسان

بخش نخست این کتاب، در آئینه نثر نام دارد و گزینه نثر نزار قبانی است که شامل مهم‌ترین ملاحظات او درباره شعر است. این بخش برداشتی است از سه کتاب شعر قندیل سبز است، داستان من و شعر و شعر چیست، توالی زمانی مطالب آن به ترتیب تاریخی انتشار کتابهاست که بیانگر تحول اندیشه و دیدگاه‌های قبانی است.
بخش دوم منتخب شعرهای عاشقانه او و گزیده‌ای از همه دفترهای شعر اوست و ترتیب قرار گرفتن شعرها بر اساس تاریخ سرودن و نشر آنهاست.
نمونه شعر معروف احبک احبک و البقیه تاتی او این است:
حدیثک سجادهٌ فارسیه / ‏حدیثت فرشی ایرانی‌ست وعیناک عصفورتان دمشقیتان / ‏‬ و چشمانت دو گنجشک دمشقی تطیران بین الجدار وبین الجدار / ‏‬ که بین دو دیوار می‌پرند وقلبی یسافر مثل الحمامه فوق میاه یدیک، / ‏‬ قلب من مثل کبوتربر فراز آب‌های دستانت سفر می‌کند ویأخذ قیلولهً تحت ظل السوار / ‏‬ و در سایه‌ی النگوهایت می‌آرامد وإنی أحبک / ‏‬ و من دوستت دارم‌ لکن أخاف التورط فیک / ‏‬ امّا می‌ترسم گرفتارت شوم چاپ ششم این کتاب با 406 صفحه و قیمت 450 هزار تومان عرضه شده است.
کد خبر 6376717

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/826093/عاشقانه‌های-نزار-قبانی-تجدید-چاپ-شد
بستن   چاپ