پیام خراسان
نگاهی به سریال آقای قاضی و جایگاه وکلا در آن
پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 13:43:17
پیام خراسان - سریال «آقای قاضی» درباره تمام اتفاقات پیش آمده ریشه‌یابی کرده است و حرف مشترک تمام دلسوزان حقوقی، چه در قوه قضائیه و چه خارج از آن را به منصه ظهور می‌گذارد بدین شکل که روی نقطه ضعف مردم یعنی عدم اطلاع آن‌ها تمرکز می‌کند و در کنار آن به آموزش می‌پردازد؛ کاراکتر «آقای قاضی» که نقش بیان و آموزش حقوقی را در سریال دارد، در کنار مساله‌یابی، راه‌حل دارد و با دیالوگ‌هایش به مردم آموزش می‌دهد، مثلاً می‌گوید که چرا قرارداد ننوشتید؟ چرا چک رد و بدل نکردید؟ چرا به یکدیگر اعتماد کردید؟ جمله‌های این کاراکتر به زبان سنگین حقوقی نیست که تأثیرگذاری آن را بیشتر و آموزش را برای همه افراد جامعه آسان می‌کند.
حال سوال اینجاست نقش وکلا در این سریال تا چه اندازه پررنگ است؟
پریناز ممیز، حقوقدان در گفت و گو با پانا در این باره گفت: «سریال آقای قاضی مدتی است که در حال پخش است. بعد از هر قسمت، ممکن است پرسیده شود : "آیا در این قسمت، متهم یا شاکی وکیل داشت؟" و پاسخ نه است.
وی افزود: «این مسئله جای تأمل دارد. به‌عنوان یک کارآموز وکالت، با نگاهی به جامعه متوجه می‌شوم که دیدگاه مثبتی نسبت به قشر وکلا وجود ندارد. در حالی که وکلا کسانی هستند که با دقت به حرف‌های موکلان خود گوش می‌دهند، برای حل مشکلات آن‌ها هزاران مسیر را بررسی و جست‌و‌جو می‌کنند 
ممیز گفت: «متأسفانه در بسیاری از آثار نمایشی، تصویری نادرست یا کمرنگ از این حرفه ارائه می‌شود. این مسئله نه‌تنها به درک عمومی آسیب می‌زند، بلکه زحمات و تلاش‌های این قشر را نادیده می‌گیرد.
وی افزود: «وکلا، به‌عنوان حامیان قانون و عدالت، یکی از پایه‌های اصلی جامعه مدنی هستند. وقت آن است که در فیلم‌ها و سریال‌ها، تصویری واقعی و منصفانه از این حرفه به نمایش گذاشته شود. این امر نه‌تنها می‌تواند باعث افزایش آگاهی عمومی شود، بلکه نگاه مثبت‌تر و منصفانه‌تری به این قشر ایجاد خواهد کرد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/826594/نگاهی-به-سریال-آقای-قاضی-و-جایگاه-وکلا-در-آن
بستن   چاپ