پیام خراسان - فارس / مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زیرکوه گفت: 50 درصد سنگ شجر استحصالی در زیرکوه در کارگاههای آموزشی شهرستان فراوری میشود.
عباس حبیبی، مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان زیرکوه از این شهرستان بهعنوان شهر ناشناختهها نام برد و اظهار داشت: در این منطقه چهار رودخانه دائمی و بیشهزارهای زیبایی وجود دارد و معدن سنگ شجر این شهرستان نیز در کشور و دنیا معروف است.
![]()
وی با بیان اینکه درگذشته سنگ شجر بهصورت خامفروشی از شهرستان خارج میشد، افزود: امروزه با آموزش هنرمندان حدود 50 درصد آن فراوری و بقیه بهصورت خامفروشی از شهرستان خارج میشود.
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی زیرکوه با اشاره به این مهم که سنگ شجر مختص این شهرستان است، یادآور شد: باتوجهبه خامفروشی این سنگ از سال 96 اولین دوره آموزش با همکاری یکی از اساتید خراسان رضوی برگزار شد و با آموزش هنرمندان در حال حاضر بیش از 50 درصد سنگها در شهرستان زیرکوه فراوری میشود.
حبیبی از آثار تاریخی و شاخص این شهرستان به درخت کهنسال هزار و300ساله روستای استند و اسفاد، روستاهای دارای آب شیرین و گوارا مانند آبیز اشاره کرد و افزود: بزرگترین باغات زرشک دنیا در روستای زهان وجود دارد.
حبیبی از زرشک، آلوبخارا و زعفران بهعنوان عمده محصولات این شهرستان نام برد و گفت: عشایر نیز سالانه حدود 20 درصد گوشت استان را تأمین میکنند.
وی از جاذبههای گردشگری شهرستان زیرکوه به کویر همتآباد اشاره کرد و افزود: در فاصله 3 تا 5 کیلومتری کویر همتآباد، دره و بیشهزارهایی با دمای مطلوب وجود دارد.
وی از شهرستان زیرکوه بهعنوان شهر اولینها نام برد و گفت: هرسال اولین انگور تولیدی استان در منطقه مرزی چشمه بید و محمدآباد، اولین زردآلو در شاسکوه، اولین هندوانه و خربزه در این شهرستان تولید میشود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زیرکوه به روستای هدف گردشگری افین با آثار تاریخی فراوان اشاره کرد و با بیان اینکه به علت زلزله سال 76 بیشتر آثار تاریخی منطقه از بین رفته است، افزود: به علت واقع شدن روستای هدف گردشگری افین بر روی فضای سنگی، این روستا آسیب چندانی ندیده است و آثار تاریخی مانند آسیاب، قلعه، مسجد،امامزاده در این روستا سالم باقی مانده است.
حبیبی یادآورشد: روستای هدف گردشگری افین و روستاهای خور و چنشت،کاندید ثبت جهانی هستند و امید است امسال شاهد جهانی شدن روستای افین باشیم.وی با اشاره به حضور صنعت گلیم بافی در هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته، افزود: صنعت پارچه بافی شهرستان که از مدتها قبل به فراموشی سپرده شده بود از حدود 5 سال گذشته احیا شد.
وی صنعت تراش سنگ و هنر کلهگی بافی را از هنرهای شاخص و جاذبههای این شهرستان برشمرد.
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/826787/مسئول-میراث-فرهنگی--50-درصد-سنگ-شجر-استحصالی-در-زیرکوه-فرآوری-میشود