پیام خراسان - ایرنا / استاندار خراسان جنوبی از آزاد سازی 30 هزار هکتار پهنه معدنی در استان خبر داد و گفت: این مهم با مکاتبه استانداری و دستور ویژه رئیس جمهور محقق شد که در راستای طرح تحول زمین شناسی و پهنههای بلوکه شده چندین ساله انجام گرفت.
سید محمد رضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: تفویض اختیارات به استانها نیز موجب واگذاری صفر تا 100 معادن میشود که از درخواست های ما به رئیس جمهور است در صورت موافقت این مهم میتوانیم شاهد اثرات خوبی باشیم.
وی بر اجرای مسؤلیت اجتماعی معادن با هماهنگی شورای معادن تاکید کرد و افزود: خراسان جنوبی استانی معدنی است اما حوزه منابع طبیعی نیز مهم بوده و باید در بحث تخریب عرصهها بیشترین حساسیت را داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در این زمینه همکاری بین بخشی ضروری است و هر دستگاهی نباید فقط به کارکردهای خود توجه داشته باشد.
وی با اشاره به کویری بودن خراسان جنوبی یادآور شد: حذف منابع طبیعی و درختانی با قدمت چندین ساله به حاد شدن وضعیت ریزگردها منجر میشود که نیاز به برنامه ریزی دارد.
هاشمی همچنین بر حفظ ذخایر معدنی استان تاکید کرد و گفت: فرآوری مواد معدنی از اولویتها بوده و در این زمینه فعال شدن کمیتهها و شورای معادن مورد تاکید است.
وی حفظ گونههای گیاهی در زمان بهره برداری معادن را ضروری دانست و افزود: گرچه مدافع حقوق سرمایه گذاران در حوزههای مختلف هستیم اما حفظ منابع طبیعی حایز اهمیت است و باید دستگاههای مربوطه به این مسئله توجه کنند.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: سلب صلاحیت معادن باید با اطلاع و ارائه مدارک بخش خصوصی باشد و از طریق مزایده، محدودهها واگذار شود.
وی با بیان اینکه موافق بخشودگی ماده سه قانون بهرهبرداری برداری معادن هستیم ادامه داد: تعطیلی موقت معادن در چارچوب قانون مورد قبول است.
هاشمی معدن، کشاورزی و گردشگری را از اولویتهای استان برشمرد و افزود: پنج کارگروه و هیات اندیشه ورز در این زمینه تکمیل شده و معدن جایگاه ویژه دارد.
وی تاکید کرد: مسائل بین بخشی دستگاههای اجرایی باید از طریق استانداری حل شود و تا حد امکان نباید ادارات از یکدیگر شکایت کنند تا منجر به تعطیلی پروژههای تولیدی شود و این مسئله با سیاستهای کلی نظام و دولت همخوانی ندارد.
استاندار خراسان جنوبی بخش خصوصی را بازوی قوی برای دولت دانست و ادامه داد: نگاه به سرمایههای گذاران همواره تعاملی بوده و این مسئله مورد تاکید دولت چهاردهم است.
وی گفت: جوامع محلی در همجواری معادن باید از سود این حوزه بهره ببرند لذا استفاده از نیروهای بومی در معدنها ضروری است و مسئولیتهای اجتماعی هم باید برای رفع مشکلات مردم محلی مد نظر باشد.
هاشمی بیان کرد: مسئولیتهای اجتماعی در راه اندازی پروازهای منظم هم یک راهکار است که بخش خصوصی و دولتی در این زمینه میتوانند همفکری کنند و از تجربیات دیگر استانها بهره ببرند.
وی همچنین اظهار کرد: سهم استان از اعتبارات ملی باید با جدیت پیگیری شود و در این زمینه راه و شهرهای عملکرد خوبی داشته است لذا انتظار میرود مدیران به این مسئله توجه کنند.
استاندار خراسان جنوبی تفویض اختیار در حوزه آب مدیریت مصرف انرژی و بهره برداری معادن از درخواستهایی برشمرد که به ریاست جمهور هم ارائه شده و گفت: این موضوع به تصمیم گیری بهتر در استان کمک خواهد کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی عمرانی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: معدن جایگاه خاصی در سند آمایش سرزمینی استان دارد لذا به این حوزه باید به طور ویژه توجه کرد تا چرخه کامل از استخراج ،بهره برداران، فرآوری و صادرات در استان داشته باشیم.
محمد فرهادی اشتغال و تولید ثروت در استان را مهمترین اثر توجه به حوزه معدن عنوان کرد و ادامه داد: تقویت زیرساختهای هوایی و ریلی استان هم در آینده زمینه ساز توسعه بخش معدن خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات استان تنگ نظری بدنه کارشناسی در اجرای قوانین است ادامه داد: در این زمینه باید نگاهها تغییر کند تا شاهد توسعه بیشتر بخش معدن باشیم.
![]()
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/829700/استاندار--30-هزار-هکتار-پهنه-معدنی-در-خراسان-جنوبی-آزادسازی-شد