پیام خراسان - : یکی از خوردنیهای خوشمزه ایرانی سمنو است که از مواد سادهای مثل جوانه گندم و آرد تهیه میشود و بیشتر در نوروز و ایام تحویل سال و برای سفره هفت سین مردم به دنبال پخت یا خرید آن هستند. سمنو ارزش غذایی زیادی دارد و میتوانیم غیر از نوروز و سال نو در همه چهار فصل سال از آن استفاده کنیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
درباره سمنوهای معروف محله تجریش عباس صالحی، ساکن قدیمی این محله، از بهترین و اولین سمنوهای تجریش اینطورمیگوید: « منصورخان زاهدی اولین کسی بود که جلوی در امامزاده صالح قبل از سال نو، یک قابلمه سمنو میآورد و میفروخت. منصورخان خودش جوانه گندم را برای پخت سمنو عمل میآورد و تابستانها هم آبلیمو و آبغورهای را که خودش میگرفت، میفروخت. چند سال بعد در کوچه زغالیها، محمد بحری سمنوی خودش را به نام سمنوی داییممد آورد که هنوز هم جزء پرفروش ترینهای محله است. ولی سمنویی که بیش از این دو معروف شد سمنوی عمهلیلا بود که به خاطر برندسازی و شعبههای مختلف، بیشتر به گوش مردم آشناست.»

حسن تجریشی، داماد عمه لیلا، که بعد از درگذشت او آتش زیرپاتیلها را روشن نگه داشته، بهتر از هرکسی درباره راز خوشمزگی سمنوهایی که همچنان برای خرید آن صفهای طولانی تشکیل میشود صحبت میکند:«سمنو با جوانه گندم و آرد پخته میشود و هیچ افزودنی دیگری ندارد.»

عمه لیلا از 15 سالگی بانی مراسم نذری شد و دورهمی همسایهها پای دیگ سمنوی عمهلیلا، آرامآرام پخت سمنو را به یک سنت بدل کرد.
حسن تجریشی ادامه میدهد: «عمهلیلا متولد 1300 بود و بعد از ازدواج، از همدان به تهران آمد. او در خانهاش را به روی مردم باز میگذاشت و به قول معروف سفرهدار بود. از وقتی که شروع کرد به پختن سمنوی نذری همسایهها آمدند و پای کار بودند. عمهلیلا از همان روز نخست تا روزی که زنده بود به استفاده از جنس مرغوب وفادار ماند و این رویه بعد از درگذشت او هم بهطور کامل رعایت شده است.» داماد عمهلیلا که از کاسبهای قدیمی بازار تجریش تهران است، تعریف و تمجید اقوام از طعم کمنظیر سمنوهای عمه لیلا را دلیل اصلی بدلشدن این سنت به یک کسبوکار خانگی میداند.
کد خبر 928612 برچسبها شهرداری تهران
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/835412/راز-محبوبشدن-سمنو-عمهلیلا-|-چه-کسی-نخستین-بار-در-شمال-تهران-سمنو-پخت؟