پیام خراسان
استاندار خراسان رضوی:
پیشگیری، اصل جدی در مبارزه با مواد مخدر است
چهارشنبه 29 اسفند 1403 - 10:13:31
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: مسئله پیشگیری در حوزه مواد مخدر، پیش‌پا افتاده نیست و نیازمند همکاری و تلاش همه نهادها است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در جلسه‌ شورای مبارزه با مواد مخدر استان به شعار "پیشگیری بهتر از درمان" اشاره کرد و گفت: هرچه بیشتر در زمینه پیشگیری فعالیت کنیم و فرهنگ‌سازی انجام دهیم، قطعا موفق‌تر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه آموزه‌های مذهبی و فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی ما مغایر با مصرف مواد مخدر است، افزود: امروزه در جامعه با پدیده‌ای مواجه هستیم که به عنوان معضل اجتماعی شناخته می‌شود و این موضوع به ویژه در شهری مانند مشهد و در جوار امام رضا علیه‌السلام، بسیار جای تأمل دارد.
استاندار خراسان رضوی بر لزوم مطالعه بیشتر در زمینه‌های مقدماتی و ارائه طرح‌های جدید در این خصوص تأکید کرد و گفت: در استان خراسان رضوی، علاوه بر دانشگاه‌های بزرگ و پژوهشکده‌های متعدد، امکانات و ابزارهای زیادی داریم که می‌توانیم از آنها برای کاهش مشکلات بهره‌برداری کنیم.
مظفری افزود: باید از ظرفیت‌های موجود دیگر نیز، از جمله رسانه‌ها و امکانات فرهنگی، استفاده کنیم و پویش‌های کلان را در این حوزه در دستور کار قرار دهیم.
وی به مشارکت مستقیم مردم و جذب سرمایه‌گذاران در این حوزه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تجربه نشان داده است که استفاده از ظرفیت‌های مردمی می‌تواند در زمینه‌های مختلفی چون پویش‌ها و کمک‌های مردمی راهگشا باشد.
استاندار خراسان رضوی در ادامه عنوان کرد: بسیاری از خیرین عزیز ما از وجود کارهای خیری که می‌توانند در این حوزه انجام دهند، بی‌خبر هستند، بنابراین باید در قدم اول آگاه‌سازی کرد تا بتوان از این ظرفیت بزرگ نیز برای پیشبرد اهداف در این زمینه استفاده کرد.
مظفری همچنین افزود: طبیعی است که همه ما باید تلاش کنیم تا به معنای واقعی پیشگیری از اعتیاد در جامعه صورت گیرد و از وجود تعداد زیادی معتاد، به خصوص معتادان متجاهر، جلوگیری کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت مدیریت صحیح کمپ‌های ماده 15 و 16 تأکید کرد و گفت: این کمپ‌ها به ویژه در زمینه اشتغال و توسعه فضای کسب و کار، می‌توانند فعالیت‌های خوبی را انجام دهند.
استاندار خراسان رضوی در پایان، بر اهمیت کانون خانواده‌ به عنوان اصلی‌ترین جامعه هدف تأکید کرد و گفت: خانواده می‌تواند هسته اصلی پیشگیری از وقوع بسیاری از اتفاقات ناگوار در جامعه باشد.
مظفری بیان کرد: هرچه بیشتر در این بخش کار کنیم، قطعاً به توفیقات بیشتری هم در سطح جامعه دست خواهیم یافت.
محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، نیز در این جلسه‌ به بررسی موضوع مردمی‌سازی مبارزه با مواد مخدر پرداخت و بر اهمیت این سیاست در سطح ملی تأکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم این روند به صورت اجتماعی درآید و با فرهنگ‌سازی مثبت و درست، مردم را نیز پای کار این موضوع بیاوریم.
نبی‌پور افزود: درگیر کردن مردم به معنای مبارزه نیست، بلکه هدف اصلی پیشگیری و آگاهی‌سازی است که نقش محوری در این زمینه دارد.
معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی به بحث نظارت در این زمینه نیز پرداخت و گفت: با وجود هزینه‌های جمع‌آوری و نگهداری افراد، خروجی مثبت ما 5 درصد است که نشان‌دهنده نیاز به برنامه‌ریزی و تلاش جدی‌تری در حوزه نظارت است.
وی در ادامه بر اهمیت حمایت از افرادی که موفق به ترک شده‌اند تأکید کرد و گفت: باید با برنامه‌ریزی دقیق، خروجی‌های مراکز ترک اعتیاد را بهبود بخشیم و حمایت‌های لازم را از افرادی که موفق به ترک شده‌اند داشته باشیم تا از بازگشت مجدد این افراد به اعتیاد جلوگیری کنیم.
نبی‌پور همچنین در پایان به شکل‌گیری کمپ مادر و کودک به عنوان یک اقدام مثبت در این حوزه نیز اشاره و تأکید کرد.
محمدحسین درودی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی، نیز در این جلسه، بر اهمیت بالای شورای مبارزه با مواد مخدر و ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید کرد و گفت: مبارزه با مواد مخدر یک مقوله حیاتی است و تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد، عرضه نیز ادامه خواهد داشت.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: ما نیازمند این هستیم که کار فرهنگی گسترده‌ای در بحث پیشگیری انجام دهیم.
درودی همچنین به چالش‌های ترک اعتیاد اشاره کرد و گفت: ترک اعتیاد کار آسانی نیست، پس چه بهتر که تلاش کنیم تا افراد از ابتدا به این سمت و سو کشیده نشوند و در امر پیشگیری و فرهنگ‌سازی، آمار اعتیاد به مواد مخدر را در جامعه به حداقل برسانیم.
وی در پایان افزود: برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری بیشتری در این زمینه لازم است و صدا و سیما، سازمان تبلیغات، آموزش و پرورش و دیگر نهادها نیز باید پای کار بیایند تا با فرهنگ‌سازی درست، از اضافه شدن افراد جدید به جامعه آماری معتادین جلوگیری شود.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/835813/پیشگیری،-اصل-جدی-در-مبارزه-با-مواد-مخدر-است
بستن   چاپ