پیام خراسان
سرلشکر صفوی: ضرورت تغییر رویکردهای تربیتی برای تحقق تمدن نوین اسلامی/ دانشگاه‌ها باید در تراز انقلاب اسلامی باشند
شنبه 9 فروردين 1404 - 09:14:43
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا و رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید «قاسم سلیمانی» امروز (شنبه) در نشست «تحلیل راهبردی انقلاب اسلامی و تکامل آن» که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «داود مهدوی‌زادگان» رئیس سازمان «سمت» (مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی) و جمعی از اساتید این سازمان برگزار شد، با ارائه پیشنهاداتی به دست‌اندرکاران این سازمان اظهار داشت: هر انقلابی وقتی به مرحله دولت‌سازی می‌رسد، متناسب با آرمان‌ها و اهدافش باید به تعیین و تنظیم راهبرد‌های ملی، سیاست‌خارجی، داخلی، اقتصادی و حتی علمی خود بپردازد، یعنی برای دانشگاه‌ها، تربیت استاد، تربیت دانشجو باید برنامه داشته باشد؛ اگر انقلاب‌ها نتوانند متناسب با نظام سیاسی و قانون اسای خود، تولید علم کرده، استاد و دانشجوی تراز آن انقلاب را تربیت کنند، در مسیر خود موفق نخواهند شد.
دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: اساسا نیروی انسانی هر کشوری بخواهد در مناصب کلیدی مثل وزارت و وکالت و ... قرار بگیرد باید در دانشگاه در خوانده باشد، حالا یا در داخل کشور یا در خارج کشور، بالاخره باید تحصیلات دانشگاهی داشته باشد. حالا به تحصیلات خارجی هم که کار نداشته باشیم، باید برای تحصیل دانشجو در داخل کشور برنامه داشته باشیم، دانشگاه و تربیت دانشجو نیز روی سرپنجه اساتید اداره می‌شود. هم‌اکنون کشور نزدیک به یکصد هزار عضو هیات علمی دارد، 80 هزار تن در وزارت علوم و 20 هزار تن در وزارت بهداشت در این زمینه مشغول هستند. این یک صد عضو هیات علمی مشغول تربیت بیش از سه میلیون و 200 هزار دانشجو هستند.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید «قاسم سلیمانی» افزود: بعد از استاد، کتاب در جایگاه بعدی اهمیت قرار می‌گیرد. تولید کتاب هم کار شماست. اکثر کتب دانشگاهی ترجمه هستند و البته برخی نیز مولف ایرانی دارند. آنچه از شما می‌خواهیم این است که با توجه به جامعیت علوم انسانی در شکل‌دهی به تمدن نوین اسلامی، کتاب‌هایی را که با تکیه به نظریه‌های جدید که متاثر از دیدگاه انقلاب اسلامی هستند، را تولید کنید. اساسا جهت‌گیری دیدگاه ایرانی و دیدگاه انقلاب اسلامی باید ساختن تمدن نوین اسلامی باشد؛ یعنی بینش و نگرشی در کتاب‌ها باشد که موید تمدن نوین اسلامی باشد.
سرلشکر صفوی اظهار کرد: بنده از زمانی‌که شروع به تدریس جغرافیای سیاسی (ژئوپولتیک) و جغرافیای راهبردی (ژئو استراتژی) کردم، کتابی را در همین زمینه با تکیه به دیدگاه انقلاب اسلامی نوشتم که خودتان هم در این سازمان زحمت انتشارش را کشیدید. تعاریف جدید از ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک دادم و با آن کتاب که حاصب 20 سال تدریسم در این دو رشته بود، «نظریه شکل‌گیری قطب قدرت جهان اسلام» را ارائه کردم. این نظریه در جشنواره جهانی فارابی امسال عنوان برتر را کسب کرد و از آن تقدیر شد. غربی‌ها دنیا را با دیدگاه خودشان می‌نگرند، ما هم باید با دیدگاه و افکار خود به جهان بنگریم؛ مثلا غربی‌ها به معاد اعتقاد ندارند، اما ما قبول داریم، خوب این خود یک موضوع برای جهت‌دهی به کتب و پایه‌های فکری است.
وی ادامه داد: دومین خواسته من این است که به موضوعات راهبردی خصوصا در حوزه‌های کلیدی از قبیل امنیت ملی، دفاع ملی، جبهه مقاومت که امروز به شدت مورد نیاز کشور‌های حوزه جبهه مقاومت است توجه ویژه کنید. عراقی‌ها، یمنی‌ها، لبنانی‌ها و در کل کشور‌های اسلامی تشنه کتاب‌هایی با افکار انقلاب اسلامی و البته با ادبیات خودمان هستند. مثلا ما در حوزه امنیت ملی دیدگاه خود را داریم، حتی درباره صلح هم اینطور است، ما صلح بدون عدالت را قبول نداریم.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید «قاسم سلیمانی» افزود: سومین پیشنهادم به شما این است که سرعت تحولات و فناوری‌های جدید و انتقال سریع و روزآمد اطلاعات به مخاطبان را در نظر بگیرید و رویکرد سنتی به علوم را با توجه به رویکرد‌های جدید تغییر دهید. یک کتابی خدمت آقای مهدوی‌زادگان دادم با عنوان «جهان در سال 2050»، اصلا مفاهیم در علوم مختلف در حال تغییر هستند. رسانه‌ها و فضای مجازی مسیر بشریت را به سمتی برده‌اند که باید ادبیات و مفاهیم خود را بازتولید کرده و به‌روز‌رسانی کنید. ادبیات امروز باید جدید باشد، نگاه باید به سمت آینده باشد.
سرلشکر صفوی تصریح کرد: نقطه ثقل تولید و انتقال مطالب علوم انسانی، این است که بعد از تولید کتاب برای دانشجو و استاد، از نخبگان برای ارائه آنها به جامعه بهره بگیریم. فرهنگ ایرانی اسلامی با کمک نخبگان قابل توسعه و انتقال است. اگر اساتید به کتب تولیدی باور داشته باشند، این باور را به دانشجو و از طریق دانشجو به بطن جامعه منتقل می‌کنند. این نقطه ثقل را شما می‌توانید در پژوهش‌ها و کتب تولیدی خود در نظر بگیرید.
وی گفت: من خودم 37 جلد کتاب نوشته‌ام و سعی داشته‌ام هر آنچه را که درس می‌دهم به کتاب تبدیل کنم. من کارشناس ارشدم را قبل از جنگ گرفتم و دکترا را هم از تربیت مدرس گرفتم، زمانی که جنگ تمام شد، من قائم مقام فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودم که تصمیم گرفتم تدریس کنم. از این جهت خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیدم و کسب اجازه کردم برای تدریس، ایشان فرمود در چه حوزه‌ای قصد تدریس داری؟ گفتم جغرافیای نظامی. ایشان فرمودند کتاب هم نوشته‌اید؟ گفتم بله، فرمودند خیلی خوب است، اما خواهشی دارم، عرض کردم شما دستور بفرمایید، ایشان فرمودند جدای از مسائل علمی، دانشجویان را با اخلاق و رفتارت تحت تاثیر قرار بده، چون جنبه‌های اخلاقی و رفتاری ماندگار است، اما ممکن است آن درس فراموش شود.
انتهای پیام/ 112

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/840462/سرلشکر-صفوی--ضرورت-تغییر-رویکردهای-تربیتی-برای-تحقق-تمدن-نوین-اسلامی--دانشگاه‌ها-باید-در-تراز-انقلاب-اسلامی-باشند
بستن   چاپ