پیام خراسان
اعلام مبلغ زکات فطریه وکفاره روزه در خراسان رضوی
يکشنبه 10 فروردين 1404 - 13:57:41
پیام خراسان - نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی مبلغ زکات فطریه و کفاره روزه را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر، از حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس قدردانی کرد.
وی حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس را حماسه‌ای غیورانه دانست که باعث امیدواری مردم مظلوم فلسطین و غزه و همچنین ناامیدی و شکست دشمنان اسلام شده است.
آیت الله علم‌الهدی ابراز امیدواری کرد که این حرکت ارزنده مورد توجهات خاص حضرت ولی‌عصر (عج) قرار گیرد و خداوند متعال به پاس این مقاومت، شایستگی زیارت جمال آن حضرت را نصیب همگان کند.
وی در ادامه به موضوع زکات فطریه پرداخت و تصریح کرد: بر تمامی مسلمانان پرداخت زکات فطریه واجب است. زکات فطریه، زکات بدن محسوب می‌شود که به شکرانه سلامت و عافیتی که خداوند در طول یک سال به ما عطا کرده است، پرداخت می‌شود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: افراد باید از قوت غالب خود، سه کیلوگرم را به عنوان فطریه به نیازمندان پرداخت کنند. برای کسانی که قوت غالبشان نان است، مبلغ فطریه برای هر نفر معادل 65 هزار تومان تعیین شده است. خانواده‌هایی که قصد پرداخت فطریه بر اساس قیمت نان دارند، باید این مبلغ را برای هر یک از اعضای خانواده محاسبه و پرداخت کنند. همچنین کسانی که قوت غالب آنها برنج است، باید سه کیلو از برنج مصرفی خود یا معادل ریالی آن را بپردازند.
آیت الله علم‌الهدی همچنین به مسئله کفاره روزه اشاره کرد و گفت: افرادی که به دلیل عذر شرعی قادر به روزه‌داری نبوده‌اند، باید کفاره روزه خود را بپردازند.
امام جمعه مشهد مقدس ادامه داد: کفاره هر روز برای کسانی که می‌خواهند از نان استفاده کنند، 20 هزار تومان و برای کسانی که از برنج استفاده می‌کنند، 750 گرم برنج تعیین شده است. این مبلغ و مقدار باید صرف تهیه نان یا برنج شده و مستقیماً به نیازمندان داده شود.
وی افزود: کسانی که کل ماه رمضان را به دلیل عذر شرعی روزه نگرفته‌اند و می‌خواهند کفاره پرداخت کنند، باید 22.5 کیلوگرم از برنج مصرفی خود یا نان معادل آن را بپردازند. این کفاره را می‌توان تا قبل از ماه رمضان آینده پرداخت کرد، اما کسانی که امیدی به روزه‌داری در سال آینده ندارند، می‌توانند پس از ماه رمضان اقدام به پرداخت آن کنند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در پایان ضمن دعا برای قبولی طاعات و عبادات مؤمنان، اظهار داشت: امیدواریم خداوند متعال این عید را وسیله‌ای برای غفران و آمرزش ما قرار دهد و اعمال یک‌ماهه ما، از جمله روزه‌ها، نمازها، دعا‌ها و مناجات‌ها را به درگاه خود بپذیرد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/841193/اعلام-مبلغ-زکات-فطریه-وکفاره-روزه-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ