پیام خراسان
«گوشواره فیروزه‌ای»
پنجشنبه 14 فروردين 1404 - 06:22:15
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از خراسان رضوی، کتاب «گوشواره فیروزه‌ای» دربرگیرنده خاطرات شفاهی شهیده «زهرا کته» اولین شهیده تربت حیدریه است که به قلم «صدیقه رضوانی‌نیا» به رشته تحریر درآمده است.
«تابستان سال 66»، «همه وصیت‌های مادرم»، «به سفارش مادرم»، «پای‌انداز عروس سفر حج»، «عشق مادر جان به قرآن و مکتبخانه ملابزرگ»، «اولین زن شهید تربت حیدریه»، «یک دل سیر زیارت»، «چطور سوگوارش نباشم؟»، «چه وداع جانکاهی»، «غروب‌های دلگیر؛ عصرانه‌های مادرجان»، «گوشواره فیروزه‌ای» و «همسفر بهشت و داغ همیشه ماندگار»، از جمله خاطرات خواندنی این کتاب است.
«صدیقه رضوانی‌نیا» نویسنده کتاب در مقدمه «گوشواره فیروزه‌ای» آورده است:
از حج خونین سال1366، بیش از سه دهه می‌گذرد. دولت عربستان اکنون روابط دوستانه‌ای با ایران دارد. حجاج امسال به خانه خدا رفتند و حج در فضایی آرام برگزار شد؛ اما در همه این سال‌ها جای خالی‌اش با هیچ چیزی پر نشده؛ جای خالی خیلی از آدم‌ها شهیده زهراکته، یکی از آن آدم‌هاست؛ مادری که در معنای واقعی‌اش جان بچه‌هایش بود و هنوز وقتی حرفش می‌شود، آنها بغض می‌کنند. اولین زن شهید تربت حیدریه، زندگی‌اش فراز‌های خواندنی بسیاری دارد؛ از درد یتیمی تا قد کشیدن در خانه آقا و خانمی ژاپن. او زنی خانه‌دار بود و سواد نداشت؛ اما به عشق قرآن خواندن، به نهضت سوادآموزی رفت و قرآن را به تمام و کمال یاد گرفت. هنر‌های بسیاری داشت و در خانه با ماشین بافتنی و چرخ پشم‌ریسی کار می‌کرد.
بخشی از کتاب
در زمان دفاع مقدس هم خانم به رزمنده‌ها کمک می‌کرد. من خودم در منطقه غرب و در سر پل ذهاب بودم. وقتی می‌خواستم بروم تمام زحمت خانواده من بر دوش خانم بود، اینکه اعتراضی بکنند به هیچ عنوان حتی تشویق می‌کردند و می‌گفتند: «شما و پسر‌های من هیچ فرقی با بقیه مردم ندارید.»
من ٦ ماه را بسیجی در جبهه بودم و دو سال هم سربازی در این مدت خیلی وقت‌ها همسر و فرزندانم در خانه خانم بودند.
ما آن زمان سه تا بچه داشتیم و چهارمی در راه بود. به لحاظ اقتصادی هم من وضعیت خوبی نداشتم. پدر من ٥ تا بچه داشت و وضع اقتصادی خوبی نداشت البته بعد‌ها زمین کشاورزی داشتیم که فروختیم و خدا را شکر اوضاع بهتر شد ولی زمان جنگ وضعیت من جوری بود که گاهی وقتی خواستم از جبهه برگردم حتی کرایه راه نداشتم.
کتاب «گوشواره فیروزه‌ای»، در 190 صفحه با قطع رقعی در سال 1403 توسط توسط انتشارات دانشگاه تربت حیدریه و مشارکت دفتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس این شهرستان به زیور طبع آراسته شده است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط «شهدای سادات شهرستان بابلسر» «ماه سرجایش نیست»

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/842840/«گوشواره-فیروزه‌ای»
بستن   چاپ