پیام خراسان
دلار و طلای ایران توسط افغان‌ها از کشور خارج می‌شود/ برخی از آن‌ها در ایران، ناآرامی به بار آوردند
پنجشنبه 14 فروردين 1404 - 12:07:38
پیام خراسان - اقتصاد24 نوشت: سال 1404 هم آغاز شد و همچنان بحث تعیین تکلیف افغانستانی‌های حاضر در ایران پررنگ است، موضوعی که سال‌هاست به مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است و باید دید دولت چهاردهم در این باره رویکردی متفاوت از دولت‌های پیشین اعمال خواهد کرد یا خیر؟
در همین خصوص، رضا سپهوند، نماینده خرم‌آباد در مجلس گفت: یکی از چالش‌های موجود ما، نداشتن آمار دقیق از حضور مردم افغانستان در ایران است، اما رقم‌هایی که در گزارش‌ها ارائه می‌شود، بین پنج تا 9 میلیون نفر است و بیش از نیمی از این افراد به صورت غیرمجاز در ایران حضور دارند.
وی افزود: دولت‌ها برای حکمرانی می‌باید از تجربه بشر در تاریخ استفاده لازم را ببرند که یکی از این‌ها، موضوع مهاجرت و پناهندگی است. در این رابطه، گاهی شرایط خاص پیش می‌آید. به طور مثال شاید کشوری دچار جنگ شود و برخی از مردمش به کشورهای همسایه پناه بیاورند که کمک به آن افراد، حتماً کاری انسانی و ارزشمند است، اما به طور کلی در خصوص مهاجرت باید به قواعد بین‌المللی توجه لازم را داشته باشیم که اگر این کار را نکنیم، کشور دچار چالش خواهد شد.
سپهوند تصریح کرد: اصلاً منطقی نیست که مرزها باز باشد و روزی 10 یا 20 هزار نفر وارد مملکت شوند و زمانی که به خودمان می‌آییم متوجه شویم 9 میلیون افغانستانی در ایران هستند. از مدت‌ها پیش، بخش عمده‌ای از مرزهای ایران بسته و حتی دیوارکشی‌هایی هم صورت گرفته که کاری شایسته است، اما تنها به واسطه این کارها نمی‌توان تمام و کمال جلوی مهاجرت غیرقانونی به کشور را گرفت. من معتقدم برای جلوگیری از این پدیده ناخوشایند می‌باید قوانین سخت‌گیرانه‌ای توسط دولت اعمال شود.
بخوانید: در دولت شهید رییسی می‌خواستند جمعیت افغان‌ها را 35میلیون کنند!
میزان پذیرش اتباع خارجی به ایران باید براساس منافع کشور سنجیده شود نماینده خرم‌آباد اظهار داشت: میزان پذیرش اتباع خارجی به ایران باید براساس منافع کشور سنجیده شود. به طور مثال شاید ما به نیروی کار افغانستانی‌ها برای ارائه برخی خدمات نیاز داشته باشیم و شایسته است که موضوع بررسی و براساس نیاز مملکت، پذیرش صورت بگیرد، ولی اینکه جمعیت بسیاری غیرقانونی به ایران بیایند و شغل‌هایی که ایرانی‌ها می‌توانند در آن نقش‌آفرینی کنند را اشغال کنند، به هیچ وجه قابل قبول نیست. یکی از وظایف دولت، اشتغال‌زایی است نه اینکه کاری شود که بیکاری در بین مردم و مخصوصاً جوانان گسترش پیدا کند.
وی یادآور شد: یکی از چالش‌های حضور پررنگ افغانستانی‌ها در ایران و تصاحب خیلی از شغل‌ها این است که تا حدی تنبلی در کشور ترویج می‌شود، یعنی عده‌ای تصور کنند که کار سخت برای مردم خودمان نیست. از طرفی، حضور اتباع خارجی به صورت پررنگ و بی‌رویه در کشور باعث می‌شود خیلی از افراد ایرانی به دنبال کسب مهارت در برخی حوزه‌ها نروند. به طورمثال چندی پیش با تعدادی از فعالان حوزه مرغ‌داری که صحبت می‌کردم می‌گفتند به حضور افغانستانی‌ها نیازمند هستیم و آن‌ها بسیار سخت‌کوش هستند. این اتفاقات پس از مدتی، وابستگی شدید ما را به اتباع خارجی به وجود می‌آورد که واقعاً نگران‌کننده است.
عضو مجمع نمایندگان استان لرستان گفت: امروز افغانستانی‌های حاضر در ایران، درآمد کسب می‌کنند، اما مالیات پرداخت نمی‌کنند و از طرفی، در خیلی از مواقع، درآمد خود را به طلا و ارز تبدیل و از ایران خارج می‌کنند. جالب است بدانید بازار ارز هرات به واسطه همین اتفاقات شکل گرفته و جالب‌تر اینکه روند آن‌جا روی قیمت ارز در تهران تاثیرگذار است.
متاسفانه برخی از افغانستانی‌ها در ایران، ناآرامی به بار آوردند سپهوند تصریح کرد: متاسفانه برخی از افغانستانی‌ها در ایران، ناآرامی به بار آوردند که این موضوع، کاملاً امنیتی شده است. معنی ندارد که مترو، پارک، نانوایی و خیلی جاها که می‌رویم شاهد تعداد بالای افغانستانی‌ها در مملکت‌مان باشیم. این موضوع، حس ناامنی را در بین مردم افزایش داده است و جنایت‌هایی که در یکی، دو سال اخیر مخصوصاً در تهران و اطراف تهران رخ داده، حکایت از این ناامنی دارد و اگر ادامه پیدا کند حتماً این چالش امنیتی، عمق پیدا خواهد کرد.
ظرفیت بیش از یک تا دو میلیون افغانستانی در ایران را نداریم نماینده خرم‌آباد اظهار داشت: در برخی بیمارستان‌های کشور، بیش از نیمی از زاد و ولدها مربوط به افغانستانی‌ها است و این آمارها تامل زیادی را می‌طلبد. در نهایت موضوع مهم دیگر، بهره‌مندی این جمعیت از یارانه‌های کشور است. در این ناترازی انرژی در کشور، بین پنج تا 9 میلیون نفر افغانستانی از انرژی‌های موجود استفاده می‌کنند. از طرفی این افراد هم خیلی در قید و بند این نیستند که مثلاً کمتر از انرژی استفاده کنند و این نگرانی برای ما است. از این‌رو دولت باید هرچه سریع‌تر ساماندهی اتباع خارجی در ایران و مخصوصاً افغانستانی‌ها را داشته باشد و ما ظرفیت بیش از یک تا دو میلیون افغانستانی در ایران را نداریم، آن هم برای ارائه خدماتی در کشور که نیاز به نیروی انسانی است.

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/842929/دلار-و-طلای-ایران-توسط-افغان‌ها-از-کشور-خارج-می‌شود--برخی-از-آن‌ها-در-ایران،-ناآرامی-به-بار-آوردند
بستن   چاپ