پیام خراسان
351 کودک اُتیسم تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی
يکشنبه 17 فروردين 1404 - 11:13:21
پیام خراسان - معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: 351 کودک اتیسم تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی هستند که با راه اندازی مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اتیسم و مراکز تلفیقی با کاربری اتیسم در مناطق کم برخوردار خدمات دریافت می‌کنند. - اخبار استانها -
حمیدرضا علیزاده رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از ، باتوجه به روز جهانی آگاه سازی اتیسم است اظهارداشت: در حال حاضر در استان خراسان رضوی 9 مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اُتیسم به 351 کودک با اختلال طیف اتیسم تحت نظـارت سازمـان بهزیستی ارائه خـدمت می‌کند این مراکز بعـد از دریافت آموزش های گسترده حضوری و کارگـاهی، از کفایت لازم به منظور اجرای برنـامه غربالگری، تشــخیص و مداخلات مرکز محـور و خـانـواده محور در خصوص افراد دارای اختلال، برخـوردار شـده و به آنها خدمات مشاوره ای، توانبخشی و آموزشی و به خانواده خدمات روانشناسی ارائه می‌دهند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: حمایت از خانواده های افراد با اختلال طیف اتیسم وظیفه همگانی به عنوان شعار ماه آگاه سازی اختلال طیف اتیسم انتخاب شده و نشان دهنده اهمیت این موضوع است؛ بنابراین حضور کودک اتیسم در یک خانواده می تواند استرس قابل توجهی را در تمام اعضای خانواده ایجاد کند و کمبودهای اجتماعی و ارتباطی بر کل اعضای خانواده تأثیر می‌گذارد.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت:خانواده‌های کودکان اتیستیک از نظر عاطفی و مالی زیر فشار بسیاری قرار دارند. حضور یک کودک دارای اتیسم در یک خانواده به دنبال خود حجم وسیعی از تغییرات وظایف یا مسئولیت‌ها را به همراه دارد و اگر این خانواده نتواند خود را بلافاصله با این حجم تغییرات سازگار کند و وظایف تازه را برای خود تعریف کند و از فرآیند جذب و انطباق استفاده نکند، ممکن است شاهد نقش های تک‌والدی در چنین خانواده هایی باشیم. 
رضایی خاطرنشان کرد: داشتن فرزند مبتلا به اختلال اتیسم بر جنبه های مختلف زندگی خانوادگی از جمله خانه داری، امور مالی، سلامت عاطفی و روانی والدین، روابط زناشویی، سلامت جسمانی اعضای خانواده، محدود کردن پاسخ به نیازهای سایر فرزندان در خانواده، ضعف روابط خواهران و برادران، روابط با دیگر بستگان، دوستان و همسایگان و تفریح و فعالیت‌های فراغت و... تاثیر می‌گذارد. 
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت تاب آوری در خانواده‌های دارای کودک اتیسم، گفت: تاب آوری، استقامت در برابر چالشهای درهم شکننده زندگی است و موجب انطباق مثبت با رویداد های منفی و مهم در فرآیند زندگی می‌شود. طبق نظر روانشناسان مشکلات یک خانواده می‌تواند یا جنبه زیست شناختی داشته باشد مانند ابتلای فرزند یک خانواده به اتیسم یا جنبه فرهنگی اجتماعی.
رضایی اظهارکرد: براین اساس خانواده در ازای هر بحران ، واکنشی دارد؛ رفتار خانواده منطبق بر مشکل است و در فرآیند رشد مسیرهای انطباقی متفاوتی را تجربه می‌کند و توازنی میان رویدادهای استرس زا و فرآیندهای حفاظتی خانواده ایجاد می‌شود.
انتهای پیام/282

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/844309/351-کودک-اُتیسم-تحت-پوشش-بهزیستی-خراسان-رضوی
بستن   چاپ