پیام خراسان
معاون رئیس جمهور:
سرمایه‌گذاری و جلوگیری از خام‌فروشی، از اهداف دولت
سه شنبه 19 فروردين 1404 - 11:40:34
پیام خراسان - معاون اول رئیس‌جمهور گفت: نگاه کوتاه‌مدت به منابع، موجب خام‌فروشی و از دست رفتن منافع ملی شده است که باید این روند متوقف شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، محمدرضا عارف صبح امروز، سه‌شنبه در آئین افتتاح شرکت «خیام سپهر فولاد نیشابور» با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری شعار سال، سرمایه‌گذاری و جلوگیری از خام‌فروشی را دو چالش مهم کشور ذکر کرد و افزود: نگاه کوتاه‌مدت به منابع، موجب خام‌فروشی و از دست رفتن منافع ملی شده است که باید این روند متوقف شود.
او با بیان اینکه نباید نفت خام یا سنگ معدن به صورت خام صادر شود، اظهار داشت: در سیاست‌های دولت، جلوگیری از خام‌فروشی و توسعه صنایع پایین‌دستی و با ارزش افزوده بالا، در اولویت قرار دارد؛ کشور ما باید به جای فروش منابع اولیه، به تولیدکننده محصولات نهایی با فناوری بالا تبدیل شود.
عارف تاکید کرد: نیروی انسانی سرمایه بزرگ این کشور است و منابع زیرزمینی ما فرصتی بی‌نظیر برای توسعه به شمار می‌روند. 
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های ویژه این شهرستان در حوزه فرهنگ، ادب و صنعت، از تلاش‌های نخبگان، کارآفرینان و صنعتگران منطقه تجلیل کرد.
وی درباره ظرفیت‌های بالای خراسان رضوی هم گفت: در جلسات دیروز با فعالان اقتصادی استان، تأکید شد که باید سهم خراسان رضوی در تولید ناخالص داخلی و اقتصاد ملی افزایش یابد. 
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های همسایه، استفاده از ظرفیت‌های گردشگری و تولید کالا‌های اساسی، از اولویت‌های ماست.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اعلام تولید 48 میلیون تن فولاد در کشور، آن را دستاوردی بی‌نظیر دانست و افزود: زنجیره تولید فولاد کشور متوقف نشده و امروز تولید فولاد‌های خاص با ارزش افزوده بالا به یکی از راهبرد‌های صنعت کشور بدل شده است.
آقای عارف با تاکید بر حمایت از صنایع فولادی برای رسیدن به خودکفایی در صنایع پیشرفته، اظهار داشت: برای تحقق این هدف، باید نگاه ما به معادن تغییر کند؛ سرمایه‌گذاری در اکتشاف و بهره‌برداری معادن، می‌تواند موتور محرکه اشتغال و رونق اقتصادی باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از طرح‌های معدنی نیمه‌تمام به دلیل موانع اجرایی متوقف مانده‌اند، گفت: دولت با همکاری نهاد‌های ذی‌ربط در تلاش است این طرح‌ها را فعال کند و از ظرفیت آنها برای توسعه کشور بهره ببرد.
آقای عارف با اشاره به ضرورت افزایش مشوق‌ها و تسهیلات برای سرمایه‌گذاران و کارشناسان حوزه معدن، تأکید کرد: ثروت روی زمین باید به ثروت در زندگی مردم تبدیل شود؛ شرمنده اقشار آسیب‌پذیر هستیم و باید با جدیت بیشتری برای حل مسائل معیشتی گام برداریم.
معاون اول رئیس‌جمهور در پایان، از تلاش‌های شبانه‌روزی مدیران، کارآفرینان و مهندسان در تحقق اهداف تولید و صنعت کشور تجلیل و ابراز امیدواری کرد، امسال شاهد توسعه بیش‌از پیش صنعت فولاد و معدن و بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های ملی باشیم.

پیام خراسان

پیام خراسان



http://www.khorasan-online.ir/fa/News/845247/سرمایه‌گذاری-و-جلوگیری-از-خام‌فروشی،-از-اهداف-دولت
بستن   چاپ