پیام خراسان
تکمیل موزه صحرای طبس باید در اولویت قرار گیرد
سه شنبه 19 فروردين 1404 - 16:46:28
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، محمدحسین جهانبخش مدیر اجرایی موزه بین‌المللی استکبارستیزی صحرای طبس امروز 19 فروردین در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان با بیان اهمیت موزه استکبارستیزی که یادآور شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس است، اظهار داشت: این پروژه از سال 1388 با عنایت ویژه مقام معظم رهبری آغاز شد، اما مشکلات مالی و تخصیص ناکافی اعتبارات، روند اجرایی آن را به شدت کند کرده است.
وی با اشاره به مشکلات اعتباری و عدم پیشرفت در این پروژه در سال‌های گذشته، اظهار داشت: در سال 1398، علی‌رغم تخصیص 10 میلیارد ریال اعتبار ملی، هیچ اقدامی در پروژه انجام نشد و این وضعیت ادامه یافت تا سال 1399 که با پیگیری‌های متعدد از طریق مجلس شورای اسلامی و نمایندگان، اعتبار مصوب پروژه به 100 میلیارد ریال رسید.
جهانبخش ادامه داد: در سال 1400 نیز این اعتبار به 150 میلیارد ریال افزایش یافت، اما به دلیل تخصیص ناکافی منابع، تنها فونداسیون و سقف موزه تا بهمن 1402 ساخته شد و پروژه به دلیل کمبود بودجه متوقف شد.
مدیر اجرایی موزه بین‌المللی استکبارستیزی صحرای طبس همچنین بیان کرد: تا به امروز مجموع اعتبار هزینه‌شده برای این پروژه 250 میلیارد ریال بوده است، در حالی که 240 میلیارد ریال دیگر برای اجرای کامل پروژه مصوب شده است که تنها 40 میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
وی با اشاره به پیشرفت 30 درصدی این پروژه، از نیاز به 2 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل آن خبر داد و خواستار تأمین منابع مالی لازم از سوی مسئولان شد.
جهانبخش در ادامه تأکید کرد: واقعه پنجم اردیبهشت 1359 که در آن حمله نظامی آمریکا به صحرای طبس با شکست مواجه شد، یک معجزه الهی بود که باید در سطح جهانی به عنوان یک پیروزی عظیم ملی ثبت و نمایش داده شود. این واقعه که در تاریخ معاصر و پس از صدر اسلام برای نخستین بار در ایران رخ داده است، نیاز به یک موزه شایسته برای ثبت و گرامیداشت آن دارد.
مدیر اجرایی موزه بین‌المللی استکبارستیزی صحرای طبس در این راستا پیشنهاد کرد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مکاتبه‌ای با مقام معظم رهبری داشته باشد و از ظرفیت‌های نهاد‌هایی مانند آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان برای تأمین منابع مالی و تکمیل پروژه استفاده شود.
وی همچنین ضمن قدردانی از مسئولان راه‌آهن شرق کشور به دلیل تأمین برق منطقه صحرای طبس ابراز نگرانی کرد: در سفر استانی رئیس‌جمهور به استان، موضوع تأمین آب و برق برای پروژه موزه استکبارستیزی مورد توجه قرار نگرفت و این موضوع در سازمان برنامه و بودجه نیز تصویب نشد.
جهانبخش در این راستا از سازمان برنامه و بودجه و استاندار خراسان جنوبی خواست تا این پروژه ملی را به‌طور ویژه پیگیری کنند و منابع لازم برای تکمیل آن تأمین شود.
مدیر اجرایی موزه بین‌المللی استکبارستیزی صحرای طبس ابراز داشت: امسال، با توجه به شرایط جهانی به‌ویژه توجه به سیاست‌های آمریکا، بهترین فرصت برای جمهوری اسلامی ایران است تا به این حادثه مهم تاریخی بپردازد و آن را در سطح بین‌المللی معرفی کند. تکمیل موزه صحرای طبس باید در اولویت قرار گیرد تا این معجزه الهی به درستی مورد توجه و ارج قرار گیرد.
انتهای‌پیام/

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/845523/تکمیل-موزه-صحرای-طبس-باید-در-اولویت-قرار-گیرد
بستن   چاپ