پیام خراسان
فعالان اقتصادی استان به معاون اول رییس جمهور چه گفتند؟
دیدار فعالان اقتصادی خراسان رضوی با معاون اول رییس جمهور و استاندار
سه شنبه 19 فروردين 1404 - 15:59:25
پیام خراسان - در نشست فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران استان خراسان رضوی با معاون اول رئیس‌جمهور، جمعی از رؤسا و نمایندگان نهادهای بخش خصوصی، با طرح مهم‌ترین چالش‌ها و فرصت‌های اقتصادی استان، پیشنهادهایی برای بهبود فضای کسب‌وکار و رونق صادرات ارائه دادند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، فعالان اقتصادی خراسان رضوی در این دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور خواستار تصمیمات راهبردی برای جهش صادرات، حمایت از تولید و حل مشکلات ساختاری شدند.
در نشست فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران استان خراسان رضوی با معاون اول رئیس‌جمهور، جمعی از رؤسا و نمایندگان نهادهای بخش خصوصی، با طرح مهم‌ترین چالش‌ها و فرصت‌های اقتصادی استان، پیشنهادهایی برای بهبود فضای کسب‌وکار و رونق صادرات ارائه دادند.
بحران انرژی و بی‌عدالتی مالیاتی تولید را زمین‌گیر کرده است
فیروز ابراهیمی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی: بحران انرژی و بی‌عدالتی مالیاتی تولید را زمین‌گیر کرده است
وی با اشاره به بحران تأمین انرژی در بخش تولید گفت: جای تعجب است که کشوری با دومین ذخایر گاز و سومین ذخایر نفت دنیا، در پنج سال اخیر، صنعت خود را از انرژی محروم کرده است. در سه فصل از سال با قطع برق و گاز مواجه هستیم، در حالی‌که کشور در مسیر حمایت از تولید قرار دارد. لطفاً واژه بزک‌شده‌ای مانند ناترازی را کنار بگذاریم؛ ما با یک بحران انرژی مواجهیم.
گردشگری؛ صنعتی که از حمایت کافی برخوردار نیست
محمود مادرشاهیان، رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران، با بیان مشکلات این صنعت گفت: «هزینه‌های جانبی بین 50 تا 60 درصد درآمد هتل‌ها را شامل می‌شود و بازگشت سرمایه از 5 سال به 20 سال رسیده است.»
او با اشاره به کاهش گردشگران خارجی و فشارهای مالیاتی، گفت: «در شرایط فعلی، این صنعت بدون تعریف تعرفه‌های حمایتی برای انرژی، بیمه و مالیات، تاب‌آوری لازم را نخواهد داشت.»
ضرورت ایجاد سازوکار رسمی صادرات ریالی به افغانستان
حسین محمدیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی، با تأکید بر موقعیت راهبردی استان گفت: «خراسان رضوی با مرزهای زمینی و هوایی گسترده، به یکی از مهم‌ترین مناطق صادراتی کشور تبدیل شده است.»
وی تصریح کرد: «یکی از فرصت‌های مغفول در حوزه صادرات، استفاده از مکانیزم صادرات ریالی به افغانستان است که می‌تواند هزینه‌ها را کاهش و اعتماد تجار را افزایش دهد.»
او خواستار تجهیز پایانه مرزی دوغارون، رسمی‌سازی مبادلات ریالی، و توسعه زیرساخت‌های صادراتی شد.
مطالبه اجرای کامل قانون معادن و بازگشت حقوق دولتی
غلامرضا نازپرور، رئیس خانه معدن خراسان رضوی، خواستار بازنگری در روند تخصیص حقوق دولتی شد و گفت: «طبق قانون، 15 درصد حقوق دولتی باید به استان‌ها بازگردد، اما سهم خراسان رضوی تنها 2.8 درصد بوده است، در حالی‌که بیش از 7.2 همت از استان دریافت شده است.»
وی همچنین افزود: «افزایش 140 برابری حقوق دولتی از سال 1391 تا امروز غیرمنطقی است و باید متعادل شود.»
تأکید بر توسعه صنعت سلامت و رفع موانع تولید تجهیزات پزشکی
مرتضی کرباسی، رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی استان، با اشاره به سهم بالای شرکت‌های تولیدی در حوزه سلامت گفت: «در تولید تجهیزات تروما 60 درصد و در برخی داروها تا 58 درصد نیاز کشور توسط خراسان رضوی تأمین می‌شود.»
وی خاطرنشان کرد: «با وجود این ظرفیت، از 22 همت مطالبات تولیدکنندگان، تنها 9 همت پرداخت شده است.»
او خواستار واگذاری قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی به یک نهاد مستقل و تخصیص شفاف ارز برای تولیدکنندگان شد.
کشاورزی؛ از خشکسالی تا چالش قیمت‌گذاری دستوری
احمد سلحشور، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان، گفت: «این استان با 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 28 درصد اشتغال استان را پوشش می‌دهد.»
او هشدار داد: «خشکسالی اخیر، بی‌سابقه‌ترین در 60 سال گذشته بوده و مشاغل وابسته به زمین را به‌شدت تهدید کرده است.»
وی قیمت‌گذاری دستوری را یکی از چالش‌های اصلی دانست و افزود: «این سیاست نه‌تنها انگیزه کشاورزان را کاهش می‌دهد، بلکه امنیت غذایی کشور را هم تهدید می‌کند.»
شافعی: برای عبور از بحران اقتصادی، به نهادی فراتر از قوا نیاز داریم
غلامحسین شافعی، رئیس پیشین اتاق ایران، با اشاره به سابقه طرح‌های ارائه‌شده در سال‌های گذشته گفت: «اگر در همان زمان به طرح اقتصادی ارائه‌شده به سران قوا توجه می‌شد، امروز با چنین حجم از مشکلات اقتصادی مواجه نبودیم.»
وی تأکید کرد: «مسائل اقتصادی کشور نیازمند نهاد هماهنگ‌کننده‌ای بالاتر از قوای سه‌گانه است.»

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/845546/دیدار-فعالان-اقتصادی-خراسان-رضوی-با-معاون-اول-رییس-جمهور-و-استاندار
بستن   چاپ