پیام خراسان
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد:
ضرورت ایجاد منطقه ویژه اقتصادی معدنی در سبزوار
پنجشنبه 21 فروردين 1404 - 16:45:35
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی بر لزوم تبدیل معادن استان به موتور محرکه توسعه واقعی و ایجاد ارزش افزوده تأکید کرد و گفت: باید از ظرفیت‌های معدنی به نحو احسن بهره‌برداری کنیم تا به رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی دست یابیم.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، روز 21 فروردین‌ماه در آیین بهره‌برداری از مجتمع خدماتی رفاهی مجلل سبزوار از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی معدنی در این منطقه خبر داد و گفت: ما به لحاظ ذخایر معدنی، اولین استان کشور هستیم؛ برخی شاید بگویند رتبه اول یا دوم را داریم، اما چون در عمل کمتر ورود کرده‌ایم و بهره‌برداری مناسبی از این ظرفیت عظیم نداشته‌ایم، هنوز به جایگاه واقعی‌مان نرسیده‌ایم.
وی با اشاره به این که «در استانی هستیم که سرمایه‌های معدنی غنی داریم»، افزود: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی معدنی در کنار معادن ارشمند سبزوار از ضرورت‌هاست. ارزش افزوده‌ای که از این معادن حاصل می‌شود باید به نفع مردم منطقه برگردد.
مظفری با اشاره به بازدید روز گذشته خود از معادن شهرستان سبزوار، افزود: خراسان رضوی یکی از استان‌های غنی معدنی کشور است، اما متأسفانه بهره‌برداری مناسبی از این منابع نشده است. در سبزوار معادن فلزات گران‌بها وجود دارند که با مدیریت مناسب می‌توانند تحول‌آفرین باشند.
استاندار خراسان رضوی با توجه به پیگیری های صورت گرفته از سوی نمایندگان مجلس برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی معدنی تصریح کرد: «مصوبات لازم برای این منطقه ویژه باید با جدیت دنبال شود و همه دستگاه‌ها در آماده‌سازی بسته پیشنهادی برای دولت فعال باشند تا در مسیر تفویض اختیارات، بتوانیم سهم واقعی استان را در اقتصاد ملی تثبیت کنیم.»
وی با بیان اینکه سال 1404 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده و این نام‌گذاری فرصتی مغتنم برای توسعه و پیشرفت است، تصریح کرد: در پایان سال گذشته و آغاز سال جاری، جلسات متعددی پیرامون این موضوع برگزار شده و طلیعه آن، پروژه‌هایی از جمله همین مجموعه است. از ابتدای فروردین چندین جلسه تخصصی با محوریت سرمایه‌گذاری داشتیم که نشان‌دهنده عزم جدی استان در این مسیر است.
مظفری ادامه داد: خراسان رضوی ظرفیت‌های بالایی دارد. اگر منابع انسانی، مالی و طبیعی خود را درست به‌کار بگیریم، می‌توانیم تحولات بزرگی رقم بزنیم. اما اگر این فرصت‌ها را غنیمت نشماریم، شأن این مردم و استان حفظ نخواهد شد.
وی گفت: متأسفانه با وجود ظرفیت‌های بالای استان، مردم خراسان رضوی حدود 30 درصد فقیرتر از میانگین کشوری هستند. این برای استانی که نگین آن بارگاه منور حضرت امام رضا(ع) است، زیبنده نیست. درآمد سرانه استان 5.3 درصد از درآمد ناخالص کشور و جمعیت ما حدود 8 درصد است؛ یعنی سهمی کمتر از حد انتظار. این وضعیت، مسئولیت مدیران را سنگین‌تر می‌کند.
وی عنوان کرد: ما سالانه میزبان بیش از 30 میلیون زائر و گردشگر هستیم و باید شان و جایگاه مناسبی برای آن‌ها ایجاد کنیم. 60 درصد اقتصاد استان در حوزه خدمات است، اما متأسفانه به درستی از این ظرفیت برای درآمدزایی استفاده نکرده‌ایم. باید به اقتصاد زیارت و گردشگری توجه جدی‌تری شود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه رویکرد ما در توسعه باید حساب‌شده باشد، گفت: خدمات باید درآمدزا باشند و خلق ثروت یک ارزش محسوب می‌شود. اشتغال‌زایی یکی از مهم‌ترین اهداف ماست. نباید به دلیل نگاه‌های تنگ‌نظرانه از رشد مجموعه‌های خصوصی و خدماتی جلوگیری کنیم. اگر مجموعه‌ای مانند مجتمع مجلل می‌تواند درآمد کسب کند، باید حمایت شود. این مجموعه‌ها می‌توانند از طریق جذب سرمایه‌گذار، اشتغال‌زایی و توسعه، نقش‌آفرینی کنند.
مظفری در بخش دیگری از صحبتش با اشاره به راه اندازی این مجموعه بین راهی اظهار کرد: از همه عزیزانی که در احداث این مجموعه تلاش کرده‌اند، به‌ویژه آقای مجلل و تیم همراهشان، تقدیر می‌کنم. با وجود دشواری‌هایی که در مسیر احداث داشته‌اند، امیدوارم این مجموعه با بهره‌برداری مناسب و توسعه‌ای شایسته، به یک الگوی موفق تبدیل شود.
وی افزود: همچنین از نمایندگان پرتلاش شهرستان که در این مدت همکاری بسیار خوبی با مجموعه استان داشته‌اند، قدردانی می‌کنم. امیدوارم در دوره خدمت فرماندار محترم، آقای قربانی، شاهد دوره‌ای پربرکت برای شهرستان سبزوار باشیم.
مظفری بیان کرد: برخی ساختارهای اداری ما نیز نیازمند اصلاح است. گاهی زمین‌هایی داریم که به دلیل کم‌آبی سال‌ها بلااستفاده مانده‌اند و همچنان به عنوان زمین کشاورزی درجه یک شناخته می‌شوند. این نگاه‌ها باید تغییر کند تا توسعه ممکن شود.
وی بیان کرد: در زمینه زیرساخت‌ها نیز باید گام‌های جدی برداشته شود. راه‌های اصلی استان وضعیت خوبی ندارند. از 30 هزار کیلومتر آزادراه در کشور، تنها 38 کیلومتر سهم خراسان رضوی است. این موضوع باید با تأمین منابع و برنامه‌ریزی مناسب اصلاح شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: در پایان باید تأکید کنم که تأمین منابع مالی یکی از جدی‌ترین مسائل پیش روی ماست. باید با دید باز به سراغ سرمایه‌گذاران برویم، مشکلات آن‌ها را بشناسیم، موانع را برطرف کنیم.
وی گفت: نباید مدیران اجرایی از ریسک‌پذیری هوشمندانه واهمه داشته باشند. مدیری که کار مردم را با سلامت و صداقت انجام دهد، گرفتار نخواهد شد. کار مردم باید راه بیفتد و این خدمت، اجر اخروی دارد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/846705/ضرورت-ایجاد-منطقه-ویژه-اقتصادی-معدنی-در-سبزوار
بستن   چاپ