پیام خراسان
راهکار‌های مدیریت شوری آب در خراسان جنوبی
سه شنبه 26 فروردين 1404 - 13:24:31
پیام خراسان - افزایش ماده آلی خاک از طریق کشت کود سبز و مصرف متعادل کود‌های شیمیایی و آبیاری بر اساس نیاز گیاه از راهکار‌های مدیریت شوری آب در بخش کشاورزی خراسان جنوبی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبیسرپرست سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه شور شدن آب به دلیل عدم امکان جذب آب برای گیاه، باعث تنش خشکی و کاهش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی می‌شود گفت: در این راستا اقداماتی برای مدیریت و کاهش اثرات شوری آب در کشاورزی، از جمله افزایش ماده آلی خاک از طریق کشت کود سبز و کاربرد کمپوست، کشت محصولات مقاوم به شوری مانند سورگوم و چغندر علوفه‌ای و احداث مزارع الگویی محصولات جدید مقاوم به شوری صورت گرفته است.
حسین اکبری برگزاری روز مزرعه و بازدید از مزارع الگویی ارقام مقاوم به شوری را از برنامه‌های آموزشی برای کشاورزان عنوان کرد و افزود: استفاده از ماشین‌آلات مدرن و معرفی گیاهان مقاوم به شوری از طریق مهندسی ژنتیک نیز می‌تواند در مدیریت شوری آب مؤثر باشد.
وی گفت: به منظور بهبود کیفیت آب‌های زیرزمینی و سطحی، مصرف متعادل کود‌های شیمیایی و آبیاری متناسب با نیاز واقعی گیاه پیشنهاد می‌شود.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان همچنین به اهمیت بهره‌برداری از منابع آب غیرمتعارف، مانند آب‌های شور، با کشت گیاهان مقاوم و استفاده از تجهیزات مدرن جهت شیرین کردن آب‌های شور اشاره کرد.
اکبری با تأکید بر همکاری با مرکز تحقیقات شوری کشور در خصوص معرفی ارقام مقاوم به تنش شوری، بر افزایش ماده آلی خاک و مصرف متعادل کود‌های شیمیایی و آبیاری بر اساس نیاز گیاه تاگید کرد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/849670/راهکار‌های-مدیریت-شوری-آب-در-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ