پیام خراسان
صابر ابر در یوتیوب با مادربزرگ‌ها تمرین آشپزی می‌کند
سه شنبه 26 فروردين 1404 - 15:47:14
پیام خراسان - به گزارش همشهری آنلاین، مستند «تا هفت خانه آن ورتر» همانطور که از اسمش هم پیداست، مستندی است در باره آشپزی. در این مستند 15 قسمتی که سال 96 ساخته شده صابر ابر هر بار به دیدار یک مادربزرگ در شهرهای مختلف رفته و با آنها غذا پخته و در باره خوراک و دستپخت صحبت کرده است. این مستند چند قسمتی البته بخشی از یک پروژه بوده که شامل یک کتاب مصور دو زبانه به فارسی و انگلیسی با همین اسم، یک مجموعه مستند و یک تور نمایشگاهی بوده که در شهرهای مختلف برگزار شده است.
شهریور ماه 97 مراسم رونمایی برای این کتاب برگزار شد و صابر ابر پروژه اش را اینطور تعریف کرد: «آشپزی، یکی از بزرگ‌ترین هنرهای جهان است و بهانه اصلی معاشرت‌های من برای این پروژه با مادربزرگ‌ها بوده است. در این پروژه 100 مادربزرگ از شهرها و روستاهای مختلف ایران انتخاب شدند تا به بهانه آشپزی، روایت و قصه خود را از زندگی و نسلشان بازگو کنند. بیش از هزاران فرم مشارکت برای پروژه ارسال شد که متأسفانه ما به دلیل تامین هزینه‌های پروژه از سرمایه شخصی نمی‌توانستیم سراغ تمام آن‌ها برویم؛ در نتیجه سعی کردیم مادربزرگ‌هایی را از نقاط مختلف ایران انتخاب کنیم. در مجموع به 30 شهر و روستای ایران در 14 استان سفر کردیم.»
کتاب سال 97 با قیمت 300 هزار تومان توزیع شد که در آن زمان قیمت بسیار بالا و بحث‌برانگیزی بود و بسیاری به این مسئله انتقاد کردند که تنها به دلیل شناخته شده بودن صابر ابر چنین قیمتی روی کتاب گذاشته شده است. مستندها اما هرگز نمایش داده نشدند. هرچند او همان اردیبهشت 97 در صفحه اینستاگرامش از نمایش این فیلم و تقدیم آن به مادران ایران خبر داد، اما تا امسال این اتفاق نیفتاد. تا این که به همین تازگی او در همین صفحه اش خبر داده که که اولین قسمت از این مجموعه را به زودی در یوتیوبش منتشر می‌کند.
چرا یوتیوب؟
در این مدت طبیعی بود که این مستندها از تلویزیون یا از طریق پلتفرم‌های مختلف پخش شوند که نشدند. ابر در باره علت این اتفاق نوشته: «قرارهای مختلفی را برای پخش از پلتفرم‌های حال حاضر برقرار کردم اما به نتیجه مطلوب نرسید. من تمام این سال‌ها امانت دار این مجموعه بودم و سعی کردم که آنها در شرایطی مطلوب و بی نقص به نمایش بگذارم. بعد از پرس وجو و مشورت‌های مختلف متوجه شدم شاید این بهرتین راه برای آمدن به خانه شما باشد. خیلی از آنها دیگر میان ما نیستند و من بسیار ناراحتم که خودشان به نمایش تصویرشان نرسیدند، ‌ اما خوشحالم که فرزندان و نوه‌ها و بازماندگانشان از دیدن چشم‌های مادرانشان غرق در خوشی خواهند شد. این مجموعه پانزده قسمت خواهد بود و هر قسمت معاشرت من با یکی از مادربزرگ‌های ایران است. معاشرتی که به بهانه پختن و آشپزی شکل گرفته است.»
صابر ابر تهیه کننده و مدیر هنری این پروژه است و کارگردانی هنری را همراه علی یارراستی انجام داده است.
کد خبر 937867 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کارگردانان سینمای ایران خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای مستند سینمای ایران

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/849828/صابر-ابر-در-یوتیوب-با-مادربزرگ‌ها-تمرین-آشپزی-می‌کند
بستن   چاپ