پیام خراسان
فلوشیپ تهران پایه‌گذار اتفاقات زیربنایی نشر ایران خواهد بود
شنبه 30 فروردين 1404 - 16:57:29
پیام خراسان - علی کاشفی خوانساری می‌گوید امیدوار است برگزاری فلوشیپ تهران بتواند زمینه‌ساز تحریک و تشویق افراد به کارهای زیربنایی و پایه در نشر ایران بشود. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ به نقل از ستاد خبری و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سید‌علی کاشفی خوانساری گفت: فلوشیپ کتاب تهران را باید ذیل یک موضوع کلی‌تر، ریشه‌ای‌تر و اصلی‌تر دید و آن تعامل صنعت نشر ایران با بازار جهانی است.
در واقع موضوعی به نسبت قدیمی به‌حساب می‌آید. یعنی باید نشر ایران با بازار جهانی تعامل داشته باشد. نویسنده کتاب «آسمان و آینه» ادامه داد: محصولی که به‌عنوان محصول فرهنگی در ایران تولید می‌شود همانند تمامی کالاها، از صنایع‌دستی و پتروشیمی گرفته تا هر کالای دیگری، امکان صادرات، درآمدزایی و ارزآوری دارد؛ پس برای تحقق این مهم، لازم است ما با جهان ارتباط داشته باشیم.
کاشفی خوانساری ادامه داد: ضرورت هر اقدامی در حوزه‌های گوناگون دانش و تکنولوژی، صنعت، کشاورزی، تجارت و بازرگانی تعامل با دنیا است و صنعت نشر نیز از این قاعده مستثنی نیست. بحث درباره ضرورت تعامل ادبیات کودک‌ونوجوان ایران با سایر دنیا اتفاق جدیدی نیست، اما در این سال‌ها با جدیت پیگیری نشده است.
این پژوهشگر ادبیات کودک‌ونوجوان با تأکید بر اینکه برای بهبود تعاملات جهانی ایران با بازارهای جهانی انجام ایده‌های موردی و پراکنده که به‌صورت فردی اجرایی می‌شود چندان راهگشا و مؤثر نیست، ادامه داد: متأسفانه در این سال‌ها همایش و پژوهشی درباره سابقه تعامل نشر ایران با بازار جهان از سوی دست‌اندرکاران منتشر نشده است؛ اما ارائه و انتشار چنین محتوایی می‌تواند بسیار مفید باشد. به‌عنوان کسی که در تاریخ نشر و کتاب مشغول هستم، در وهله اول بابت این کمبود به خودم گلایه می‌کنم و پس از آن به سایر مراکز پژوهشی و دیگر متولیان این حوزه چرا که تاریخ تعاملات بین‌المللی صنعت نشر ایران می‌تواند موضوع چندین و چند پژوهش قرار بگیرد.
فلوشیپ ادبی کودک و نوجوان تهران برگزار می‌شود نویسنده کتاب «از نقد گفتن» افزود: ورود ایران به بازار جهانی نشر، ناگهانی و با یک همایش، فلوشیپ و نمایشگاه ممکن نخواهد شد. استمرار و توسعه این روند تا حد زیادی به زیرساخت و اتفاقات زیربنایی وابستگی دارد. برای تحقق این امر بهتر است بسترها و ایده‌های زیربنایی مردم، ناشران، مدیران و تاجران ما به بازار نشر جهانی تغییر کند.
این روزنامه‌نگار همچنین با تأکید بر اینکه اتفاقات حقوقی و قانونی که باعث پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی شود برای ادامه مسیر معرفی نشر و ادبیات ایران به جهان راهگشا خواهد بود، اظهار کرد: باید به فعالیت‌های نامناسب تجاری صنعت نشر که در دنیا در حال تجارت قانونی و حرفه‌ای هستند خاتمه دهیم تا مسیر تعامل ما با جهان نیز هموارتر شود.
سید علی کاشفی خوانساری درباره اهمیت و نقش سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در افزایش تعاملات جهانی صنعت نشر ایران عنوان کرد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب یک فروشگاه بزرگ و در عین حال، یک رویداد مهم برای کتاب در کشور است که البته همان فروشگاه نیز به سهم خود ارجمند و ارزشمند است و باید حفظ شود؛ درعین‌حال باید به‌طورجدی به اصلاح و بهبود آن مشغول شد.
کاشفی همچنین گفت: «فلوشیپ» به‌عنوان یک دوره آموزشی و کارگاهی حمایتی است که از سوی کشور میزبان برای آشنایی مهمانان حرفه‌ای خودش با قابلیت‌های چاپ و نشر برگزار می‌کند تا بتواند ناشران کشور خودش را به بازار جهانی متصل کند و بتوانند با انعقاد قرارداد به کسب درآمد بیشتر کمک کنند. بعید می‌دانم با این عبارت و با این صراحت تاکنون فلوشیپی نظیر این دوره، برگزار شده باشد. فلوشیپی که در آن تعدادی از ناشران، نهادها، آژانس‌ها و انجمن‌های ایرانی ثبت‌نام کنند و صاحب میز شوند تا مقابل آن‌ها نیز تعدادی از ناشران، آژانس، مؤسسه، نشریه و انجمن خارجی در نمایشگاه حاضر شوند تا با همدیگر آشنا بشوند و تعاملات بیشتری داشته باشند.
کاشفی معتقد است حمایت نهادها و دستگاه‌های مربوطه از این فلوشیپ به اعتبار و استمرار آن کمک بسیاری می‌کند.
وی ابراز امیدواری کرد در دوره‌های آتی و در برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری این اتفاق علاوه بر انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک، نهادهای دیگر دخیل در کتاب کودک ایران از جمله انجمن نویسندگان کودک‌ونوجوان، شورای کتاب کودک، انجمن ناشران کتاب کودک دیجیتال، ناشران دیجیتال کتاب کودک، انجمن ناشران کتاب کودک استان قم، انجمن تصویرگران ایران، نهادهای ویراستاران کتاب کودک، منتقدان کتاب کودک، نشریات تخصصی این حوزه و نهادهای مشابه نیز می‌توانند نقش داشته باشند.
کاشفی در پایان با اشاره به اهمیت افزایش تعاملات بین‌المللی گفت: افزایش تعامل ناشران کودک‌ونوجوان ایرانی در گرو مجموعه‌ای از اقدامات مهم و مؤثر همچون راه‌اندازی و تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی به زبان‌های غیرفارسی است و چه‌بسا رویدادهایی مانند برگزاری فلوشیپ تهران بتواند زمینه‌ساز تحریک و تشویق افراد به کارهای زیربنایی و پایه در نشر ایران بشود.
سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت‌ماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/853377/فلوشیپ-تهران-پایه‌گذار-اتفاقات-زیربنایی-نشر-ایران-خواهد-بود
بستن   چاپ