پیام خراسان
حمله ملخ‌ها به زمین‌ها و باغ‌های خراسان
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 16:25:36
پیام خراسان - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بجستان گفت: در شهرستان بجستان، آفت ملخ کوهاندار به صورت طغیانی ظاهر شده و در سن یک تا سه پورگی، تاغ‌زارهای این منطقه را به طور پراکنده آلوده کرده است.

محمدرضا نخعی با بیان اینکه این آفت به عنوان یکی از تهدیدهای جدی برای تاغ‌زارها شناخته می‌شود و می‌تواند خسارات قابل توجهی به این مناطق وارد کند، افزود: خسارت وارده به صورت پراکنده و در سطح متوسط بر روی تاغ‌ها برآورد شده است.
وی بیان کرد: با افزایش سن و جمعیت آفت، انتظار می‌رود خسارت‌ها به شدت افزایش یابد؛ این موضوع نگرانی‌های زیادی را برای کشاورزان و مرتع‌داران ایجاد کرده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بجستان گفت: با توجه به پیش‌آگاهی از وقوع این آفت توسط نیروهای حفاظتی، مرتع‌داران، روستاییان و شوراهای اسلامی، اقدامات لازم برای کنترل آن در حال انجام است؛ این همکاری‌ها می‌تواند به مدیریت بهتر این بحران کمک و از گسترش بیشتر آفت جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه ملخ کوهاندار تاغ یکی از آفات مهم تاغ‌زارها به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر در مناطق تاغ‌کاری با جمعیت‌های متفاوت و گاه به صورت طغیانی بروز کرده است، گفت: این نوع ملخ به طور خاص تنها از تاغ تغذیه می‌کند و طبق بررسی‌ها، کشت‌زارهای پیرامونی تاغ‌زارها هیچ‌گونه حمله‌ای از این ملخ را تجربه نکرده‌اند.
نخعی افزود: با توجه به اهمیت تاغ‌زارها در حفظ محیط‌زیست و اکوسیستم‌های محلی، ضرورت دارد که تمامی ذینفعان به ویژه کشاورزان و مسئولان محلی، در راستای مقابله با این آفت همکاری و هماهنگی بیشتری داشته باشند تا از خسارات احتمالی جلوگیری شود.
شهرستان بجستان با وسعت 476 هزار و 653 هکتار در 278 کیلومتری مشهد قرار دارد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/854133/حمله-ملخ‌ها-به-زمین‌ها-و-باغ‌های-خراسان
بستن   چاپ