پیام خراسان
از قهرمان سردشت تا دلاوران جزیره مجنون
سه شنبه 2 ارديبهشت 1404 - 09:07:50
پیام خراسان - گروه استان‌های دفاع‌پرس‌- «مرتضی محمدپور» فعال رسانه‌ای؛ عصر روز گذشته رواق امام خمینی (ره) در حرم مطهر رضوی میزبان آیین وداع با پیکر‌های مطهر سه شهید تازه تفحص‌شده بود. لاله‌های گمشده‌ای از خیل رزمندگان یگان‌های رزم خراسان که جبهه‌های غرب و جنوب‌غربی کشور، معراج ارواح مطهرشان شده و پیکرهایشان نیز هرکدام در نقطه‌ای از دشت‌های وسیع خوزستان و دامنه‌های صعب‌العبور کردستان و آذربایجان غربی در آغوش خاک پاک وطن بود.
با این حال، آثار برجای مانده از هرکدام توسط جستجوگران نور کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیرو‌های مسلح در مقاطع مختلف کشف و شناسایی شد تا سرانجام هر سه دوباره در یک روز، زائر امام مهربانی‌ها باشند. بنابر اعلام رسمی، قرار است پیکر‌های مطهر این سه شهید پنجشنبه چهارم اردیبهشت در اجتماع عزاداران سالروز شهادت امام صادق (ع) در شهر‌های گناباد، مشهد و نیشابور تشییع و در زادگاهشان به خاک سپرده شوند.
به همین بهانه، در گزارشی به بیان زندگینامه هرکدام از این سه قهرمان رشید مدافع وطن پرداخته است. اطلاعات مربوط به زندگینامه این سه شهید تازه تفحص‌شده از گفت‌و‌گو با «صدیقه خدیوی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی استخراج شده است.
شهید 18 ساله جزیره مجنون از تبار عابدین
«علی تقوی‌فر» 22 خرداد 1348 در روستای زیبد از توابع شهرستان گناباد متولد شد. خانواده‌اش همگی کشاورز بودند و جالب اینجا است که به جهت اهمیتی که این خانواده به نماز اول وقت و اقامه آن به جماعت در مساجد می‌دادند، میان اهالی آبادی به خانواده «عابدین» مشهور شده بودند. 
علی دوران ابتدایی و راهنمایی را در روستای زادگاهش سپری کرد و سپس برای تحصیل در مقاطع اول و دوم متوسطه راهی گناباد شد. دبیرستان طالقانی، محل تحصیل این نوجوان مأنوس با قرآن بود تا اینکه با آغاز تهاجم حزب بعث، در نیمه تحصیل راهی جبهه‌ها شد.
علی تقوی‌فر به‌عنوان غواص داوطلب بسیجی در لشکر پنج نصر عازم میدان دفاع از وطن شد و در نهایت، 18 ساله بود که بیستم تیرماه 1366 در جریان عملیات جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی توسط حزب بعث به فیض شهادت نائل آمد.

پیام خراسان

دانشجوی نخبه رشته ریاضی، غواص شهید لشکر 5 نصر
«ابوالفضل نصیری‌زو» هفتم دی 1347 در مشهد متولد شد. پس از تحصیل در مقاطع ابتدایی و متوسطه، با رتبه برتر کشوری در رشته ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد، اما در میانه دوران دانشجویی و با آغاز تهاجم حزب بعث، درس و دانشگاه را رها کرد و عازم جبهه‌ها شد.
با عضویت در یگان غواصی به‌عنوان بسیجی داوطلب لشکر پنج نصر خراسان مشغول دفاع از کشور شد، سرانجام 19 ساله بود که در جریان درگیری با دشمن بعثی در 28 تیرماه 1366 به شهادت رسید.
زمستان 1403 پیکر این شهید والامقام تفحص شد و از طریق پلاک شناسایی، هویت او احراز و به خانواده شهید اعلام شد.

پیام خراسان

چوپان چولانی، راهنمای تفحص شهید خراسانی
«اصغر مرشدلو» متولد هفتم آذر 1343 در روستای خرو علیا از توابع شهرستان زبرخان است. اگرچه با پایان تحصیلات در مقطع راهنمایی ناچار شد برای تأمین مخارج زندگی خانواده کارگری کند، اما با شروع جنگ تحمیلی، بی‌معطلی به جبهه‌ها شتافت و در منطقه غرب، نیروی لشکر ویژه شهدا از یگان‌های رزم خراسان بود.
این رزمنده خراسانی 15 اردیبهشت 1363 در عملیات حضرت قائم (ع)، درحالی که فقط 20 سال داشت، بر اثر اصابت گلوله مستقیم دشمن به شهادت رسید.
روایت یافتن پیکر مطهر این شهید نیز به‌نوبه خود جالب توجه است. گویا در همان زمان، پس از گذشت چند روز از شهادت اصغر مرشدلو، پیکر او به‌همراه دوتن از همرزمانش در دامنه ارتفاعات چولان در منطقه سردشت باقی می‌ماند که توسط یکی از چوپانان محلی کشف و به خاک سپرده می‌شود. این چوپان روستای چولان در روز‌های پایانی عمر خود در وصیتی به فرزندانشان، نشانی محل تدفین پیکر این سه شهید را برای فرزندانش ذکر می‌کند که با مطلع شدن جستجوگران نور، پیکر شهید پس از 41 سال، تفحص و از پلاک شد.
انتهای پیام/

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/855258/از-قهرمان-سردشت-تا-دلاوران-جزیره-مجنون
بستن   چاپ