پیام خراسان
یادداشت| برای مردی که آیت تواضع و «انقلابی‌گری» بود
سه شنبه 2 ارديبهشت 1404 - 13:24:01
پیام خراسان - دوم اردیبهشت سالروز ارتحال آیت‌الله حبیب‌الله مهمان نواز امام جمعه اسبق بجنورد و یار دیرین امام و رهبری است. در همه سال‌های حیات مبارک این عالم با عمل، انقلابی‌گری و عدم مماشات در برابر بدخواهان انقلاب به عنوان بزرگترین شاخص زندگی او بود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، آیت‌الله حبیب‌الله مهمان‌نواز، امام جمعه فقید بجنورد، از شخصیت‌های برجسته و اثرگذار تاریخ معاصر خراسان شمالی و از پیشگامان انقلاب اسلامی بود که زندگی و مسیر مجاهدت او سرشار از ایستادگی، مردمداری و التزام به اصول انقلاب بود.
همراهی وی با شهید هاشمی‌نژاد در مبارزات انقلابی و مهاجرت از کاریز نیشابور به بجنورد در شمال خراسان، موجب شد تا امام راحل در روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی حکم امامت جمعه را به نام این روحانی خوش نام صادر کنند. 
حکمی که تا سال ها پس از انقلاب و در دوران زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز ادامه داشت و 3 دوره نمایندگی مجلس خبرگان رهبیر از استان خراسان شمبزرگ نیز مهر تاییدی بر شخصیت انقلابی این مجاهد کبیر است.
ایشان نه‌تنها در سال‌های نخستین انقلاب، بلکه در تمامی فراز و فرودها، مصداق بارز یک انقلابی واقعی بود. صلابت، صراحت و ایستادگی ایشان در برابر بدخواهان و معاندان انقلاب، همواره زبانزد خاص و عام بوده است. حتی در شرایطی که برخی مسئولان یا خواص، مواضع محافظه‌کارانه اختیار می‌کردند، آیت‌الله مهمان‌نواز با شجاعت و بدون تعارف از ارزش‌های اصل انقلاب و ولایت فقیه دفاع می‌کرد. 
در سال 1388 و پس از ماجرای ننگین حرمت شکنی فتنه گران در عاشورای آن سال، یک روز زودتر از تمام کشور و هشتم دی ماه همراه جمع زیادی از مردم به خیابان ها آمد و تمام قد در برابر فتنه گران ایستاد.
در ماجرای سفر یکی از عوامل فتنه سال 88 به خراسان شمالی، آیت الله مهمان نواز با صلابتی که مرهون از روحیه انقلاب گری و تقوای ستیز این مرد خدا بود، در کنار جوانان انقلابی ایستاد و از ولایت فقیه دفاع کرد.
این روحانی با اخلاص در مدت 35 سال مسئولیت خطیر امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه، ضمن تبیین آرمان‌های انقلاب، پیگیر عملی عدالت، وحدت، محرومیت‌زدایی و ارتباط بی‌واسطه با مردم بود.
او از مشکلات و رنج‌های مردم غافل نبود و به عنوان ملجأ اقشار محروم، سعی می‌کرد خدمتگزار واقعی مردم باشد. نمود این زندگی مردمی در پیام مقام معظم رهبری و تعبیر «شریک تلخ و شیرین» زندگی مردم به چشم می خورد.
حاج حبیب الله مهمان نواز که دارای شرایط خاص علمی و بهره مندی از محضر اساتیدی هم چون «میرزا جواد آقای تهرانی» و امام راحل بود، در سال‌های نخست انقلاب با مهاجرت به بجنورد، در مقابل هجمه‌ها و شایعات و حتی غربت و تهمت ایستاد و این بخشی از بهای سنگین ایستادگی او در مسیر انقلاب بود؛ اما آیت‌الله مهمان‌نواز با روحیه صبر و ایمان، راه خدمت و مجاهدت را ترک نکرد. او با متانت و سعه‌صدر، این آزمون‌ها را پشت سر گذاشت.
در سال‌های پایانی عمر نیز ئس از خداحافظی خاضعانه از امامت جمعه و علی رغم تمایل رهبر انقلاب برای تصدی ئست نمایندگی ولی فقیه، هنگام انتصاب نماینده جدید ولی فقیه در استان، با کمال تواضع، احترام و حمایت خود را نسبت به تصمیمات رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام کرد و الگویی از ولایتمداری و اخلاص را ارائه داد.
خانه او همواره مأمن مردم و درِ آن به روی همه گشوده بود. ساده‌زیستی، فروتنی و مردم‌داری او باعث شد مردم از هر قشر و گروهی با او احساس قرابت کنند و وی را پناهگاه مشکلات خود بدانند.
اوج یک عمر خدمت و مجاهدت آیت‌الله مهمان‌نواز، در مراسم تشییع پیکرش متجلی شد. اقشار مختلف مردم، مسؤولان استانی و کشوری، روحانیون و شاگردان ایشان، در تشییع باشکوه این عالم وارسته حضور یافتند. چهارم اردیبشهت ماه سال 1397 خیابان‌های بجنورد، مملو از جمعیت عزاداری بود که با چشمانی اشکبار، با امام جمعه مردمی خود وداع کردند و این بدرقه تاریخی بار دیگر جایگاه ویژه اجتماعی و مردمی وی را اثبات کرد.
آیت‌الله مهمان‌نواز، الگوی «انقلابی بودن و انقلابی ماندن»، سعه‌صدر، تواضع و مردمداری و پایبندی به اصول انقلاب بود و وداع باشکوه مردم خراسان شمالی با او نشانه‌ای ماندگار از محبت و اعتماد عمومی نسبت به این چهره خدوم و تاثیرگذار است.
انتهای پیام/311/.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/855540/یادداشت|-برای-مردی-که-آیت-تواضع-و-«انقلابی‌گری»-بود
بستن   چاپ