پیام خراسان
هدف اکوسیستم خلاقیت مشهد، حل چالش‌های اساسی شهر است
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 16:19:33
پیام خراسان - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: اکوسیستم خلاقیت و نوآوری مشهد با هدف حل مسائل و چالش‌های زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی شکل گرفته و باید در تعامل دوسویه با مدیریت شهری به کار گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، حسین حسامی امروز _چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در نشست فعالان اکوسیستم خلاقیت و نوآوری با بیان اینکه یکی از راهبردهای اصلی شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، توجه به نوآوری و خلاقیت بوده است، اظهار کرد: بسیار خرسند هستیم که در قالب اکوسیستم خلاقیت و نوآوری مشهد، شاهد حضور و هم‌اندیشی با فعالان این عرصه هستیم.
وی افزود: اگر اکوسیستمی تشکیل می‌شود، اهداف مشخصی را دنبال می‌کند و هدف ما هم از اکوسیستم خلاقیت و نوآوری مشهد، حل مسائل و چالش‌های اساسی شهر است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: از جمله چالش‌هایی که این اکوسیستم باید مدنظر قرار دهد، چالش‌های زیست‌محیطی، اجتماعی، حاشیه شهر و جذب سرمایه‌گذار و توسعه اقتصادی و کمک به کارآفرینی است.
حسامی در ادامه با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری تصریح کرد: همان‌گونه که شهر هوشمند، مستلزم برخورداری از مردم، مدیران، کارگزاران، اصناف و گروه‌های هوشمند است، در حوزه خلاقیت و نوآوری هم همین نگاه باید حاکم شود.
وی با بیان اینکه در حوزه شهر هوشمند، زیرساخت‌های بسیار خوبی در مشهد ایجاد شده و گواهینامه شهرهای هوشمند دنیا را هم گرفته‌ایم که در خاورمیانه کم‌نظیر است، گفت: امروز باید وارد فاز عملیاتی و کاربردی در این حوزه شویم و با احصا و شناسایی مسائل و مشکلات مدیریت شهری، در مسیر حل آنها گام برداریم.
حسامی با بیان اینکه مدیریت شهری و فعالان عرصه خلاقیت و نوآوری باید در تعاملی دو سویه، مسائل یکدیگر را پیش ببرند، افزود: یکی از ظرفیت‌های ارزشمند شهرداری در این حوزه، کارخانه نوآوری است و آمادگی داریم که مدیریت این مجموعه را به صورت مشارکتی یا واسپاری پیش ببریم و از تصدی‌گری دوری کنیم.
در ادامه علی اسماعیلی، مدیر پارک علم و فناوری استان اظهار کرد: با هدف تقویت اکوسیستم نوآوری، آماده‌ایم تا با همکاری شهرداری مشهد، زمینه‌سازی لازم برای ایجاد صندوق‌های خطرپذیر در حوزه فناوری را انجام دهیم. این صندوق‌ها می‌توانند خلأ موجود در تأمین مالی استارت‌آپ‌ها را پر کنند و به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان استان کمک کنند.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای شهر در دوره چهارم، اختصاص یک درصد از بودجه شهرداری به حوزه فناوری و دانش‌بنیان الزامی است، ما پیشنهاد می‌کنیم خریدهای شهرداری از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان محلی صورت گیرد تا هم‌زمان با حمایت از این واحدها، درآمدزایی پایدار برای شهرداری نیز محقق شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی در ادامه گفت: مدیریت شهری مشهد با اجرای طرح‌هایی همچون پاسپورت مدیریتی، گام‌های مؤثری در هوشمندسازی خدمات شهری برداشته است، پیشنهاد می‌کنیم شاخصی برای اندازه‌گیری تحقق این یک درصد بودجه تعریف شود تا پیشرفت پروژه‌ها به صورت کمی و سالانه رصد شود.
اسماعیلی با اشاره به چهار محور کلیدی همکاری با شهرداری مشهد تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی موجب تربیت نیروهای جوان و حمایت از مراکز آموزشی مرتبط با فناوری می‌شود، همچنین تکمیل زنجیره ارزش همکاری پارک علم و فناوری با شهرداری برای ارائه خدمات نوآورانه در حوزه‌هایی همچون حمل‌ونقل هوشمند و مدیریت پسماند و ایجاد زیرساخت‌های واقعی توسعه مراکز رشد و آزمایشگاه‌های تخصصی در سطح شهر و تعامل بخش‌های دولتی و خصوصی و برگزاری مستمر نشست‌های مشترک برای هماهنگی بیشتر بین نهادها از جمله این موارد است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همکاری شهرداری با پارک علم و فناوری نه‌تنها به تحقق شعارهای اقتصاد مقاومتی کمک می‌کند، بلکه مشهد را به الگویی برای دیگر کلان‌شهرهای کشور در حوزه مدیریت فناورانه تبدیل خواهد کرد.
کد خبر 860203

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/856558/هدف-اکوسیستم-خلاقیت-مشهد،-حل-چالش‌های-اساسی-شهر-است
بستن   چاپ