پیام خراسان
نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده از آیت‌الله طالقانی این بار در شیراز برگزار شد؛ تاریخ را دیگر فاتحان نمی‌نویسند
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 22:39:47
پیام خراسان - به گزارش جماران؛ نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده از آیت‌الله طالقانی، صبح روز دوم اردیبهشت در مجموعه فرهنگی حافظ شهر شیراز افتتاح شد. این نمایشگاه به مدت 2 روز با همت مجتمع فرهنگی آیت‌الله طالقانی و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد استان فارس برگزار شده‌است. پیش از این در حاشیه مراسم ثبت و رونمایی لوح ثبت ملی خانه آیت‌الله طالقانی که در تهران برپا شده‌بود، همین عکس‌ها در موزه ملی ایران نیز به نمایش درآمد که به دلیل استقبال از نمایشگاه، مجتمع فرهنگی آیت‌الله طالقانی تصمیم گرفت عکس‌ها را در شهرهای دیگر نیز به نمایش بگذارد و قرعه اولین شهر به نام شیراز افتاد.
این نمایشگاه حدود 50 فریم عکس‌ از آیت‌الله طالقانی و همراهان او پیش و پس از انقلاب است. در میان این فریم‌ها، از عکس عکاسان به نامی چون عباس عطار تا عکس‌های آرشیو خانواده طالقانی دیده می‌شود که ارزش تاریخی دارد. 
گرچه مجتمع فرهنگی طالقانی در تلاش است تا با نمایش این تصاویر مستند، راوی حیات آیت‌الله طالقانی باشد اما هدف اصلی از برگزاری این نمایشگاه سفر به تاریخ است؛ تاریخ معاصر که روایت‌های متعددی از آن در دست است. خانواده طالقانی از طریق مجتمع فرهنگی تلاش دارد روایت دقیق‌تری از طالقانی، همراهان و هم فکران و وقایع آن دوران ارائه کند. گرچه برگزاری نمایشگاه عکس تنها بخشی از فعالیت‌های مجتمع در این راستا است و مجتمع از طریق تاسیس کتابخانه آنلاین «طالقانی و زمانه ما» و با بررسی بیش از 4 هزار سند مربوط به دوران زندگی طالقانی نیز گام‌های موثری برداشته است. 
*خوشا شیراز و وصف بی‌مثالش پس از تهران، شیراز میزبان پرشوری برای نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده از آیت‌الله طالقانی بود. ساعت 11 صبح روز سه‌شنبه، دوم اردیبهشت افتتاحیه این نمایشگاه با حضور طاهره طالقانی، دختر آیت‌الله طالقانی برگزار شد. علاوه بر طاهره طالقانی، چهره‌های مهم دیگری از جمله سید علی اصغر غروی، قرآن پژوه ، دکتر محمد مهدی جعفری، پژوهشگر دینی و استاد دانشگاه شیراز، مسعود سپهر، رئیس جبهه اصلاحات استان فارس، دکتر عبدالرحیم اسدی لاری، دکتر مهوش علیزاده و بسیاری دیگر از فعالان شهر شیراز، اعضای انجمن دوستداران نهج البلاغه و ... در این مراسم و نمایشگاه حضور پیدا کردند. 
مراسم افتتاحیه با اظهارات طاهره طالقانی آغاز شد. او در مورد عملکرد و اهداف مجتمع توضیح داد و پروژه کتابخانه آنلاین طالقانی و زمانه ما را به حاضران معرفی کرد. پروژه‌ای که از دل آن، ایده نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده از آیت‌الله طالقانی بیرون آمد و اجرایی شد. 
*طالقانی؛ گشوده برای هر تفکر طاهره طالقانی ضمن خوشامدگویی به مهمانان مراسم افتتاحیه در مورد هدف برگزاری این نمایشگاه گفت. او تاکید کرد که هدف از برگزاری این نمایشگاه صرفا نمایش عکس‌های تاریخی از پدر نیست بلکه هدف اصلی سفر به تاریخ و شکل‌گیری گفت‌و‌گو در خصوص حوادث تاریخی و البته بیان دقیق‌تر آن است. سفری تاریخی که به گفته طالقانی می‌تواند چراغ راه آینده باشد تا تجربه شده‌ها را دوباره تجربه نکنیم. 
بعد از آن دکتر مهوش علیزاده که از همراهان برگزاری این نمایشگاه بود نیز به حاضران خیرمقدم گفت. او طالقانی را «واجد صفات عالیه بارزی» توصیف کرد و یادآور شد که «شاید بعضی از این صفات را بتوان در دیگران یافت اما طالقانی جمیع صفات نیک را به جامعه عرضه کرد.» علیزاده نیز به گشودگی طالقانی نسبت به افکار و عقاید مختلف اشاره کرد و گفت «طالقانی دلش گنجینه‌ای بزرگ بود که برای درد و دل همگان و افکار متفاوت باز بود.» 
*طالقانی در خاطرات سید علی اصغر غروی، عضو نهضت آزادی و قرآن پژوه نیز در مراسم افتتاحیه خاطره‌ای از دیدار با طالقانی را با حاضران در میان گذاشت، آن زمان که بند 4 زندان قصر میزبان انقلابیونی چون بازرگان، سحابی، طالقانی، جعفری و ... بود. غروی با یادآوری خاطرات گذشته توضیح داد «ظهرهای دوشنبه ملاقات انجام می‌شد. ملاقات آزاد بود و به همین دلیل تعدادی از دانشجویان برای دیدار و حتی گپ و گفت سیاسی به ملاقات این افراد می‌رفتند. من ورودی سال 44 دانشگاه تهران بودم و از سال 45 عضو نهضت آزادی شدم. خاطرم هست که با تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران برای این ملاقات‌ها به زندان قصر می‌رفتیم که خیلی هم شلوغ می‌شد و بین 40 تا 100 دانشجو می‌آمدند و حتی صحبت از ادامه برنامه‌های سیاسی نیز در این ملاقات‌ها انجام می‌گرفت. جالب این که اول ملاقات با دانشجویان برگزار می‌شد و بعد دیدار خانواده.»

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/856861/نمایشگاه-عکس‌های-کمتر-دیده-شده-از-آیت‌الله-طالقانی-این-بار-در-شیراز-برگزار-شد؛-تاریخ-را-دیگر-فاتحان-نمی‌نویسند
بستن   چاپ