پیام خراسان
تحول در صنعت نشر با سالن‌های فناوری؛ تمرکز فلوشیپ سی‌وششمین نمایشگاه کتاب بر ادبیات کودک
شنبه 6 ارديبهشت 1404 - 12:46:38
پیام خراسان - - هومان حسن‌پور، عضو شورای سیاست‌گذاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به این سوال که راه‌اندازی سالن‌های فناوری نشر در نمایشگاه کتاب چه کمکی به این صنعت می‌کند؟ گفت: باید ببینیم سالن‌های فناوری نشر چه تغییراتی در بازار فرهنگی کشور ایجاد می‌کند. راه‌اندازی این سالن‌ها اتفاق جدیدی در ایران است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حسن‌پور درباره برپایی فلوشیپ در تهران که با هدف معرفی صنعت نشر کشورمان صورت می‌گیرد، توضیح داد: امسال تصمیم بر این گرفته شد روی موضوع کودک کار شود. ما برای برپایی فلوشیپ نیاز به استانداردسازی داشتیم. زبان کودک استانداردسازی خاص خود را دارد. چون زبان کودک با اصطلاحات مختلف آشنایی ندارد. ادبیات بزرگسالان پیچیدگی زیادی دارد، که باید در اولین گام این پیچیدگی حل شود، تا بتوان به بازار‌های بین‌المللی راه پیدا کرد. 
عضو شورای سیاست‌گذاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به این سوال که عدم عضویت ایران به معاهده برن (کنوانسیون حمایت از آثار ادبی و هنری مولفان) تاثیری در برپایی فلوشیپ در تهران ندارد؟ توضیح داد: خیر، پیش از این هم ناشران خارجی در نمایشگاه‌ها آثار نویسندگان ایرانی را می‌خریدند. مواردی هم بوده که ناشر ایرانی با مذاکره حق کپی رایت را خریداری کرده است. 
حسن‌پور در پاسخ به این سوال که آیا کشور‌هایی که توجه ویژه‌ای به تبادل فرهنگی و ترویج فرهنگ کشورشان را دارند، بیشتر از سایر کشور‌ها اقدام به برپایی فلوشیپ می‌کنند؟ گفت: این موضوع بستگی به این دارد که شما در هر انتخابی چگونه هوشمندانه رفتار کنید. در واقع، چنین رویداد‌هایی دو سویه است و منجر به تنوع و شناخت فرهنگی می‌شود. البته برقراری چنین رویداد‌هایی نیازمند مقدمات، مناسبات و ملاحظات است.
عضو شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره تاثیرات مستقیم شرایط سیاسی کشور نسبت به برگزاری چنین رویداد‌های فرهنگی توضیح داد: بله، برپایی چنین رویداد‌هایی مقدمات زیادی می‌خواهد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/858012/تحول-در-صنعت-نشر-با-سالن‌های-فناوری؛-تمرکز-فلوشیپ-سی‌وششمین-نمایشگاه-کتاب-بر-ادبیات-کودک
بستن   چاپ