پیام خراسان
شناسایی شته‌های مضر بلوط در جنگل‌های چهارمحال و بختیاری
شنبه 6 ارديبهشت 1404 - 14:15:05
پیام خراسان - فرشاد حقیقیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به شناسایی شته‌های مضر بلوط در جنگل‌های چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: دو گونه شته به نام‌های «Lachnus «roborus و « Phylloxera quercina» به‌عنوان مهم‌ترین آفات بلوط در منطقه شناسایی شده‌اند که خسارت‌های قابل توجهی به درختان بلوط وارد می‌کنند.
وی با اشاره به یافته‌های کلیدی در این پژوهش اظهار کرد: غالب گونه‌های شته، «Lachnus roborus»، که به برگ‌ها و شاخه‌های جوان بلوط حمله می‌کند و عسلک زیادی تولید می‌نماید و «Phylloxera quercina»، که در سطح زیرین برگ‌ها مستقر شده و با تغذیه از شیره گیاهی، باعث ایجاد لکه‌های زرد و تضعیف درختان می‌شود، می‌باشند.
مربی پژوهش بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به خسارت‌های این آفات بیان داشت: تضعیف درختان، کاهش رشد، تغییر شکل برگ‌ها و در موارد شدید، خشکیدگی درختان و گسترش روزافزون این آفات در جنگل‌های بلوط استان از جمله خسارت‌های عمده آفات است.
حقیقیان راهکارهای پیشنهادی را لزوم اجرای یک برنامه جامع مدیریت تلفیقی آفات (IPM) عنوان کرد و گفت: این برنامه باید شامل روش‌های سازگار با محیط زیست مانند استفاده از دشمنان طبیعی و تکنیک‌های غیر شیمیایی و همچنین، پایش مستمر سلامت جنگل و شناسایی دقیق آفات برای کنترل به موقع آن‌ها باشد.
وی با اشاره به اهمیت جنگل‌های بلوط یادآور شد: جنگل‌های زاگرس، به‌ویژه بلوط‌های استان چهارمحال و بختیاری، نقش حیاتی در حفظ آب و هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، و تأمین منابع آب دارند و حفاظت از این جنگل‌ها در برابر آفات، امری ضروری برای حفظ اکوسیستم و معیشت جوامع محلی است.
کد خبر 6446946

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/858101/شناسایی-شته‌های-مضر-بلوط-در-جنگل‌های-چهارمحال-و-بختیاری
بستن   چاپ