پیام خراسان

آخرين مطالب

تالاب زریوار بهشت پرندگان و از امن‌ترین زیستگاه‌ها است/مجوز شکار پرندگان آبزی در کردستان صادر نمی‌شود سازمان حفاظت محیط زیست

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: تالاب زریوار از مهم ترین منابع آبی و یکی از زیستگاه‌های مهم استان برای زیست پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی است و بهشت پرندگان و از امن‌ترین زیستگاه‌ها برای پرندگان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، پرندگان مهاجر هر ساله با آغاز فصل سرما از نقاط سردسیر قطب شمال همچون سیبری در روسیه به سمت نقاط گرمسیر در قطب جنوب کوچ می‌کنند و کشور ایران هم با دارابودن شرایط مناسب آب و هوایی، مأوای این پرندگان است.
استان کردستان نیز در مسیر مهاجرت پرندگان با داشتن زیستگاه‌ها و منابع آبی متنوع و فراوان، مأمن مناسبی برای پذیرای این پرندگان در چندماه از سال بوده و ضمن استراحت و ذخیره انرژی به راه خود ادامه می‌دهند. 
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر با آغاز فصل پاییز و پایین آمدن دمای هوا و شروع سرما در عرض‌های جغرافیایی بالاتر، به سمت عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر مهاجرت می‌کنند و منابع آبی کردستان هم در مسیر مهاجرت این پرندگان پذیرای دسته‌های بزرگی از آنها است.
فریبا رضائی ادامه داد: تالاب بین‌المللی زریوار و سدهای کردستان از جمله وحدت و آزاد سنندج، شهید کاظمی سقز، گلبلاغ بیجار، گاوشان کامیاران و سنگ سیاه قروه، قوچم دهگلان و سیازاغ دیواندره مهمترین منابع آبی کردستان بوده و گونه‌های مختلف پرندگان مانند فلامینگو، لک‌لک‌ها، باکلان‌ها،کاکایی‌ها، جغدها، ماهی‌خورک‌ها، سسک‌ها، چرخ‌ریسک‌ها، عقاب ماهی‌گیر، حواصیل خاکسترب و سفید، درنای معمولی، پلیکان، اردک سیاه کاکل و قو نیز از جمله مهمانان این منابع آبی است.
وی اظهار داشت: دی ماه سال گذشته در مجموع حدود 14 هزار قطعه پرنده از میان 19 خانواده پرندگان از جمله کشیم‌ها، باکلان‌ها، پرستوی دریایی، حواصیل‌ها، لک‌لک‌ها، مرغابی‌ها و قوش‌ها با 61 گونه شمارش شده است.
به گفته رضائی، پروانه شکار پرندگان آبزی تاکنون در استان صادر نشده و این ممنوعیت تا اطلاع ثانوی ادامه دارد و ضروری است که شکارچیان برای جلوگیری از انتقال بیماری و رعایت قانون از هرگونه شکار و صید غیرمجاز خودداری کنند.
وی افزود: یگان حفاظت اداره‌کل محیط زیست استان بصورت شبانه‌روزی منابع آبی را مورد پایش قرار داده و در صورت برخورد با هرگونه تخلف شکار و صید طبق قانون برخورد و متخلفین را به مراجع قانونی معرفی می‌کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: تالاب زریوار از مهمترین منابع آبی و یکی از زیستگاه‌های مهم استان برای زیست پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی است و بهشت پرندگان و از امن‌ترین زیستگاه‌ها برای پرندگان محسوب می‌شود.

پیام خراسان

رضائی با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز تعداد هفت هزار و 820 قطعه پرنده با 52 گونه مختلف پرنده در تالاب بین‌المللی زریوار سرشماری شده که دارای بیشترین تنوع و جمعیت پرندگان مهاجر در استان بوده است خاطرنشان کرد: بیشترین حضور پرندگان با 14 گونه متعلق به خانواده مرغابی‌های خوتکا، اردک سرسبز، اردک مرمری، سرحنایی، بلوطی، سیاه کاکل، مرگوس سفید، غاز خاکستری، فیلوش، اردک نوک پهن، گیلار، تنجه، آنقوت و اردک ارده‌ای بود.
مطالعه نحوه زندگی پرندگان مهاجر، تعیین مسیر مهاجرت، زیبا شناختی برای منطقه مورد مهاجرت و آشنایی مردم با این پرندگان و کمک به اکوتوریسم در مناطق یاد شده از اهمیت حضور و مهاجرت پرندگان به شمار می‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/284453/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با این موسیقی ملایم و بیکلام شب را به پایان ببرید

حادثه مرگبار برای سرنشین 8 ساله پژو در محور طبس

سقوط مرگبار از خودرو در محور طبس/سرنشین 8 ساله پژو جان باخت

سقوط مرگبار از خودرو در محور طبس

مرگ تلخ یک کودک توسط راننده 17 ساله

آتش سوزی 3 هکتار از جنگل های یوش نور

سیزده بدر در امامزاده میامی مشهد

آتش سوزی 3 هکتار از جنگل های یوش نور همزمان با روز طبیعت

حمله سگ 9 نفر را در این شهرستان روانه بیمارستان کرد

آیین باستانی سیزده بدر در دهکده ی چوبی نیشابور

جشن روز طبیعت در تربت جام

محمد اصفهانی از شادمهر عقیلی گفت

روز سیزده بدر در کاشمر

امامزاده سید طاهر الحسینی شهرستان بردسکن میزبان مردم در روز طبیعت

نمایشگاه گل یاس در مشهد

تشییع پیکر شهدای نیروی انتظامی مشهد مقدس

بخشی از برند "کیش" اعتبار گرفته از حوزه سلامت است

سقوط مرگبار از خودرو در محور طبس؛ سرنشین 8 ساله پژو جان خود را از دست داد

در آستانه فاجعه؛ سقوط شیاطین سرخ به قعر تاریخ!

گود زینل خان، آماده میزبانی رویداد خاص کشتی

قطعه «وطن» با اجرای پویا بیاتی

اجرای زنده محمد اصفهانی از قطعه «امشب در دل شوری دارم»

سقوط مرگبار کودک 8 ساله از خودرو پژو در محور طبس

برخورد ستاره‌های نوترونی؛ راز عناصر سنگین فاش شد

واژگونی خودرو سواری در محور قوچان به چناران 4 مصدوم داشت

حمله سگ در سبزوار 9 نفر را مجروح کرد

حمله سگ 9 نفر را راهی بیمارستان کرد

مشهد فردا تعطیل نیست

مردم حافظ و نگهبان عرصه های منابع طبیعی باشند

ترافیک سنگین در مسیرهای بازگشت از ییلاقات مشهد

ادارات این استان فردا تعطیل نیست

ترفند درست کردن سوسیس کدوسبز | برای یه بار هم شده باید این دستور رو امتحان کنی

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محور‌های مواصلاتی کشور

یک سگ 9 نفر را روانه بیمارستان کرد + جزییات

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

افزایش حدود 3 میلیون لیتری تولید بنزین در کشور

بازدید میدانی استاندار خراسان رضوی از مسیرهای تردد مسافران در روز طبیعت

هم‌دردی پپ با دشمن قدیمی؛ حق با مورینیو بود

9 نفر در سبزوار بر اثر حمله سگ مجروح شدند

قسمتی از اولین اتود ترانه «حسرت» در سال 1376 با صدای محمد اصفهانی

ترافیک در برخی محورهای خراسان شمالی نیمه سنگین است

لاغری با پسته خام: راز کاهش وزن طبیعی و سالم!

حمله سگ 9 نفر را در سبزوار مصدوم کرد

ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی ملت ایران در دوازدهم فروردین به بار نشست

برگزاری نشست طلاب و روحانیون جنوب فارس به میزبانی مدرسه علمیه رضویه لامرد + عکس

تئوری توطئه پیش از بازی بارسا - اتلتیکو؛ لوزان کجاست

اولین پیام هالند به هواداران: برمی‌‌گردم

چالهان‌اوغلو: دوست دارم روزی برای گالاتاسرای بازی کنم

مدیر محکوم‌شده یوونتوس به میلان می‌رود

اتهامات تند لاپورتا علیه مدیران لالیگا