پیام خراسان

آخرين مطالب

دیکلوفناک چه بلایی سر این نوع از پرندگان و سپس حیات انسان‌ها آورد؟

مرگ 500 هزار نفر به خاطر کرکس ها! علمي

مرگ 500 هزار نفر به خاطر کرکس ها!
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - این پرندگان به طور تصادفی در هند مسموم شدند. تحقیقات جدید در مورد رخداد‌های بعدی نشان می‌دهد که چگونه سقوط حیات وحش می‌تواند برای انسان‌ها کُشنده باشد.

این که بگوییم کرکس‌ها به ندرت مورد تحسین قرار می‌گیرند بیان ملایمی از وضعیت خواهد بود. کرکس‌ها با رژیم غذایی شان که از مردار تغذیه می‌کنند و سر بدون پرشان اغلب از سوی انسان‌ها با دیده انزجار نگریسته می‌شوند. با این وجود، حقیقت آن است که ان پرندگان از طریق بلعیدن مردار سال هاست که خدمات نظافتی حیاتی را به سیاره زمین ارائه کرده اند.
به نقل از نیویورک تایمز، اقتصاددانان اکنون رقم بسیار بالایی را در مورد کرکس‌ها و اینکه تا چه اندازه می‌توانند حیاتی باشند ارائه کرده اند. طبق مطالعاتی صورت گرفته در هند از حدود دو دهه پیش که ناپدید شدن ناگهانی کرکس‌ها در آن کشور آغاز شد این پدیده بحرانی منجر به مرگ نیم میلیون انسان در طول پنج سال شده است.
نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد فقدان کرکس‌ها باعث شده تا لاشه‌های پوسیده دام‌ها که پیش‌تر توسط آن‌ها خورده می‌شد آبراه‌ها را آلوده کرده و به غذایی برای سگ‌های وحشی که می‌توانند ناقل هاری باشند تبدیل شده است. "آنانت سودارشان" یکی از نویسندگان مقاله مرتبط با آن پژوهش و استاد اقتصاد در دانشگاه وارویک در انگستان می‌گوید: "این یک شوک بهداشتی بسیار منفی بود".
این یافته‌ها پیامد‌های ناخواسته‌ای که انقراض حیات وحش می‌تواند موجب شود را آشکار می‌سازد به ویژه در مورد حیواناتی که نقش بزرگی در اکوسیستم ایفا می‌کنند و به عنوان گونه‌های اصلی شناخته می‌شوند. اقتصاددانان به دنبال سنجش میزان چنین تاثیراتی هستند. برای مثال، مطالعه‌ای در ایالات متحده نشان می‌دهد از بین رفتن درختان زبان گنجشک نرخ مرگ و میر انسان‌ها بر اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و تنفسی را افزایش داده است.
محققان در ویسکانسین دریافتند که حضور گرگ‌ها، برخورد وسایل نقلیه با گوزن‌ها را یک چهارم کاهش می‌دهد و باعث ایجاد سود اقتصادی‌ای می‌شود که 63 برابر بیش از هزینه کشته شدن دام توسط گرگ‌ها می‌باشد.
"ایال فرانک" اقتصاددان دانشگاه شیکاگو می‌گوید:" تنوع زیستی و عملکرد اکوسیستم برای انسان مهم است". 
هندوستان زمانی محل زندگی ده‌ها میلیون کرکس بود. دکتر سودارشان که در دهلی نو بزرگ شده به یاد می‌آورد که گله‌های بزرگی از کرکس‌ها را در مسیر مدرسه و بازگشت اش از مدرسه به خانه می‌دید. او می‌گوید:"رودخانه مملو از کرکس‌های عظیم الجثه بود که پایین می‌آمدند و لاشه‌ها را می‌خوردند. سپس آنان بسیار سریع ناپدید می‌شدند".
برای سالیان متمادی مرگ کرکس‌ها به مثابه یک راز باقی مانده بود. با این وجود، دانشمندان در سال 2004 میلادی دریافتند که داروی ضد التهابی دیکلوفناک که بر روی گاو‌ها استفاده می‌شود برای کرکس‌ها به شدت سمی است. یک دهه پیش ازآن حق ثبت اختراع آن دارو منقضی شد و منجر به استفاده دامپروران از نسخه‌های ارزان‌تر آن شد. حامیان محیط زیست تلاش کردند تا آن دارو را برای استفاده در دامپروری ممنوع کنند و در سال 2006 میلادی موفق به این کار شدند. با این وجود، تا آن زمان از جمعیت کرکس‌های هندی به میزان بیش از 95 درصد کاسته شده بود. از نظر اکوسیستم کرکس‌ها از لحاظ عملکردی منقرض شده بودند.
دکتر فرانک و دکتر سودارشان برای ارزیابی پیامد‌های این موضوع بر روی زندگی انسان‌ها ابتدا از نقشه‌های محدوده استفاده کردند تا مشخص کنند کرکس‌ها کجا زندگی کرده و کجا زندگی نکرده اند. مقایسه میزان مرگ و میر انسان‌ها بین آن مناطق بسیار کلیدی بود، زیرا مکان‌هایی که هرگز خانه تعداد قابل توجهی از کرکس‌ها نبوده اند به عنوان نوعی کنترل برای آزمایش طبیعی وحشتناک انجام شده توسط دیکلوفناک عمل می‌کردند.
زمانی که اقتصاددانان به داده‌های خام ترسیم شده بر روی نمودار توجه کردند تقریبا نمی‌توانستند باور کنند که تا چه اندازه دقیقا با آن چه که براساس گزارش‌ها پیش بینی کرده بودند انطباق داشت. در مناطقی که کرکس‌ها زندگی می‌کردند یک سال پس از کاهش قیمت دیکلوفناک نرخ مرگ و میر انسان در سال 1994 میلادی شروع به افزایش کرد و این روند صعودی در سال‌های آینده ادامه یافت.
از سوی دیگر در مناطقی که محل زندگی کرکس‌ها نبودند نرخ مرگ و میر به طرز قابل توجهی ثابت باقی مانده بود. اقتصاددانان برای آزمایش آن چه می‌دیدند شواهد دیگری مانند تغییرات در کیفیت آب و فروش واکسن‌های هاری را بررسی کردند.
در پاکستان و نپال نیز پرندگان توسط دیکلوفناک از بین فته اند. دانشمندان می‌گویند در نپال جایی که ممنوعیت استفاده از دیکلوفناک در دامپروری موثرتر بوده جمعیت کرکس‌ها طی هفت سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. دانشمندان هشدار می‌دهند که دولت‌های اروپایی و جنوب آسیایی هنوز دارو‌های دامپروری را به اندازه کافی برای محافظت از کرکس‌ها تنظیم نمی‌کنند.
کرکس‌ها در آفریقا اغلب قربانیان ناخواسته لاشه‌های مسموم می‌شوند که برای کشتن شکارچیانی مانند شیر و کفتار طراحی شده اند و جمعیت کرکس‌ها در آن جا نیز به شدت کاهش یافته است. در آمریکای شمالی جمعیت کرکس‌ها به طور کلی پایدار بوده یا در حال افزایش هستند اگرچه جمعیت کرکس‌ها در کالیفرنیا به شدت در معرض خطر است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/707120/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسئولین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی 7 شهرستان خراسان رضوی منصوب شدند

مسیرهای کوهستانی خراسان رضوی مه‌آلود است

میزبانی کویر از نرگس‌های چشم‌نواز

تشدید یخبندان در خراسان جنوبی

راز پنهان آخرین شب بشار اسد در دمشق

مصوبات سفر رئیس جمهور شهید برای بانوان خراسان شمالی محقق شد

راز تراشیدن سبیل کریم باقری پیش از بازی با قطر فاش شد!

دختران رسانه‌ای مشهدی گردهم آمدند

هشدار زرد هواشناسی نسبت به تشدید آلودگی هوا

پایان میزبانی مشهد از لیگ دسته دو والیبال بانوان

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، یکشنبه 2 دی

جنایت وحشتناک در دورهمی یلدایی | پاچین های منقل ویلا به خون نشست

تهدید معیشت کارگران، این بار با حذف ارز نیمایی

هواشناسی هشدار داد/ آلودگی هوا تشدید می‌شود

وزیر بهداشت: مالیات خیرین برای نخستین بار نشان دار شد

معابر و بزرگراه‌های تهران زیر بار ترافیک سنگین رفت

تفکرات خاص در کشور خسارت‌بار است، نه عضویت در NPT

سرعت تفکر انسان چقدر است؟

مناسبت روز/ یکشنبه، 2 دی

کشف مکمل‌های ورزشی قاچاق در بجنورد

همه چیزهایی که در مورد سریال جدید هری پاتر باید بدانید

چگونه حضرت زهرا(س) روزگار تاریک زنان را تغییر دادند؟

نشست استاندار همدان با بانوان استان و تجلیل از مادر سه شهید چنگیزی

سفر گروه جهادی درمان و سلامت تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بیرجند

استاندار خراسان رضوی به منزل مادر شهید رئیسی رفت

مسمومیت پنج نفر در تربت حیدریه در اثر نشت گاز مونوکسید کربن

آیت‌ا...علم‌الهدی تاکید کرد: تبیین مسائل روز اسلام برای مسلمانان جهان

جنایت فامیلی در دورهمی یلدایی در یک باغ/ قاتل خودش را تسلیم کرد

اضافه شدن قابلیت هوش مصنوعی به موتور «جستجوی گوگل»

انقلابی در دنیای بوکس: اولین داور هوش مصنوعی در رینگ

بزرگترین طرح زیست‌محیطی شمال شرق کشور در آستانه بهره‌برداری

صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - یکشنبه 2 دی

دیدار استاندار خراسان رضوی با مادر شهید رئیسی

بازگشت ایده حذف 4 صفر پس از 5 سال

تلاش شورای شهر بجنورد برای برپایی باشکوه اجلاس سراسری نماز

کتاب «انسان از دیدگاه اسلام» به زبان تائی ترجمه شد

با بهزاد خلج که این روزها ستاره بلامنازع تلویزیون است آشنا شوید/ تصاویر

صدور هشدار آلودگی هوا برای10 شهر+ اسامی

متهم چای دبش: من یک کارتابل داشتم

جا دادن یک زمین فوتبال روی یک قاشق چای‌خوری!

استاندار خراسان رضوی با مادر شهید رئیسی دیدار کرد

نمایشگاه توانمندی‌های بانوان در چناران برپا شد

تصاویر/برگزاری چهارمین رویداد آموزشی و تخصصی توانا در محل دانشگاه آزاد بجنورد

چین به دنبال راز شکل‌گیری جهان هستی از روی ذرات شبح

اسکوچیچ: شکل باخت‌های تراکتور فاجعه‌بار است

پایتخت یمن بار دیگر هدف حمله هوایی قرار گرفت

اعزام 80 نفر از مداحان خراسانی جهت دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی

گلایه از عملکرد سلیقه‌ای بانک‌ها در پرداخت وام مسکن

نصب کنتورهای دیواری انشعابات آب خراسان جنوبی اختیاری شد

قاتل بی‌رحم دختر مشهدی به سزای عملش رسید