پیام خراسان

آخرين مطالب

چراغِ کم‌فروغ سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی خلیل‌آباد اجتماعي

چراغِ کم‌فروغ سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی خلیل‌آباد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی شهرستان خلیل‌آباد در جنوب غربی خراسان رضوی، از جمله شهرستان‌هایی است که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی و دامداری است و 80 درصد مردم منطقه به ‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در این بخش اشتغال دارند.
این شهرستان با داشتن قریب شش هزار هکتار باغات انگور قطب تولید این محصول در شرق کشور به‌ حساب می‌آید.
علاوه بر این وجود باغات پسته و انار و واحدهای تولیدی گلخانه‌ای محصولات کشاورزی این شهرستان باعث شده خلیل‌آباد در زمینه کشاورزی ظرفیت‌های و پتانسیل‌های قابل‌تأملی داشته باشد اما با وجود این پتانسیل‌ها، چراغ سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در این شهرستان بسیار کم‌فروغ است.
جای خالی صنایع تبدیلی انگور و مشتقات آن در خلیل‌آباد
بدون شک زنجیره تولید محصولات کشاورزی زمانی تکمیل می‌شود که تمامی حلقه‌های این حوزه در کنار هم قرار گیرند اما در شهرستان خلیل‌آباد باوجود پتانسیل‌های متعدد بخش کشاورزی اعم از باغات انگور، انار و پسته، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، زنجیره تولید محصولات کشاورزی را با نواقصی مواجه کرده است. اگر چه بخش کشاورزی در خلیل‌آباد در چرخه اقتصاد شهرستان، حجم قابل‌توجهی را به خود اختصاص داده و در رونق اقتصاد منطقه تأثیرگذار است.
محمود شبان مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه جای واحدهای صنایع تبدیلی انگور و مشتقات آن در این منطقه خالی است؛ گفت: طی سال‌های اخیر در حوزه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی تلاش‌هایی شده و برنامه ما توسعه زیرساخت‌ها در این زمینه در شهرستان بوده است. 
وی اظهار کرد: در خلیل‌آباد 5 واحد سردخانه با ظرفیت 11 هزار تن به‌ عنوان پیش‌نیاز امور صادرات محصولات کشاورزی احداث ‌شده است و به سمتی رفته‌ایم که برای ثابت ماندن کیفیت کشمش شهرستان، محصول تولیدی کشاورزان در سردخانه نگهداری می‌شود تا محصول کشاورزان بازارپسندی خود را حفظ کند.
شبان از خلیل‌آباد به ‌عنوان قطب سردخانه‌ای در منطقه ترشیز یاد کرد و گفت: در شهرهای هم‌جوار هیچ شهری ظرفیت سردخانه‌ای خلیل‌آباد را ندارد.
وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر توانسته‌ایم زمینه صادرات کشمش خلیل‌آباد را به ‌طور مستقیم به کشورهای حوزه خلیج‌فارس فراهم کنیم؛ افزود: در زمینه صنایع تبدیلی، شاهد راه‌اندازی پانزدهمین کارخانه کشمش مجهز به دستگاه سورت لیزری در شهرستان بودیم که با راه‌اندازی این واحد ظرفیت کارخانجات کشمش منطقه به 15 هزار تن در سال رسید لذا خلیل‌آباد از نظر وجود کارخانجات کشمش پاسخگوی نیاز تولید شهرستان هست اما باید در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی انگور به‌طورجدی اقدام شود.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما به سرمایه‌گذاران این است که با توجه به تولید میزان قابل‌توجهی انگور در شهرستان در پی ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری در حوزه تولید سرکه، شیره، آب‌غوره و کنستانتره انگور یا در زمینه احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی انار و مشتقات آن از جمله آب انار، رب انار، شربت انار و ... ورود کنند و ما هم در زمینه صدور مجوزها و واگذاری زمین و سایر مشوق‌ها همکاری لازم را با سرمایه‌گذاران خواهیم داشت.

پیام خراسان

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد بیان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در زمینه انار و انگور در شهرستان در اولویت سرمایه‌گذاری قرار دارد و چنانچه سرمایه‌گذاران به این موضوع ورود کنند به ‌طور جدی از آنها حمایت می‌کنیم زیرا جای خالی واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی را در شهرستان به‌خوبی حس می‌کنیم.
ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در خلیل‌آباد ازاین‌رو دارای اهمیت است که اگر آنها زیرمجموعه بخش کشاورزی در نظر گرفته شوند در اقتصاد منطقه نقش قابل‌ توجهی دارند. هر چند تاکنون این بخش نتوانسته در چرخه اقتصاد جایگاه قابل قبولی داشته باشد. اگرچه کارشناسان حوزه اقتصاد معتقدند؛ وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی در چرخه اقتصاد ضرورت دارد و می‌تواند بین تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی به‌عنوان یک حلقه واسطه عمل کند اما به این مهم در خلیل‌آباد تاکنون بی‌توجهی شده است و در نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، جهش تولید در بخش کشاورزی شهرستان شاهد نبوده‌ایم.
ضرورت جلوگیری از خام فروشی محصول انگور کشاورزان
رئیس اتاق اصناف کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به اینکه در خلیل‌آباد قریب 20 واحد فرآوری کشمش فعالند که پس از تبدیل محصول انگور باغداران به کشمش آنها را با شستشو و بی دم کردن و جدا کردن کشمش‌های سیاه و بی‌کیفیت با لیزر، با سورت و بسته‌بندی این محصول برای صادرات آماده می‌شود؛ گفت: همه کارخانه‌های کشمش در این شهرستان به این صورت فعالیت دارند و البته تعدادی از آنها هم امکان شستشو و گرمخانه کشمش را ندارند.
روح ا... ناصری کندری افزود: در شهرستان تنها امکان فرآوری محصول انگور است و در حوزه صنایع تبدیلی اقدامی انجام‌ نشده است. البته به‌ صورت سنتی تهیه شیره انگور، آب‌غوره، سرکه و ... انجام می‌گیرد و واحد صنعتی در این حوزه فعال نیست.
وی ادامه داد: وجود یک واحد صنعتی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی انگور می‌تواند برای کشاورزان شهرستان مشکل‌گشا باشد و سودآوری خوب و ارزش‌افزوده بالایی به همراه داشته باشد.
ناصری بابیان اینکه فعالیت واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی موجب جلوگیری از خام‌فروشی بسیاری از محصولات تولیدی می‌شود؛ گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نیاز اساسی برای کشاورزان است به ‌ویژه آن‌که منجر به افزایش ارزش اقتصادی محصولات تولیدی می‌شود.
وی افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی علاوه بر این که از هدر رفتن و دورریز محصولات کشاورزی جلوگیری می‌کند و ماندگاری محصول کشاورزی را بالا می‌برد. همچنین به ایجاد ارزش‌افزوده محصولات کشاورزی کمک می‌کند.

پیام خراسان

رئیس اتاق اصناف کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به اینکه شهرستان قطب تولید انگور و کشمش است لذا رایزنی‌هایی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و شهرداری کندر در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی انگور انجام شد اما به نتیجه نرسید، اظهار کرد: متأسفانه تاکنون سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را نتوانسته‌ایم در زمینه سرمایه‌گذاری در این حوزه توجیه کنیم حال ‌آنکه اگر بتوانیم با فعالیت کارخانجات صنعتی، انگور را به محصولات مختلفی تبدیل کنیم سود خوبی برای کشاورزان دارد.
ناصری اظهار کرد: تاکنون در منطقه در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی انگور کاری انجام‌ نشده و سرمایه‌گذاران ریسک سرمایه‌گذاری در این زمینه را نمی‌پذیرند حال‌آنکه سرمایه‌گذاری در این زمینه با کمترین ریسک خواهد بود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به‌جای خالی فعالیت واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی انگور در خلیل‌آباد پیشنهاد داد؛ شهرداری‌های منطقه با سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌توانند درآمد پایداری کسب کنند.
با توجه به ظرفیت شهرستان در زمینه تولید محصولات کشاورزی، وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی و تلاش برای فرآوری محصولات کشاورزی ازجمله مؤلفه‌هایی است که می‌تواند سیمای اقتصاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد را دگرگون کند و سبب تغییرات چشمگیری در اقتصاد شهرستان شود.
امید آنکه سرمایه‌گذاران به این حوزه ورود کنند و با تشکیل تعاونی ویژه انگور کاران و تجمیع سرمایه‌های خرد و سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بتوان حال کشاورزان و کشاورزی منطقه را بهتر کرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/728122/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امام جمعه بخش خبوشان منصوب شد

اعلام نحوه فعالیت طلافروشی‌های مشهد در روز شنبه

ثبت 22 وقف جدید در خراسان شمالی

عقب‌ماندگی‌های خراسان شمالی جبران شود

قالیباف حرم مطهر حضرت علی بن باقر(ع) را زیارت کرد

آغاز به کار بزرگترین نمایشگاه خودرو ایران در مشهد+ تصویر

افتتاح سینما صدر (رودبار) در جنوب استان کرمان / نگاه جهادی و ملی در سینماسازی، به بار نشست

زنگ مهر بیمارستان اکبر مشهد نواخته شد

ستاره استقلالی از افتتاح میوه و تره و بار در محله اش می گوید

(تصاویر) معماری استثنایی یک «خانۀ جنگلی» در شیلی

تلاش 100 آتش‌نشان برای اطفای حریق انبار چوب در مشهد

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز، پنجشنبه 29 شهریور+ اکران «قیف» و قیمت بلیت

سرلشگر سلامی: ایران با هیچ ظالمی سر سازش ندارد

مسابقات کشتی مددجویان ندامتگاه‌های قم برای اولین بار

طرح باغ مادری انگور برای نخستین بار در تاکستان اجرا شد

پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی

تولید سالانه 31 تن عسل در تربت‌ حیدریه

روایت سردار سلامی از دستور ویژه رهبری/سردار شیرازی گفت یک روز رهبر انقلاب پس از نماز صبح او را احضار کرده و پیگیر نتیجه رسیدگی به خانواده شهدا شده‌اند

ماندگاری هوای خنک در خراسان رضوی

سرلشکر سلامِی: ایران با هیچ ظالمی سر سازش ندارد

بهره‌برداری از 40 پروژه شهری در حاشیه شهر مشهد

300 شرکت مهندسی خراسان‌رضوی از بخشنامه تامین‌اجتماعی متضرر شدند

محصول وارداتی سایپا به مشهد آمد/ عکس

270 میلیون ریال کلاهبرداری اینترنتی در گناباد/ سه متهم دستگیر شدند

مصدومیت 2 آتش نشان در جریان مهار آتش انبار چوب در مشهد

عیادت فرمانده سپاه از سفیر ایران و مجروحان لبنانی

عوارض بارداری در خراسان‌رضوی با مراقبت‌های مستمر 65 درصد کاهش یافت

عیادت سردار سلامی از سفیر ایران

فیلم/ عیادت سرلشکر سلامی از مجروحان حملۀ تروریستی در لبنان

آغاز به کار پویش نوشت افزار 1403 در خراسان رضوی

خراسان رضوی با بیش از 90 درصد حدنگاری اراضی کشاورزی رتبه اول کشور را دارد

فیلم| دیدار مسوولان ارتش با جانبازان خراسان رضوی

متضرر شدن 300 شرکت مهندسی خراسان‌رضوی از بخشنامه تامین‌اجتماعی

سرلشکر حسنی: نقش همسران ارتشی‌ها و سربازان را کتاب خواهیم کرد

بازار کتاب عراق مستعدترین بازار برای ناشران ایرانی است

نمایشگاه صلح و دفاع ارتش فرصت خوبی برای تبادل دانش نظامی است

عکس/ اختتامیه نمایشگاه بین المللی کتاب صلح و دفاع

جلسه ستاد استقبال از مهر در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد

هوای خنک در خراسان رضوی ماندگار است

محدودیت های ترافیکی روز 31 شهریور در مشهد مقدس

امانی خبر داد: مشهد میزبان نشست هم اندیشی مسئولین فرهنگی فدراسیون‌ها و ادارات کل ورزش و جوانان

26 هزار میلیارد ریال برای تجهیز مراکز فنی و حرفه‌ای مصوب شد

2 هزار رقبه خراسان شمالی قابل احیا است

رییس دادگستری خراسان شمالی: ساماندهی مسیل گلستان شهر سرعت گیرد

4 فوتی در تصادفات شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی

توزیع اقلام آموزشی بین مدارس مناطق عشایری

بدرقه تابستان با هوای خنک در خراسان رضوی

پرداخت 61 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال سربازان منقضی خدمت در خراسان جنوبی

توقیف 55 خودروی شوتی در خراسان جنوبی

اختصاص 61 میلیاردی تسهیلات اشتغال سربازان در خراسان جنوبی