پیام خراسان

آخرين مطالب

اصلاح قیمت داخلی زغال سنگ ایمنی معادن را افزایش می‌دهد گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایران اکونومیست افزود: تفاوت قیمت زغال سنگ وارداتی با زغال سنگ تولیدی در داخل کشور روی سطح ایمنی این نوع معادن تاثیر می‌گذارد و این موضوع نیازمند چاره اندیشی است.
وی بیان کرد: مصرف زغال سنگ به عنوان سوخت برای احیای حالت جامد سنگ آهن و سایر فلزات معدنی استفاده می شود، در این راستا سالانه 2.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
5 میلیون تن زغال سنگ در کشور تولید و 2.5 میلیون تن زغال سنگ وارد ایران می‌شود، با احتساب هزینه حمل و بارگیری، هزینه هر تن زغال سنگ وارداتی به ایران 160 میلیون ریال تمام می‌شود.
یک فعال معدنی حوزه زغال سنگ گفت: هر تن زغال سنگ استخراج شده توسط معدن کار ایرانی در داخل کشور 50 میلیون ریال خریداری می‌شود، این موضوع باعث می‌گردد که معدن کار بخشی از هزینه‌های مربوط به ایمنی معادن را برای تداوم فعالیت معدن حذف کند و در یک شرایط تقریبا ناایمن فعالیت نماید.
وی اظهار کرد: در این راستا خرید زغال سنگ به قیمت غیردستوری و جهانی موجب ارتقای سطح ایمنی معادن می شود و دستگاه های نظارتی می توانند با اجبار کردن رعایت دستورالعمل های ایمنی و نظارت دقیق تر، سطح ایمنی در معادن را افزایش دهند.
مافی میزان ذخیره زغال سنگ در استان خراسان رضوی را 750 هزار تن ذکر کرد و گفت: معدن زغال سنگ طبس بالاترین حجم از ابزارآلات ایمنی در معادن را در اختیار داشت اما با این اوصاف دچار حادثه شد، این موضوع زنگ خطری برای سایر معادن زغال سنگ در کشور است.

پیام خراسان

نبود نقشه راه بزرگترین مشکل معادن کشور
نائب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: در حادثه اخیر مربوط به معدن زغال سنگ طبس، شایعات زیادی در فضای مجازی توسط افراد غیرمتخصص یا مسوولان ناآگاه عنوان شد و فضای حاکم بر این حادثه را تیر و تار کرد، لازم است مقرراتی وضع شود تا در حوادثی این گونه ، اطلاع رسانی از مبادی درستی انجام گیرد.
مافی اضافه کرد: در واقع برای ارتقای وضعیت ایمنی معادن بویژه معادن زغال سنگ، ضروری است دستورالعمل‌های جدیدی تدوین و با نظارت دقیق تر اجرایی شود.
وی اظهار کرد: در سه سال گذشته اثرات تلاش دولت برای رفع مشکلات معادن را به نسبت دولت های قبل بیشتر احساس کردیم، مصوبات دولت به سمتی پیش رفت که مشکلات معادن را برطرف کند، مهمترین مصوبه اجرای بندی از قانون معادن مبنی بر بازگشت حقوق دولتی به استان محل فعالیت آن بود، به طوری که باید 65 درصد از این حقوق به استان و 15 درصد به ارتقای سطح زیرساخت های آن استان اختصاص یابد.
این فعال معدنی حوزه زغال سنگ افزود: تا قبل از دولت سیزدهم، بازگشت حقوق دولتی معادن به خراسان رضوی انجام نمی گرفت اما حقوق دولتی معادن در استان های یزد، اصفهان و کرمان از خزانه کشور به آن استان ها بازمی‌گشت تا رفع ارتقای سطح زیرساخت های آن شود، در سه سال گذشته با پیگیریهای دولت، حقوق دولتی که معادن خراسان رضوی به خزانه می‌پرداختند، به خود استان بازگردانده شد.
وی در عین حال بزرگترین مشکل معادن کشور را نبود نقشه راه و برنامه بلندمدت مشخص برای صنایع معدنی ذکر کرد و گفت: این موضوع باعث شده است که فعالان معدنی در برابر تغییرات جهانی قیمت مواد معدنی، به صورت واکنشی عمل کنند نه آنکه مسیر خود را در جهت هدف مشخص شده، ادامه دهند.
مافی تاکید کرد: لازم است در یک برنامه و راهبرد مشخص، اکتشاف معدنی توسط دولت مطابق با استاندارد جهانی تکمیل شود، استخراج مواد معدنی از مسیرهای قانونی در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا در راستای اهداف تعیین شده، استخراج مواد معدنی را انجام دهند.

پیام خراسان

اکتشاف معدن در ایران سنتی انجام می شود
وی خاطر نشان کرد: ایران یک درصد از خاک دنیا و هشت درصد از منابع کشف شده در جهان را در اختیار دارد؛ اما عمق متوسط اکتشاف معدنی در دنیا 80 متر و در ایران 20 متر است، سطح فناوری و ماشین آلات در بخش اکتشاف معدنی در کشورمان بسیار پایین است و اکتشاف معدنی به صورت سنتی انجام می گیرد.
نائب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: قدیمی‌ترین معدن کاران و مبدع معدن کاری زیرزمینی در دنیا مربوط به ایران است، در حالی که ایران صاحب سبک در اکتشاف معدنی در دنیا بوده اما امروز با فناوری قدیمی و روش بسیار سنتی در حال اکتشاف معادن است.
وی گفت: با توجه به نعمتی که خداوند در خصوص معادن به ایران بخشیده، باید فرهنگ سازی کرد که معدن کاری از دید جامعه یک فعالیت مخرب نگریسته نشود، چرا که معدن کار قبل از تخریب زمین 12 درصد از حقوق دولتی را برای حفظ منابع طبیعی منطقه پرداخت می‌کند، این 12 درصد در سال 1402 معادل 12 هزار میلیارد ریال در خراسان رضوی بود.
مافی به کمبود نیروهای متخصص و افراد تحصیل کرده در حوزه معدن اشاره کرد و افزود: کمبود مهندس معدن و کارشناسان رشته‌های زمین شناسی، فرآوری مواد معدنی، متالوژی در کشور دچار کمبود است، دیری نمی‌گذرد که ایران نیز در حوزه معدن به سرنوشت افغانستان دچار می‌شود، چراکه این کشور با وجود برخورداری از معادن غنی ناگزیر به انعقاد قرارداد با کشورهای دیگر برای دریافت خدمات تخصصی پیرامون اکتشاف و استخراج و فرآوری معدن است و هزینه‌ زیادی بابت عدم نیروی فنی و متخصص در این بخش می پردازد.
وی تاکید کرد: فرهنگ عمومی جامعه در مواجهه با فعالیت معدنی نیازمند اصلاح است تا صرف ارتقای زیر ساخت‌های آن منطقه شود، چرا که چرخش موتور صنعت و گردشگری خراسان رضوی می‌تواند با معادن بیشتر شود، از سوی دیگر نظام آموزش و پرورش ما باید به سمت تربیت نیروی تخصصی در رشته‌های زمین شناسی، مهندسی معدن، فرآوری مواد معدنی و متالوژی پیش رود و آنها را در زمره رشته‌های علوم پایه پردرآمد و پرمنفعت در جامعه نهادینه کند.
منبع: خبرگزاری ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/739435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدور شناسه ملی برای 3000 موکب اربعین

گزارشی از دیدار رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با علمای مشهد

خراسان رضوی نایب قهرمان مسابقات راگبی بانوان کشور شد

برق مشهد فردا قطع می‌شود؟

نقاره‌زنی به مناسبت شب ولادت حضرت فاطمه(س) در بارگاه منور امام رضا(ع)

گرامیداشت هفته راهداری، حمل ونقل ورانندگان در خراسان جنوبی

16 خرده فروش مواد مخدر در اسفراین بازداشت شدند

رصد و نیازسنجی از ضرورت‌های پژوهشکده حج و زیارت است

ماجرای خرید مرزعه رمزارز و سپردن ظروف طلا به یک کارمند بانک چه بود؟

راز قتل دلارفروش سیار فاش شد

اعلام آمادگی برای راه‌اندازی گاوداری 6هزار راسی در خراسان شمالی

ساخت 10 هزار متر مربع پیاده‌رو در بجنورد از ابتدای سال

جزئیات یازدهمین دادگاه پرونده چای دبش

ساخت 10 هزار مترمربع پیاده‌رو در بجنورد از ابتدای سال جاری

در یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش چه گذشت؟

برگزاری یک جلسه دیگر دادگاه چای دبش بدون حضور رسانه‌ها

سرمایه‌گذاری 1000 میلیاردی صنایع شیر ایران در خراسان شمالی

بذل و بخشش میلیاردی متهمان پرونده فساد «رضایت خودرو»

در یازدهمین جلسه چای دبش چه گذشت؟

متهم چای دبش: من یک کارتابل داشتم که... | دادگاه پرونده چای دبش برگزار شد

جزئیات جدید از پرونده متهمان چای دبش

یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش/ یکی دیگر از متهمان پرونده تفهیم اتهام شد

یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد

تشییع پیکر آیت الله شیرازی در مشهد

بهره‌برداری از یادمان شهید گمنام بابل در دهه فجر انقلاب اسلامی

خراسان رضوی و کرمان بر بلندای مسابقات دارت قهرمانی کشور آقایان و بانوان

مقدار بار مجاز در پروازهای داخلی و خارجی

مسائل روز اسلام برای مسلمانان جهان تبیین شود

سامانه مکانیزه توزیع بار وکالا در 5 شهرستان مازندران راه اندازی می شود

مشهد الرضا غرق در سرور و شادی + فیلم

افزایش آلودگی هوا در 10 شهر از فردا تا آخر هفته

جنون گلزنی در هفته پانزدهم: دروازه‌ها 50 بار فرو ریخت

هشدار؛ آژیر قرمز در این شهرها به صدا درآمد

تعطیلی ادارات و بانک ها مشهد/ آلودگی هوا مشهد فردا تعطیل است؟ یکشنبه 2 دی

نگاهی به پویش یلدای شهدایی در نیشابور + عکس

هشدار آلودگی هوا برای 10 کلانشهر| هشدار برای تهران تا آخر هفته

تصاویر/ آبشار‌های یخ زده اخلمد در خراسان رضوی

فرمانده سپاه پاسداران یک پیام صادر کرد + جزئیات

صدور هشدار آلودگی هوا برای10 شهر

آغاز جشنواره قصه‌گویی خراسان رضوی در مشهد

راه‌اندازی سامانه اعلام بار و نوبت‌دهی مکانیزه

پیکر آیت الله سید «محمدعلی شیرازی» در مشهد تشییع شد

هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوا برای 10 کلانشهر

هشدار آلودگی هوا برای 10 کلانشهر

اولین ضربان‌ساز دو حفره‌ای بدون سرب در قلب یک بیمار 13 ساله کاشته شد

ایجاد هاب شرکت های فناورانه درمنطقه موضوع گفت و گوی کبیری با حسین افشین

استقبال رییس سازمان بازرسی کل کشور از طرح کبیری برای چابک سازی فرایندها در کیش

«ابر تهدیدها» در خانه اندیشمندان نقد و بررسی می‌شود

کتابخانه‌های عمومی اردبیل؛ 60 میلیارد تومان برای تکمیل مسیر کتاب‌خوانی

انتصاب مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران