پیام خراسان

آخرين مطالب

ضرورت ایجاد بستری برای انتقال تجربه نخبگان برجسته به جوانان مقالات

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس بنیاد ملی نخبگان در دیدار با دکتر مهدی محقق و دکتر نوش‌آفرین انصاری از نخبگان و پژوهشگران برجسته علوم انسانی کشور بر ضرورت ایجاد بستری برای انتقال تجربه نخبگان برجسته به جوانان تاکید کرد.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در این دیدار ضمن تقدیر و تشکر از زحمات ارزنده این زوج نخبه و اثرگذار کشورمان به تشریح برخی برنامه‌ها، اقدامات و ماموریت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان پرداخت و بسترسازی برای افزایش تعامل، هماهنگی و ارتباط مستمر با تمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور در حوزه‌های علمی و نخبگانی در راستای تسهیل مسیر نخبگان برای اثرگذاری در کشور را از جمله وظایف بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی برشمرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی گفت: رشد شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله نتایج تلاش‌های معاونت علمی در ایجاد رابطه میان نخبگان، مراکز علمی، پژوهشی و صنعت و دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی در سال‌های اخیر است که البته عمدتا در حوزه‌های علم و فناوری عملیاتی شد.
ضرورت ایجاد بستری برای انتقال تجربه نخبگان برجسته به جوانان
افشین در ادامه با بیان اهمیت حوزه علوم انسانی و ورود معاونت علمی و بنیاد نخبگان به این حوزه از دو سال گذشته با هدف حمایت از رشته‌های هنری و علوم انسانی، گفت: با کمک مشاوران و متخصصان به دنبال راهکارها و تعاریفی صحیح برای حمایت مناسب و در خور از حوزه‌های علوم انسانی و هنری هستیم که راه‌اندازی پارک انیمیشن و تامین زیرساخت مناسب برای تبدیل ایده خلاقانه در حوزه انیمیشن از جمله این اقدامات است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فعالیت خانه‌های خلاق بر ضرورت ایجاد بستری برای انتقال تجربه نخبگان برجسته به جوانان تاکید کرد و گفت: در حوزه علوم انسانی نیز مانند حوزه‌های علم و فناوری به طراحی اکوسیستمی نیاز داریم که بتواند ارتباط مستمری میان نسل قدیم و جدید برای تبادل تجربه فراهم کند. در بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی نیز این امر به طور جد دنبال خواهد شد و امیدواریم گام‌های مثبتی در حوزه‌های علوم انسانی و هنر با همراهی بزرگان این عرصه برداشته شود.
حمایت از نخبگان ضابطه‌مند باشد/ لزوم وجود مکانیزمی تعریف شده در حوزه ترویج هویت و فرهنگ ایرانی
در ادامه این نشست، استاد نوش‌آفرین انصاری، پژوهشگر برجسته ادبیات کودک و عضو سابق هیات علمی و مدیر گروه کتابداری دانشگاه تهران ضمن اشاره به برخی افتخارات و آثار استاد مهدی محقق فقیه، مجتهد و فیلسوف و اقدامات شورای کتاب کودک، بر ضرورت وجود تشکل‌ها و فضاهای فرهنگی برای گردهم‌آیی و هم‌اندیشی اساتید نخبه کشور و همچنین وجود تسهیلات اجتماعی فرهنگی تاکید کرد و گفت: رعایت انصاف و عدالت ایجاب می‌کند که حمایت از نخبگان ضابطه‌مند باشد و بر اساس آیین‌نامه‌های مشخص صورت گیرد.
انصاری، مهندسی جدید اطلاعات، بحث هویت ایرانی و هویت هنرها در ایران را عامل تشکیل شورای ادبیات کودک به عنوان سازمانی مردم نهاد دانست و گفت: باید مکانیزمی درست و تعریف شده در حوزه ترویج هویت و فرهنگ ایرانی شکل گیرد، باید به معلم‌ها بگوییم دایرهالمعارف‌ها و فرهنگنامه‌ها چه اثری در رشد تفکر کودکان و نوجوانان دارد. جامعه آموزش و پرورش باید پذیرای این کتب در مدرسه باشد و آن را در یک پروسه مناسب آموزشی در اختیار دانش‌آموزان قرار دهند.
این استاد برجسته با بیان اینکه در شورای ادبیات کودک از دریچه عشق به کارمان نگاه می‌کنیم، ادامه داد: دانایی ارزش است، دانستن ارزش است، باید بدانیم مدرسه و درس خواندن تنها مسیر دانایی نیست، نیازمندیم تعامل و ارتباط سازنده‌تری میان سازمان‌های دولتی و مردم نهاد برقرار کنیم، باید به خانواده‌ها بگوییم ادبیات چیست، ادبیات کودک چیست، داستان کودک چیست. تا خانواده کتاب نخواند و علاقمند نشود، برای فرزندش تهیه نمی‌کند و درباره آن با فرزندش صحبت نمی‌کند. بسیار مهم است که خانواده را با فرهنگ ایرانی، جغرافیا و تاریخ ایران درگیر کنیم و فراموش نکنیم در زنجیره ارزش کار علمی، مدیریت علمی کار مهمی است.
علم کیمیای بزرگی‌هاست
در بخش دیگری از این دیدار دکتر مهدی محقق در سخنانی کوتاه گفت: علم کیمیای بزرگی‌هاست، شکر کند اگرچه تو افیونی.
وی یادآور شد: این شعری است از ناصر خسرو و می‌گوید اگرچه تو تلخ باشی و همچون تریاک، علم تلخی تو را به شکر تبدیل می‌کند و هیچ چیزی شیرین‌تر از علم نیست.
در پایان این دیدار صمیمانه حسین افشین با بیان اینکه برای من باعث افتخار بود که در خدمت شما بودم، گفت: تلاش‌های شما را در راستای تولید آثار فاخر برای حفظ فرهنگ ایران زمین ارج می‌نهیم. امیدواریم سایه شما سال‌های سال بر سر ما، فرهنگ ایران و کشورمان باشد.
به نقل از بنیاد ملی نخبگان، دکتر نوش‌آفرین انصاری، متولد ١٣١٨ در هندوستان، از شاگردان محمدعلی جمالزاده و عباس زریاب خویی، دبیر شورای کتاب کودک (از ابتدای انقلاب تاکنون)، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد کتابداری از مدرسه عالی ژنو در سوئیس و دانشگاه مک گیل کانادا، دکترای کتابداری از دانشگاه تورنتو، عضو سابق هیات علمی و مدیر گروه کتابداری دانشگاه تهران، رئیس پیشین کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، مؤسس گروه کتابداری در دانشکده علوم تربیتی و برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی است. از جمله تألیفات وی می‌توان به تأسیس کتابخانه‌ها در روستا، توسعه کتابخانه‌های عمومی، مجموعه مقالات درباره کتاب و کتابداری، کتاب برای همه، کتاب و اجتماع و ترجمه «مدخل تاریخ اسلامی» اثر ژان سوواژ که به عنوان کتاب سال برگزیده شد، اشاره کرد.
دکتر مهدی محقق متولد 10 بهمن 1308 خورشیدی، علامه و ادیب و مجتهد معاصر، نسخه‌پژوه و پژوهشگر تاریخ پزشکی اسلامی، مصحح و شارح کتب ادبی و فلسفی، استاد ممتاز ادبیات و فلسفه دانشگاه تهران با بیش از ١٠٠ تألیف است، محقق، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ایران و مصر، بنیانگذار دایرهالمعارف تشیع و عضو سابق هیات امنای بنیاد دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و دارای نشان درجه یک ادب فارسی است، وی همچنین ریاست دپارتمان مطالعات اسلامی دانشگاه مک‌گیل کانادا و ریاست هیات مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی را در کارنامه دارد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/743313/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیگیری برای تأمین اعتبار بدهی دهیاری‌ها

کلنگ‌زنی هنرستانی نوین، هدیه‌ای از دل خیرخواهی

امروز دامنه یادگیری مقاومت از دنیای اسلام عبور کرده است

خراسان جنوبی در امنیت سرمایه گذاری رتبه پنجم کشور را دارد

امنیت کشور حاصل زحمات شبانه روزی کارکنان فراجا است

قیمت سیم و کابل خراسان افشارنژاد در برق زوم

مراحل تولید سیم و کابل خراسان افشارنژاد

امروزه در جنگ تمام عیار نظامی و ترکیبی و شناختی هستیم

فعالیت خالصانه خیرین حرم‌ساز مصداق جهاد فی‌سبیل‌الله است

باران شدید و تگرگ از امروز تا 21 مهر در این مناطق کشور

نرخ بیکاری تک رقمی در 25 استان/ مرکزی کمترین و سیستان بیشترین نرخ بیکاران

کشف 75 کیلو حشیش از یک منزل مسکونی در مشهد

واکسن آنفلوانزا را 12 گروه اولویت‌دار رایگان دریافت می‌کنند

افتتاح 7 طرح عشایری در خراسان جنوبی

خراسان جنوبی در رتبه پنجم امنیت سرمایه گذاری

تصاویری اعجاب انگیز از کویر بشرویه در خراسان جنوبی

ضوابط ایمنی معدنجوی طبس در دست بازرسی است

144 روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند

اجرای 386 پروژه عمرانی در خراسان‌جنوبی

کشف انواع پارچه خارجی قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در بیرجند

افزایش دمای هوا در خراسان جنوبی

خراسان جنوبی رتبه پنجم امنیت سرمایه‌ گذاری را دارد

افزایش 4 دستگاه جدید درمانی به تجهیزات پزشکی خراسان جنوبی

کمک‌ها به خانواده‌های داغدیده حادثه طبس ادامه دارد

سفر بیش از هزار گردشگر خارجی به خراسان جنوبی

پیگیری وضعیت بازماندگان حادثه معدن طبس از سوی تشکل‌های کارگری

عامل آتش سوزی 3 دستگاه خودرو در شهرستان قاین دستگیر شد

حادثه معدن طبس قابل پیشگیری بود/ کارفرما مقصر اصلی‌ست

فعالیت 13 مرکزمشاوره آموزش و پرورش در خراسان جنوبی

جزئیات بیشتر از انفجار معدن طبس/ سنسور نداشتیم؛ نباید کارگران بلوک B کشته می‌شدند

برخورد با ادارات مقصر و مرتبط باحادثه معدن طبس

کارفرما: در تونل معدن طبس سنسور نداشتیم/ مقصران جواب خانواده های متوفیان را بدهند

کمک به ارتقای سلامت عمومی با پخت نان کامل

قصه پر غصه موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی

خراسان جنوبی در امنیت سرمایه‌گذاری رتبه پنجم کشور را دارد

مدیر معدن طبس: متاسفانه سنسور مرکزی و رصد آنلاین برخط در معدنجو نداشتیم

مالک معدن طبس: متاسفانه سنسور نداشتیم!

شناسایی یک نمونه نادر شهاب‌سنگ سیارکی در خراسان جنوبی+ عکس

تأمین اعتبار بدهی دهیاری‌های خراسان‌جنوبی پیگیری می‌شود

بیش از 350 میلیارد تومان اعتبارات دولتی برای دهیاری‌های خراسان شمالی جذب شد

تلاش در جذب منابع تسهیلاتی کم بهره فرصتی برای رشد و توسعه خراسان شمالی است

105 سارق حرفه‌ای خراسان شمالی با پابند الکرونیکی رصد می‌شوند

گردو تکانی 36 نفر را در خراسان شمالی راهی بیمارستان کرد

تعداد 734 سکه تقلبی در شیروان خراسان شمالی کشف شد

آغاز برداشت زعفران در خراسان‌شمالی/ پیش‌بینی تولید 29 تن طلای سرخ

کاوش‌های نجات بخشی باستان‌شناسی در تپه‌های تاریخی محدوده سد دربند خراسان شمالی آغاز شد

25 میلیون متر مکعب آب از سد‌های خراسان شمالی تحویل کشاورزان شد

یک قلاده گربه پالاس شیروان تلف شد

پنج هکتار نهالستان میوه در بجنورد احداث شد

راز کدبانوهای ماهر در نگهداری مربای خانگی