ارجاع بیش از 9 هزار پرونده به دادگاه های صلح خراسان رضوی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - مدیرکل دادگستری خراسان رضوی گفت: بیش از 9 هزار پرونده به دادگاههای صلح در سطح استان خراسان رضوی ارجاع شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ،حجت الاسلام زرندی در مراسم افتتاح دادگاه های صلح در مشهد اظهار داشت: مواردی که قانون برای دادگاههای صلح پیش بینی کرده این است که این محاکم، احتیاج به کیفرخواست ندارد و اصل اولیه هم برای دادگاههای صلح این است که آرا قطعی است مگر استثنایی ذکر شده باشد بنابراین تاکنون در تمام دادگستریهای شهرستان ها، محاکم صلح راه اندازی شده است و امروز مشهد هم به جمع شهرهای دارای این مورد پیوست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با اشاره به اینکه اولین گامی که در دادگاهها برداشته شد، تشکیل کمیته نظارت بر اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف بود ادامه داد: همچنین تشکیل کمیته پاسخگویی به سوالات در رابطه با دادگاههای صلح و رفع اشکالات و ابهامات برگزاری جلسات توجیهی با همکاران ستاد و شعب اعضای شورای حل اختلاف، طرح موضوع اجرای قانون شوراهای حل اختلاف و راه اندازی دادگاههای صلح در نشست فصلی روسای دادگستریهای استان و دادستانها در سطح استان خراسان رضوی ازجمله موارد در رابطه بااین موضوع بوده است.
زرندی تصریح کرد: بیش از 9 هزار پرونده به دادگاههای صلح در سطح استان ارجاع شده است در همین راستا دو ویژگی، سطح قضات دادگاههای صلح را در حد قضات تجدید نظر بالا میبرد و توان آنها را از جهت تحقیق به حدی میرساند که کار یک بازپرس را هم انجام بدهد؛ یعنی توان علمی و دانش حقوقی قضات دادگاههای صلح باید در سطح عالی باشد.
نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد وکلات نیز اظهار داشت: امروز ذیل همان ماده 12 دادگاههای صلح شکل میگیرند و در خیلی از استانها راه اندازی شده و با پیگیریهای که اتفاق افتاد، تلاش میشود که این دادگاههای صلح بتوانند نهایتا اطاله دادرسی را کاهش دهند و مردم را با یک سرعت بالایی به نتیجه برسانند.
وی اضافه کرد: من با توجه به نگاهی که به این موضوع وجود دارد و هم در شرع ما و هم در قوانین ما به این موضوع توجه شده است، خواهشمندم این موضوع واقعا جدی گرفته شود.
پژمانفر افزود: این محاکم سبب میشود تا رسیدگی به پروندهها سرعت پیدا کند و در واقع، بخشی از سرعت بالاتر، سبب کاهش هزینههای دادرسی نیز شده و این درحالی است که این محاکم میتوانند به صورت محلی مسائل را رسیدگی بکنند و مشکلات مردم را در مراجعات به دستگاه قضایی بجای حضور در دادگاههای رسمی کمتر کند.
انتهای پیام/282
ویرایش شده10:24 قبلازظهر
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/759362/