استفاده از پساب و تصفیهخانهها تنها راه برونرفت بحران آب
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - نایبرئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: اتکا به منابع آب سطحی (آب سدها) و آبهای زیرسطحی (چاه ها) در آینده ای نزدیک مقدور نخواهد بود و تنها راه مطمئن در تامین آب استفاده از پساب و ساخت تصفیه خانه های لوکال خواهد بود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسن کریمدادی امروز در نطق پیش از دستور یکصد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر مشهد اظهار کرد: در ابتدای دوره ششم مدیریت شهری با رصد انجام شده و کار کارشناسی صورت گرفته، نهایتا اقدام به تنظیم برنامه کاری برای دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد در کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شد.
بررسی انجام شده با رویکرد ارتقای زیست پذیری و سلامت زائران و مجاوران و کاهش خسارات به محیط زیست ناشی از زندگی شهر نشینی در شهر مشهد، منجر به تعریف 25 کلان پروژه برای شهر مشهد شد این پروژه ها که با نگاه به درازمدت و افق و آینده ی شهر مشهد تعریف شده است همگی در طول سه ساله فعالیت و مسئولیت در کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی آغاز و قسمتی از آنها به اتمام رسید.
وی افزود: در گام اول به جهت حفظ فضای سبز که بعنوان شاخصی معتبر درسطح کشور و همچنین به جهت توسعه و افزایش سرانه فضای سبز در شهر مشهد مقدس با رویکرد افزایش کیفیت هوا، افزایش نشاط اجتماعی و همچنین ارائه خدمات در بوستانها به تمام اقشار و گروه های اجتماعی از جمله بانوان، کودکان، سالخوردگان، معلولان، توانیابان و نهایتا با نگاه به چالش جدی در محدودیت های رخ داده در منابع آبی به واسطه کاهش بارندگی و تغییر اقلیم رخ داده و بحران کمبود آب، پروژه هایی در خصوص تأمین منابع آبی برای شهر مشهد تعریف شد.
کریمدادی خاطرنشان کرد: به جهت کاهش منابع آب های سطحی و ذخایر آبی در سدها و به گواه نظر متخصصان امر، راه برون رفت، استفاده از پساب و بازچرخانی آب و ساخت تصفیهخانههای لوکال بود که با دقت و سرعت در دستور کار قرار گرفت .
نائبرئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد بیان کرد:براساس ماده 22 قانون هوای پاک و آیین نامه اجرایی قانون فوق، کلانشهرهای کشور متعهد به ایجاد حداقل 15 متر مربع به عنوان سرانه فضای سبز هستند، یکی از مهمترین محدودیت ها در توسعه فضای سبز در شهر مشهد محدودیت منابع آب است. شهر مشهد در منطقه خشک با بارندگی متوسط 10 ساله 200 میلیمتر در سال قرار گرفته و دشت مشهد بعنوان یک دشت ممنوعه فوق بحرانی در سطح کشور به جهت کاهش شدید سطح منابع آبی در آبخوان شناخته میشود.
وی اظهار کرد: اتکا به منابع آب سطحی ( آب سد ها ) و آبهای زیرسطحی ( چاه ها)در آینده ای نزدیک مقدور نخواهد بود و تنها راه مطمئن در تامین آب استفاده از پساب و ساخت تصفیه خانه های لوکال خواهد بود. قانون گذار این اجازه را به شهرداریها در قانون هوای پاک داده است.
کریمدادی با بیان این مطلب که شهر مشهد تمیزترین شهر کشور است و به اذعان تمامی زائران و مسئولین ملی، فضای سبز مشهد مقدس هم جزء شاداب ترین و سرسبز ترین و با نشاط ترین در سطح کشور است، گفت: براساس آمار و ارقام؛ کل فضای سبز مشهد 6 هزار و 558 هکتار و فضای سبز کمربند شمالی و جنوبی 3 هزار و 789 هکتار است. همچنین فضای سبز داخلی شهر مشهد 2 هزار و 768 هکتار است.
نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: تعداد بوستانهای شهر مشهد 714 بوستان و تعداد بوستانهای شهری 32 بوستان با مساحت حدودهزار و 268 هکتار است. همچنین 682 بوستان محلی با مساحت 605 هکتار در سطح شهرمشهد فعال است که بیشترین سرانه فضای سبز متعلق است به مناطق 7، 8، 9 و کمترین سرانه مربوط به مناطق 2 ،3 ،1،4،5 است.
توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی رویکرد شورای ششم
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: یکی از رویکردهای شاخص شورای ششم، توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی بوده و تدابیر ویژهای در این خصوص، با محوریت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر اندیشیدهایم.
مهدی ناصحی،رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در آغاز یکصد و سیویکمین جلسه علنی شورای شهر مشهد با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و تشکر از معاونت فرهنگی شهرداری که فضاسازی مناسبی در سطح شهر به همین مناسبت انجام داد، اظهارداشت: امیدواریم این رویه در دهه سوم نیز تداوم داشته باشد.
وی در ادامه درگذشت یکی از نیروهای فضای سبز شهرداری مشهد در سانحه تصادف را تسلیت گفت و افزود: این اتفاق تلخ بهانهای است که تاکید مجددی به پیمانکاران فضای سبز و خدمات شهری داشته باشیم که قواعد ایمنی کارگران را مراعات کنند؛ رانندگان نیز از سوی دیگر باید در نحوه تردد خود دقت بیشتری داشته باشند چراکه همکاران ما به صورت شبانهروزی درحال خدماترسانی برای رفاه و آسایش مردم هستند، حوادث پیشبینی ناپذیر هستند ولی هر کسی در هر جایگاه، باید به مسئولیت خودش عمل کند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در ادامه با گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی و تبریک این مناسبت، گفت: یکی از رویکردهای شاخص شورای ششم، توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی بوده و تدابیر ویژهای در این خصوص، با محوریت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر اندیشیدهایم.
ناصحی در پایان، یکم آذرماه، آغاز هفته روشندلان را گرامی داشت و تلاش در مسیر ارتقاء کیفیت زیست شهری برای همه شهروندان، از جمله توانیابان را رسالت مدیریت شهری دانست.
مشروح مصوبات یکصد و سیویکمین جلسه علنی شورای شهر مشهد
موسیالرضا حاجیبگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در پایان یکصد و سیویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، به تشریح مصوبات این جلسه پرداخت و اظهار کرد: در ابتدای این جلسه، لایحه نامگذاری یک بلوار و تعدادی از معابر فرعی شهر با حفظ شماره، به نام شهدای گرانقدر در دستورکار قرار گرفت.
وی افزود: بر همین اساس، ضمن نامگذاری 5 معبر فرعی در مناطق مختلف شهرداری بهنام شهدا، بلوار «رضوان» در شارستان شهید شوشتری و عرصه پیرامون مسجد «مرویها» هم به نام سید شهداء مقاومت، «شهید سیدحسن نصرالله(ره)» نامگذاری شد.
سخنگوی شورای شهر مشهد تصریح کرد: دیگر دستورکار این جلسه که به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر رسید، اعمال ماده 9 لایحه نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامههای عمومی، عمرانی و نظامی دولت درخصوص ملک متعلق به شرکت راهآهن واقع در مسیر خط 2 قطار شهری بود.
حاجیبگلو بیان کرد: در این جلسه، تعدادی از تباصر مصوبه «زیارت آسان و ترویج فرهنگ میزبانی» که کلیات آن در جلسه علنی پیشین شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصویب شد نیز تایید شد.
سخنگوی شورای شهر مشهد تصریح کرد: در این جلسه، تعدادی از تباصر مصوبه «زیارت آسان و ترویج فرهنگ میزبانی» که کلیات آن در جلسه علنی پیشین شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصویب شد نیز تایید شد.
انتهای پیام/282
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/768610/